Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cengiz Ünder, Totti'den bayrağı devralmak istiyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 22/11/2017 - 18:01 GMT+3

20 yaşındaki futbolcu Roma'ya transfer olduktan sonra tanıştığı ilk kişinin Totti olduğunu söylerken, aralarında yaşanan sohbeti paylaştı.

Cengiz Under - Roma 2017

Görsel kaynağı: Getty Images

Sezon başında Başakşehir'den Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, İtalya'daki yaşantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
İngiltere'nin Guardian gazetesine kapsamlı bir röportaj veren 20 yaşındaki futbolcu, yeni kulübünde kendisini karşılayan ismin Francesco Totti olduğunu belirterek, "Antrenman tesisine ilk geldiğim sırada tercümanım henüz yanımda değildi. Bir anda karşımda Totti'yi gördüm. Bunu nasıl tarif edebilirim bilemiyorum; adeta bir taraftarın idol futbolcusuyla karşılaşması gibiydi. Yeni transfer olduğunuz bir kulüpte tanıştığınız ilk kişi o kulübün efsanesi olduğunda, kendinizi oraya ait hissetmemeniz mümkün değil. Hemen kendisiyle fotoğraf çektirdim ve o fotoğrafı Instagram'a koydum. Daha sonra tercümanım geldiğinde Totti ile detaylıca konuştuk. Roma'da yıllar boyunca yarattığı etkiyi devam ettirmek istediğimi kendisine söyledim. O da bana güvendiğini, aksi takdirde burada olamayacağımı söyledi." diye konuştu.
İtalya'daki ilk günlerinin kendisi için oldukça zor geçtiğini söyleyen Cengiz, "Ailemi arkada bırakarak tek başıma yurt dışına çıkmak gerçekten bana kültür şoku yaşattı. Kimseyi tanımıyor, kimseyle konuşamıyordum. Hayatımda ilk kez tam anlamıyla yalnızlığı yaşadım. Bunun nasıl can sıkıcı bir şey olduğunu bilemezsiniz." dedi.
Adaptasyon sürecini atlatmasında kulübünün kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen başarılı futbolcu, ayrıca Roma'nın genç futbolculara verdiği şansla da fark yaratan bir takım olduğunu belirterek, "Genç futbolcuların böylesine fırsatlar bulamadığı bir yerden geliyorum. Bu noktada, gelişimimde büyük paya sahip olan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha sonra transfer olduğum Başakşehir'de de teknik direktörüm Abdullah Avcı bana güvenerek forma şansı verdi. Özellikle Türkiye'de diğer birçok teknik adam bana bu fırsatı vermezdi." ifadelerini kullandı.
Cengiz Ünder, transfer döneminde Manchester City ve İstanbul'un diğer takımlarından da teklif aldığını, ancak Roma'da futbol direktörü Monchi ve teknik direktör Eusebio Di Francesco'nun kendisine yönelik yaklaşımları sayesinde tercihini İtalyan kulübünden yana kullandığını ifade etti. İlk görüşmelerinde Monchi'nin kendisine bir tekliten ziyade bir proje sunduğunu söyleyen Cengiz, "Monchi kafasındaki planı tüm detaylarıyla bana anlattı ve bu plan dahilinde beni bir genç yetenek olarak değil, ilk 11 oyuncusu olarak takımda düşündüğünü söyledi. O gerçekten oyuncuları nasıl ikna edebileceğini bilen biri. Ayrıca teknik direktörümüzün genç futbolculara yönelik pozitif tutumu da kararımda oldukça etkili oldu. Ben her zaman oyunun taktiksel yönüne ilgi duyan biriyim. Eusebio Di Francesco da buna ciddi şekilde kafa yoruyor. Maç öncesi hazırlığa bu kadar ağırlık verildiğine daha önce hiç tanık olmadım. Antrenmanlar da oldukça ciddi şekilde yürütülüyor. Bazı oyuncular bundan hoşnut olmayabilir ancak ben seviyorum. Antrenman bittikten sonra ekstra çalışmalar yapıyorum. Teknik direktörüm de benimle özel olarak ilgilenip taktiksel açıdan istediklerini detaylı bir şekilde bana anlatıyor." dedi.
Türkiye'yi yurt dışında temsil etmekten gurur duyduğunu Cengiz, kariyerinde kısa zamanda uzun bir yol kat ettiğini ve çok çalışarak beklentilerin de üzerine çıkmak istediğini sözlerine ekledi.
Roma'da şimdiye kadar 6 Serie A maçına çıkan Cengiz Ünder, takımına henüz gol veya asist katkısı yapamadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam