Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Palermo'nun başkanından iflas uyarısı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/10/2016 - 11:47 GMT+3

Çinli yatırımcılara satılması gündemde olan Sicilya kulübünün başkanı Marurizio Zamparini, acil paraya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Zamparini

Görsel kaynağı: Eurosport

Seria A kulübü Palermo'nun 14 yıldır başkanlığını yürüten Maurizio Zamparini, acilen paraya ihtiyaç duyduklarını belirterek, aksi takdirde takımın ligi tamamlayamayacağı uyarısında bulundu.
Son dönemde kulübün satışıyla alakalı olarak Çinli yatırımcılarla pazarlıklar yürüten Zamparini, "Bu kulüp için şimdiye kadar 100 milyon euronun üstünde para harcadım, ancak mevcut ekonomik krizle birlikte Palermo'yu elden çıkarmak dışında bir çarem kalmadı." açıklamasında bulundu.
Sicilya kulübünün acilen 15 milyon euro sıcak paraya ihtiyacı olduğunu kaydeden 75 yaşındaki İtalyan iş insanı, "Geçtiğimiz sezon Paulo Dybala ve Andrea Belotti ile yollarımızı ayırmasaydık, kasamızda yaklaşık 50 milyon euro daha açığımız olacaktı. Bu oyuncuların satışı sayesinde geçtiğimiz sezon ligi tamamlamayı başardık. Ancak bu sezon için iyimser olamayacağım. 15 milyon euro bulamazsak ligin sonunu getiremeyiz." ifadelerini kullandı.
Zamparini, yeni oyuncu satışıyla bu sezonu kurtaramayacaklarını, Palermo'nun Serie B'ye düşmemesi için tek yolun Çinli yatırımcılara satışı olduğunu sözlerine ekledi.
Serie A'nın geride kalan 7 haftasında 6 puanı bulunan Palermo, 20 takımlı ligin 18. sırasında yer alıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam