Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formaya adanmış hayatlar

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/03/2012 - 23:15 GMT+2

Her ne kadar sezon sonu sözleşmesi bitecek olan ve Juventus tarafından yeni kontrat önerilmeyeceği ifade edilen Alessandro Del Piero, siyah-beyaz çubuklu formasıyla son senesini geçirse de geçmişte öyle izler bıraktı ki çok kolay unutulmayacak. Onur Saygın Juventus'un bayrak adamını yazdı.

Serie A 2011-2012 Juventus Del Piero

Görsel kaynağı: dpa

Calciopoli skandalı İtalyan futbolundan pek çok şey götürdü. Ligin saygınlığı, reytingi üstünden geçen uzun sürelere rağmen yeni yeni toparlanıyor. Ama bu süreçin zarar vermediği bir olgu Serie A’nın sürekli olarak takip edilmesine neden oldu. Dünya futbolunun koşar adım futbolcu harcadığı bir gerçeklikte İtalya’da bayrak adamlar varlıklarını sürdürdü.
Herhalde bu bayrak oyuncularda üçünü ayrı yere koymak lazım. Inter’den Javier Zanetti, Roma’dan Francesco Totti ve Juventus’tan Alessandro Del Piero. Hoş bu üçlünün arasından da Del Piero bir özelliği ile ayrılıyor. Takımını Serie B’de şampiyon yapmış bir dünya yıldızını da ayırmak kadar doğal bir şey yok.
93’te Padova’dan Juventus’a transfer olurken aklında bu kariyer var mıydı bilinmez ama siyah-beyaz çubuku formayla 500’ün üstünde resmî maça çıktı Del Piero. Avrupa futbol tarihinin en iyi forvetleri denildiğinde belki çoğu insanın aklına gelmeyecek 37 yaşındaki yıldız ama 200’ün üstünde golü olduğu unutulmasın.
picture

2011-2012 Serie A Juventus Del Piero

Görsel kaynağı: LaPresse

Bireysel olarak çok başarılı olmak başkadır. Ama takım olarak alınmadık kupa bırakmamak çok daha önemli. Şike skandalıyla kaybettiği iki şampiyonlukta da kupayı kaldıran isim olduğu düşünülürse 18 kere kupa sevinci yaşadı Juventus formasıyla. Bunun arasında Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, Kıtalararası Şampiyonluk gibi pek çok futbolcunun hayali olan zaferlerde var. Ama Del Piero’yu dünya futbolunda dilenilecek oyuncu kıvamına çıkaran olay 2006 yazında gerçekleşti.

Takımı küme düşürülürken pek çok isim takımdan kaçarcasına uzaklaşırken, o, Buffon ve Nedved kalıp savaşmayı tercih ettiler. Kaptan olmak kolay değildi ama kulübü düştüğü yerden kaldırmak da onun göreviydi. Serie B gol kralı olarak takımını tekrar Serie A’ya çıkarmayı başardı.
Büyük ihtimalle Torino’da son senesi favorili kaptanın. Sözleşme önerilmezse neler olacağı hala muallakta. Ama kesin olan bir şey var futbolu bıraksa bile her zaman Juventus taraftarının kalbindeki yerini koruyacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam