Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İtalya Ligi - Totti'den bir rekor daha

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/03/2013 - 09:19 GMT+2

Roma'nın bayrak adamı Francesco Totti, Parma filelerini havalandırak Serie A tarihinin en golcü ikinci oyuncusu oldu.

totti

Görsel kaynağı: AFP

Roma’nın efsanevi yıldızı Francesco Totti, 70. dakikada Parma filelerini havalandırarak takımının ikinci golüne imza attı. Bu gol aynı zamanda Totti'nin Serie A'daki 226. golü oldu.

Çizme’de görev yapan aktif futbolcular arasında en skorer durumunda bulunan maestro, Parma ağlarını bularak tarih kitaplarındaki yolculuğuna devam etti. Yıldız böylece Milan efsanesi İsveçli Gunnar Nordahl'ı geride bırakarak Silvio Piola'yı da takibine devam etti.
Serie A'nın 29. hafta mücadelesinde Roma, Parma'yı 7. dakikada Lamela ve 70'de Totti'nin golü ile geçip puanını 47'ye çıkardı.
picture

The Goal from Erik Lamela (Roma) in the 7th minute of the first half.

Efektif Nordahl
Altın çocuğun geçtiği son dev Milan efsanesi İsveçli Gunnar Nordahl. 1948 Stockholm Olimpiyat Oyunları’nda kalitesini ispatladıktan sonra İtalya’nın yolunu tutan İsveçli, 1949-1956 yılları arasında kırmızı-siyahlılarda görev yapmıştı. Vatandaşları Gunnar Gren ve Niels Liedholm ile ortaklığı Grenoli Trio olarak adlandırılmıştı. İskandinav oyuncu sonradan Totti’nin bayrak adamı olduğu Roma’ya gelerek kariyerini noktalamıştı. Ayrıca Nordahl’in tutturduğu maç başına 0.77’lik gol ortalaması, yarım yüzyılı aşkın süredir kırılmayı bekliyor.
Gole adanmış ömür: Piola
Serie A’da en fazla fileleri bulan futbolcu ise Silvio Piola. Pro Vercelli, Lazio, Torino, Juventus ve Novara formaları da giymiş olan forvet 274 defa fileleri havalandırmıştı. Ayrıca 537 defa birinci ligde sahne alan futbolcu, tüm zamanların en çok görev yapanlar listesinde de dördüncü sırada. Maç başına 0.46’lık bir gol ortalaması tutturan yıldız, İtalya’nın 1938 Dünya Kupası şampiyonluğunda rol oynamış ve turnuvada iki defa ağları havalandırmıştı. 1996’da hayatını kaybeden Piola, en uzun süre Roma’nın ezeli rakibi Lazio’da forma giymiş ve dokuz yılda 148 gol atmıştı.
picture

Silvio Piola

Görsel kaynağı: AFP

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam