Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Bunlara dikkat edin"

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/06/2011 - 14:51 GMT+3

Kupanın yıldız adaylarından İngiliz Kelly Smith, BBC'ye en çok dikkat edilmesi gereken altı oyuncuyu saydı. Listede iki Alman oyuncunun yanı sıra kendi takımından Fara Williams da var.

England's Kelly Smith (R) and Katie Chapman celebrate after scoring against Japan during their group soccer match of the 2007 FIFA Women's World Cup at the Hongkou Football Stadium in Shanghai,

Görsel kaynağı: Reuters

Smith, bu altı oyuncu hakkında şunları söyledi:
Birgit Prinz (Almanya)
Kuvvetli ve defanslardan sıyrılma yeteneği beni hep etkilemiştir, son vuruş yeteneği de öyle. Ceza sahası içinde ve çevresinde çok etkili, hareketleri ise dünya çapında. Bizim defansa sorarsanız onun tutulması ne kadar zor olduğunu söyleyeceklerdir.
Lotta Schelin (İsveç)
Bence Dünya Kupası'nda çok gol atacak, çünkü müthiş bir futbol zekası var. Yakın zamanda İsveç'i yendiğimizde, onu sağ kanatta oynatmış ve orta sahayla hücumu birbirine bağlamasını beklemişlerdi.
Christine Sinclair (Kanada)
Açılış maçında Berlin'de tıklım tıklım tribünlerde neredeyse hiç Kanadalı olmayacak ve Almanya karşısında yalnız olacaklar. Sinclair, bu baskıyı takımın üstünden alabilir. Takımın en iyi ve en golcü oyuncusu olmasını bekliyorum.
Fatmire Bajramaj (Almanya)
23 yaşındaki oyuncu belki Prinz kadar tanınmıyor ama kale önünde çok etkili ve çok hızlı. Amerika'daki takım arkadaşlarım, Almanya'ya karşı oynadıklarında onu durdurmanın çok zor olduğunu söylemişlerdi. Hızı ve yaratıcılığı Prinz'le birleştiğinde, korku yaratabilir.
Marta (Brezilya)
Bazen etrafında iki üç oyuncu varken bile bir anda topu alıp gidebiliyor ve golü kaydediyor. Her zaman dikkat edilmesi gereken bir oyuncu. Brezilya'yı fazla izleyemedim, fazla hazırlık maçı yapmadılar. Ama takım olarak sıkıntıları olduğunu düşünüyorum, bireysel olarak ise çok yetenekliler.
Fara Williams (İngiltere)
En önemli özellikleri pas dağıtma, topa hakim olma ve liderlik yetenekleri. Onun Almanya'da iyi oynamasına çok ihtiyacımız var. Kendine güveni çok fazla olan bir oyuncu. ABD karşısında en iyi oyuncumuzdu. Dünya Kupası'nda bu performansı tekrar edebilecek kapasiteye sahip.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam