Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Genç yıldızın Euro 2016 hayalleri suya düştü

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 30/03/2016 - 17:25 GMT+3

Fransa ve İskoçya U21 takımları arasında oynanan maçta fibula kemiği kırılan Aymeric Laporte, yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacak.

Aymeric Laporte im Frankreich-Trikot

Görsel kaynağı: AFP

Kaptanlığını yaptığı Fransa U21 takımında yaşadığı talihsizlik sakatlık sonrasında ameliyat olan Aymeric Laporte'un sezonu kapattığı ve yaklaşık 4 ay sahalara dönemeyeceği açıklandı. Didier Deschamps tarafından henüz A takıma çağırılmayan 21 yaşındaki stoper, Fransa'nın Euro 2016'daki muhtemel stoperleri arasında gösteriliyordu.
Pep'in takibindeydi
Athletic Bilbao formasıyla oldukça başarılı bir performans gösteren genç futbolcunun Pep Guardiola tarafından Manchester City'ye istendiği uzun süredir İngiliz medyasında yer aldı. Sözleşmesinde 50 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunan Laporte için Barcelona'nın da nabız yokladığı biliniyordu.
Başarılı oyuncunun Temmuz ayından önce sahalara dönmesi beklenmiyor. Bu gelişmenin City'nin transfer politikasını nası letkileyeceği de merak konusu. Laporte için tek iyi haber, sakatlık geçirdiği pozisyonda bağlarının kopmaması.
Lizarazu'dan sonra ilk
Bask kökenli Aymeric Laporte henüz Fransa Milli Takımı'na çağrılmadığı için İspanya'yı tercih etme hakkı da bulunuyor. Ancak Fransa U-21 takımının kaptanlığını yapan oyuncunun, Fransa'yı tercih etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Laporte eğer Fransa Milli Takımı'nda forma giyerse, Bixente Lizarazu'dan sonra bunu başaran Bask kökenli ikinci futbolcu olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam