Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Real Madrid - Barcelona "El Clasico" maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/10/2014 - 14:10 GMT+3

El Clasico'da Real Madrid Barcelona'yı Santiago Bernabau'de ağırlayacak. Maçın tüm bilgileri Eurosport.com Türkiye'de!

2014 Copa del Rey, Real Madrid-Barcelona, Gareth Bale, Sergio Busquets (AP/LaPresse)

Görsel kaynağı: LaPresse

La Liga'nın dokuzuncu haftasında Real Madrid evinde Barcelona'yı ağırlıyor. Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı ne zaman? Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı saat kaçta? Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı hangi kanalda? Bütün bilgiler Eurosport.com Türkiye'de! (Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı ne zaman? Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı saat kaçta? Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı hangi kanalda?)
Karşılaşma bilgileri
Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı ne zaman? 25 Ekim 2014
Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı saat kaçta? 19.00
Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı hangi kanalda? D'smart Smartspor
Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı nerede? Santiago Bernabau
Real Madrid - Barcelona El Clasico maçı hakemi kim? Jesus Gil Manzano
İspanya'da gözler El Clasico'ya çevrildi
Cumartesi günü oynanacak El Clasico'da Real Madrid ile Barcelona, ligde 169. kez karşılaşacak
Lider Barcelona, maça kalesinde gol görmemiş olarak çıkacak
Barcelonalı futbolcu Iniesta: "El Clasico her zaman bir futbol savaşıdır"
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımları Real Madrid ile Barcelona, 25 Ekim Cumartesi günü "El Clasico"da karşılaşacak.
Futbol dünyasının merakla beklediği, Real Madrid ile Barcelona'yı karşı karşıya getiren ve El Clasico (Klasik) olarak adlandırılan maçta iki takım, ligde 169. kez karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, TSİ 19.00'da başlayacak.
La Liga’da oynanan El Clasico’larda Barcelona’ya 70-66 üstünlük sağlayan Real Madrid, atılan gollerde de 265’e karşı 274 olmak üzere önde olan taraf görünüyor. La Liga’da bu sezon geride kalan 8 haftada 22 puanla namağlup lider olan Barcelona 22 gol atıp kalesinde hiç gol yemezken, 18 puanla 3. sıradaki Real Madrid ise attığı 30 gole karşın kalesinde 9 gol gördü.
Real Madrid-Barcelona
Real daha zengin
Öte yandan, iki takımın 2013 yılı verilerine bakıldığında, Real Madrid'in 972, Barcelona'nın ise 494 milyon avro aktifi bulunuyor. Buna karşın Real Madrid'in borcu 602 milyon avro iken Barcelona'nın borcunun 440 milyon avro olması dikkati çekiyor.
Real Madrid'in gelirinin 549,3; giderinin ise 531,9 milyon avro olarak açıklandığı geçen sezonun bilançosuna göre, Katalan ekibinin 484,6 milyon avro geliri ve 451,2 milyon avro gideri bulunuyor.
"El Clasico her zaman bir futbol savaşıdır"
Barcelona’nın orta saha oyuncusu Andres Iniesta, düzenlediği basın toplantısında, "El Clasico her zaman bir futbol savaşıdır. Sadece bir maç değildir. El Clasicoların tahmini olmaz” değerlendirmesinde bulundu.
Real Madrid and Barcelona stars
Real Madrid'e karşı kazanmak için “her açıdan en iyi oyunlarını oynamaları gerektiğini” belirten Iniesta, "Kazanan çok iyi duygularla ayrılacaktır. Kaybedersek hiçbir şey olmayacağını düşünmek hata olur. Madrid çok güçlü ve onların sahasında oynamak kolay bir şey değil” ifadelerini kullandı.
İspanyol futbolcu, "eşsiz" olarak nitelediği Lionel Messi’nin Santiago Bernabeu’da gol atıp La Liga tarihindeki en çok gol atan futbolcu rekorunu egale etmesi durumunda, Real Madrid taraftarının, Arjantinli golcüyü alkışlamasının güzel olacağını söyledi.
Ligde henüz kalesinde gol görmeyen Barcelona'nın file bekçisi Claudio Bravo da İspanyol televizyonu Gol TV'ye yaptığı açıklamada, “Bernabeu’da oynamak tüm futbolcuları olduğu gibi beni de motive ediyor” dedi.
Neymar (Barcelona) y Benzema (Real Madrid). Sello Eurosport
Ronaldo'dan "El Classico" değerlendirmesi
Real Madridli Cristiano Ronaldo: "Zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Messi'ye değil, Barcelona'ya karşı oynayacağım ve onlar çok iyi bir takım"
İspanya'nın önde gelen kulüplerinden Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, hafta sonu oynanacak "El Clasico" için "Lionel Messi'yle değil Barcelona ile karşılaşacağım" dedi.
FIFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, son maçlarda üst üste attığı gollerle dikkati çeken Portekizli yıldızın, cumartesi günü karşılaşacakları Barcelona'ya ilişkin değerlendirmeleri yer aldı.
Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi ile arasındaki rekabetin karşılaşmaya yansımayacağını söyleyen Ronaldo, "Zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Messi'ye değil, Barcelona'ya karşı oynayacağım, onlar çok iyi bir takım" ifadelerini kullandı.
Liverpool'a attığı golle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 70 kez fileleri havalandıran Ronaldo, 71 golle turnuvanın gol rekorunu elinde tutan Raul'ün istatistiğine yaklaşmasının önemli olmadığını belirterek, "Rekorlar beni endişelendirmiyor çünkü işimi severek yapıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
İngiltere'de gol attığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan 29 yaşındaki oyuncu, "Kazanarak 3 puan almak çok güzel. Bizim için önemli bir zaferdi. Önemli olan rekor kırmak değil, takım olarak iyi ve atak bir futbol oynayabilmek" diye konuştu.
Suarez geri dönüyor
Barcelona’nın Uruguaylı golcüsü Luis Suarez, El Clasico ile sahalara geri dönüyor. Dünya Kupası’nda Giorigo Chiellini’yi ısırdığı gerekçesiyle futboldan dört ay men alan Barcelona’nın golcüsü Luis Suarez, yeşil sahalara geri dönüyor. 25 Ekim’de oynanacak Real Madrid-Barcelona maçı öncesi konuşan teknik direktör Luis Enrique, Suarez’in yarın sahada olacağını söyledi.
Facebook El Clasico öncesi açıkladı! Hangi takımın taraftarı daha fazla?
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un veri takımı, İspanya'nın önde gelen kulüpleri Real Madrid ile Barcelona arasında yarın oynanacak El Clasico maçı öncesinde, iki takımın dünya genelindeki ağırlıklı taraftar dağılımını gösteren bir harita hazırladı. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, haritada kırmızıyla gösterilen ülkeler daha çok Barcelona’yı, beyazla gösterilen ülkeler ise ağırlıklı olarak Real Madrid’i destekliyor. Ezeli rakiplerden Barcelona 77 milyon, Real Madrid de 75,5 milyon beğeni ile Facebook'taki "en beğenilen spor takımları" unvanını elinde tutuyor. İki takımın toplam 150 milyonu aşan Facebook takipçilerinin dünyadaki dağılımını gösteren haritada Türkiye, Real Madrid’i destekleyen ülkeler arasında yer alıyor. "İspanya'nın takımı Barcelona mı Real Madrid mi?" tartışmasına yeni bir boyut katan haritaya göre, İspanya'da ağırlıklı olarak Real Madrid taraftarları bulunuyor. Haritaya göre, iki takımda forma giyen futbolcuların ülkeleri de taraftar sayısının yükselmesinde etkili oluyor. Brezilyalı Neymar ve Arjantinli Lionel Messi'nin ülkelerinde, bu futbolcuların forma giydiği Barcelona desteklenirken, Cristiano Ronaldo’nun ülkesi Portekiz'de ise Real Madrid taraftarları öne çıkıyor.
Son 30 yılın El Clasico golleri
Yarın İspanya'da nefesler tutulacak ve bütün dünyanın gözü kulağı Santiago Bernabeu'da olacak. Bütün dünyanın merakla beklediği Real Madrid-Barcelona derbisine sayılı saatler kala heyecan artmış durumda. Yıllardır süre gelen ve dünya derbisi haline gelen El Clasico'da bütün futbolseverlerin ortak beklentisi sahada olacak Ronaldo, Messi, Bale, Neymar, James ve Suarez gibi yıldızlardan bol gol görmek. İşte bu muhteşem El Clasico resitalinde son 30 yılda oynanan maçlarda atılmış bugün goller;
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam