Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Arda Atletico Madrid'de

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/08/2011 - 13:44 GMT+3

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo Arda Turan'ın transferi için dün akşam İstanbul'da bir araya geldi. Görüşme sonucunda Arda Turan İspanyol temsilcisine transfer oldu.

arda turan, galatasaray, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Arda Turan için Atletico Madrid 12 milyon avro ödeyecek. Yıldız futbolcu İspanyol temsilcisiyle 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Madrid, Arda'ya senelik 2.5 milyon avro ödeyecek.

Eğer Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa Galatasaray'a 1 milyon avro, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa ise 500 bin avro daha ödenecek.

Diğer yandan Galatasaray, Arda Turan'ın transfer için Atletico Madrid ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Bildiride: "Profesyonel Futbolcumuz Arda Turan'ın Club Atletico de Madrid'e transferi ile ilgili resmi görüşmelere başlanmış olup gelişmelerden kamuoyu haberdar edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst yaptığı açıklamada, "Esas olay Arda’nın tercihidir. Her türlü fedakarlığı yaptık. Arda’nın burada kalmasını istedik. Ama Arda gitmek istedi. İki kulüp olarak anlaştık. Arda bu tecrübeyi yaşamak istiyor. Parasal bir olay yok. Yakın zamanda sağlık kontrolünden geçecek. Bonservisiyle ilgili gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

Atletico Madrid de açıkladı
İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü, Arda Turan'ın transferinde tam anlaşma sağlandığını bildirdi.
Atletico Madrid Kulübü resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Arda Turan'ın transferini taraftarlarına duyurdu. Açıklamada, ''Atletico ve Galatasaray, Arda'nın kırmızı-beyazlı kulübe transferini bitirdiler. Türk milli takım futbolcusu, kırmızı-beyazlılarla 4 yıllık sözleşme imzalayacak. Osmanlı takımının kaptanı ve Türk futbolunun en büyük referanslarından biri olan Arda, gelecek perşembe günü basın toplantısı düzenleyerek taraftarına veda edecek ve akşam saatlerinde Madrid'e hareket edecek'' denildi.
Arda'nın cuma sabahı doktor kontrolünden geçeceği ve 16 Ağustos'ta da Atletico Madrid'in yeni transferi olarak tanıtılacağı bildirildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam