Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Arda'dan basın toplantısı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/08/2011 - 07:41 GMT+3

Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan, basın toplantısı düzenledi. Genç yıldız, artık bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyledi. Arda ayrıca Fatih Terim'in kendisine kırgın olabileceğini ifade etti.

arda turan atletico madrid

Görsel kaynağı: Other Agency

Arda Turan'ın basın toplantısında öne çıkan satır başları şunlar oldu:
"Hakkınızı helal edin"
"12 yaşından beri Galatasaray Kulübü’ndeydim. 24 yaşındayım, hayatımın yarısını Florya’da geçirdim. Orası benim yuvam gibiydi. Oradaki herkese çok teşekkür ederim. Bana bir abi, bir baba, kardeş gibi oldular. Adnan Polat’a, Ünal Aysal’a ve özellikle Ali Dürüst’e teşekkür ederim. Çok büyük cesaret gösterdiler. Buradan sadece Galatasaray’ın evladı olarak değil, bir Türk evladı olarak oraya gidiyorum. Kaptanlığımı yapan, kaptanlığını yaptığım bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Her zaman Galatasaray’ın başarısı için çalıştık."
"Fatih Hoca bana kırılmış olabilir"
"Taraftara da seslenmek istiyorum. Ben de onlardan biriydim. Ben de Galatasaray taraftarıyım. Onlar gibi kulübümü en iyi şekilde destekleyeceğim. Fatih Hoca'ya bir parantez açmak istiyorum. Belki aramızda şuan bir kırgınlık olmuştur. Ama o da Fiorentina’ya giderken, bir Galatasaraylı olarak en çok üzülenlerden biriydim. Ve gitti, bizi çok büyük onurlara taşıdı. Fatih terim’in yeri hiçbir zaman dolmadı. Arda bugün gidiyor. Yeri çok çabuk dolabilir. Ama Fatih Terim’in yeri dolamaz. Beni en iyi onun anlayacağını düşünüyoru. Dualarım her zaman Galatasaray ve Fatih Terim’le."
"Her şeyi Galatasaray'a borçluyum"
"Fatih Hoca geldikten sonra Avrupa’ya gidip gitmemeyi düşünmeye başladım. Ben Avrupa’da top oynama kararını bir önceki sezonda almıştım. Bugüne kadar hayatımızdaki her şeyin sahibi önce Allah sonra Galatasaray. Fatih Hoca geldikten sonra da oturup bu karırımı düşündüm. Ailemle ve kız arkadaşımla oturup bu konuyu düşündüm. Sağ olsunlar Galatasaray yönetimi bu kararıma saygı duydular. Bana emek veren kulübüme, çok yüksek bir bonservis bedeliı bırakarak gidiyorum. Emeklerinin karşılığını verdiğimi düşünüyorum. İspanya’nın en büyük takımarından birine gidiyorum. İki yıl önce UEFA Süper Kupası ve UEFA Avrupa şampiyonu olan bir takıma gidiyorum. Türkiye’ye dönüşüm söz konusu olursa ilk tercihim Galatasaray olacak. Önceliğim her zaman Galatasaray’dır. Şu andan itibaren artık bir Galatasaray taraftarıyım. Yıllık 5 milyon avroya yakın teklifler aldığımı siz benden daha iyi biliyorsunuz. Önceki yıllarda başkanlarım bana boş mukavele verdiler ve istediğim rakamı yazmamı söylediler. Ama ben yine de bir şey yazmadım."
Hamit Altıntop
"Hamit Altıntop’un çok üst düzey bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Nuri’nin de öyle. Ben Real Madrid’den hiçbir zaman teklif almadım onlar gibi. Ben Real Madrid’den teklif alsaydım yine Atletico’ya giderdim. Vicente Calderon Stadı’nın ortamını çok beğeniyorum. Takımın bir parçası olabileceğimi düşünüyorum."
Emre Belözoğlu
"Emre Abi her zaman giydiği formanın hakkını veren biri. Hem ülkesinin formasını hem de kulüp takımının formasını veren biri. Ben Galatasaray’dayken onu örnek aldım. Türk Telekom Arena’da ıslıklanmasını kabul edemem."
"Kaptanlığı çok iyi yaptım"
"Kaptanlığı çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Kupa kazanmak, özel hayatını istediği gibi yapamamak kaptanlığa engel değil. Herkese eşit şekilde yaklaştım."
Şike soruşturması
"Ben şundan yanalım. Bu ülkeden gittiğim için fikrimi rahatça söyleyebilirim. Spor mahkemeleri kurulmalı. Birisi bir hata yaptıysa spordan men edilmeli. Kimse futbol nedeniyle hapis yatmamalı. Benim şahsi fikrim bu."
"En sevindiğim an..."
"En sevindiğim an, şampiyonluk anıdır. Sivas’dan döndüğümüz an. En üzüldüğüm an, Diyarbakır maçıyla, yakın mesafeden küfür edildiği o maç. Antalya maçıydı galiba."
Hangi numarayı giyecek?
"10 numara önemli bir numara. Ben 14 ya da 66 numaralı formadan yanayım. Orada 10 numarayı giyecek çok üst düzey futbolcular var."
Selçuk İnan
"Selçuk’un kariyeri için de Galatasaray’ı tercih etmesini istedim. Yalnızca ben ya da Fatih hoca olması için değil. Kardeşim de bundan sonra Selçuk’un formasını giyeceğini söylüyor. Selçuk bana sitem ediyor ama, kararıma çok saygılı."
"Hiddink'le oynamayı seviyorum"
"Hiddink, Avrupa’da futbol oynamamdan çok mutlu olacağını söyledi. Kendimi hocanın yanında iyi hissediyorum."
Kaptanlık
"Kaptanlık için gönlümden geçen Sabri ya da Ayhan Akman'dır"
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam