Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

barcelona real madrid

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/08/2012 - 15:33 GMT+3

2012-2013 sezonunun ilk El Clasico'su bugün oynanacak. İki takımın son durumunu spor yorumcusu Yusuf Kenan Çalık'a sorduk.

Barcelona's Lionel Messi (L) passes the ball beside Real Madrid's Cristiano Ronaldo during their Spanish first division "El Clasico" soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona April 21, 2012.

Görsel kaynağı: Reuters

Sezonun ilk El Clasico’su olacak. Sizce futbol dünyasında heyecanın doruk noktasına çıktığı maçlar Barcelona-Real Madrid mücadeleleri midir?
Onu biraz da yerel anlamda düşünmek lazım. Arjantinlilere sorarsak tabii ki Boca Juniors-River Plate maçını en büyük derbi olarak gösterecektir. Türkiye’de de son iki-üç yılda El Clasico’nun çok fazla taraftarı oluştu. Tabii ki Türk taraftar öncelik olarak Fenerbahçe-Galatasaray maçını düşünecektir. Ama Avrupa futbolunun bence en büyük maçı Barcelona-Real Madrid’dir.
Real Madrid sezonun ilk maçında Valencia ile 1-1 berabere kaldı ve vasat bir görüntü çizdi. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Henüz sezon başlangıcıydı. Ben daha önce bir sohbette söylemiştim. Real şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan kaybetti. Sonuçta Barcelona ve Real Madrid birbirleri haricindeki takımlara çok da fazla puan kaybetmeyeceklerdir. Ancak Real Madrid tabii ki sezon boyunca Valencia maçındaki gibi vasat olmayacaktır. Bir de Real Madrid Euro 2012’ye en çok oyuncu gönderen takımdı. Pek çok oyuncusu da çeyrek final, yarı final ve final gördü. Çok dinlenme fırsatları olmadı. Kafaları da Barcelona maçında kalmış olabilir.
Barcelona teknik direktör Tito ile yeni bir yola çıktı. Real Sociedad maçında da oldukça korkutucuydular. Real Madrid maçında nasıl bir Barcelona bekliyorsunuz?
Sanki teknik direktör değişmemiş gibiydi. Çok fazla heyecanlı olmayan bir teknik direktör Tito. Kenarda zaten işleyen takımına çok fazla talimat vermeden olayı götürebiliyorlar. Barcelona zaten örnek alınması gereken bir kulüp. Kesinlikle kendine has bir örnek. Çok iyi oyuncuları var. Dünyanın en iyi kadrolarından birine sahipler. Ancak Real Sociedad karşısında attıkları beş gol çok da ölçü olmamalı. Sonuçta Real Madrid de iki hafta sonra belki Sociedad’a altı gol atacak.
İki takımın da transfere neredeyse hiç para haramamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Jose Mourinho artık istediği sistemi oturttu. İlk sene neredeyse hiç istediği oyuncularla oynayamadı. İkinci sene istediği transferleri yaptı ve neticede şampiyon oldular. Tamamen de sistem oturduğu için transfer yapmadıklarını düşünüyorum. Bir tek Kaka-Modric değişikliğini düşünüyorum. Bunlar da artık takımı mükemmelleştirme çabaları olacaktır.
Barcelona ise zaten ortada. Belli bir sistem doğrultusunda yıllardır devam ediyorlar. Zaten çok iyi bir kadroları var. Bunu da gençlerle takviye etmeyi başarıyorlar. Bu iki takım artık birbirini o kadar iyi tanıyor ki transfere ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam