Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cristiano Ronaldo, Pelé'nin rekoruna ortak oldu

Eurosport Türkiye

Güncellendi 18/12/2016 - 16:47 GMT+3

Kashima Antlers karşısında hat-trick yapan Ronaldo yine rekorları altüst etti.

Cristiano Ronaldo & Pele

Görsel kaynağı: PA Photos

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Real Madrid'in Kashima Antlers'i 4-2 mağlup ederek kupaya uzandığı maçta rakip fileleri 3 kez havalandıran Cristiano Ronaldo, muhteşem kariyerine yeni rekorlar ekledi.
Maçtaki ilk golünü 60. dakikada penaltıdan kaydeden Ronaldo, FIFA Kulüpler Dünya Kupası finallerinde normal süre içinde penaltı golü kaydeden ilk isim oldu.
Uzatma devrelerinde iki gol daha bularak hat-trick'i tamamlayan Portekizli yıldız, turnuvanın final maçında bunu başaran ilk oyuncu oldu. Daha önce bu şampiyona dahilinde hat-trick yapan tek isim, geçtiğimiz yıl Barcelona'nın yarı finalde karşılaştığı Guangzhou Evergrande'yi 3-0 mağlup ettiği maçta Katalan ekibinin gollerini atan Luis Suarez'di.
Ancak FIFA Kulüpler Dünya Kupası organizasyonunun daha önceki versiyonu olarak kabul edilen Kıtalararası Kupa'da bunu başaran bir isim var. 1960-2004 yılları arasında düzenlenen ve Şampiyonlar Ligi ile Libertadores Kupası'nın şampiyonlarını karşılaştıran Kıtalararası Kupa'da hat-trick yapmayı başaran bu isim, efsane futbolcu Pelé. 1962 yılında oynanan iki ayaklı finalde, Benfica'yı evinde 3-2 mağlup eden Santos'un deplasmanda da rakibini 5-2 mağlup ettiği maçta üç gol atan Pelé, şampiyonada bunu başaran ilk olarak tarihe geçmişti. Kashima Antlers filelerine 3 gol gönderen Ronaldo, böylelikle Pelé'nin bu rekoruna ortak olmuş oldu.
Ronaldo ayrıca, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndaki gol sayısını 5'e çıkararak adını organizasyon tarihindeki en golcü oyuncular arasına yazdırdı. Portekizli yıldız bu alanda zirveyi, Lionel Messi, Luis Suarez ve César Delgado ile paylaşıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam