Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

O artık Madrid'in Şahin'i

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/05/2011 - 19:40 GMT+3

La Liga'da bu sezon şampiyonluk yarışında Barcelona'nın gerisinde kalan Real Madrid yeni sezon için transferlere vakit kaybetmeden başladı. Başkent ekibinin ilk transferi ise Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin oldu.

Dortmund's Turkish midfielder Nuri Sahin

Görsel kaynağı: AFP

Borussia Dortmund’un yıldızı Nuri Şahin, bugün düzenlenen basın toplantısıyla Real Madrid’e transfer olduğunu açıkladı. Saat 13:30’da, toplantının düzenlendiği Signal Iduna Park’a Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc ile birlikte gelen Şahin, yaptığı açıklamada “Bu basamağa geldiğim için çok gururluyum. Benim için zor bir durum. Her zaman Borussia Dortmund taraftarıydım ve öyle kalacağım. Dortmund’u çok özleyeceğim. Bundesliga’yı çok özleyeceğim ve şehri doğduğum şehri özleyeceğim. Bu yolda yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir teknik direktör olan Jürgen Klopp’a da çok teşekkür ederim. O aynı zamanda çok büyük bir insan. Bundan sonra Jose Mourinho ile çalışacağım. Bu zamana kadar benimle ilgili çok fazla kulübün adı geçmedi. Burada Dortmund’daki her şey benim için çok değerli. Bu durum bana gurur veriyor. Takımdan ayrılmak benim için çok zor olacak. Buraya kalpten bağlıyım ve bu veda benim için çok duygusal. Takımdaki herkes, diğerleri için elinden geleni yaptı. Bu harika şampiyonlukla birlikte olağanüstü bir takım olduk. Yalan söyleyen bir insan olmadım. Taraftar kararımı biliyordu. Kararımda paranın hiçbir rolü yok. Tamamen sportif kaygılarla alınmış bir karar” şeklinde konuştu.


Genç futbolcu, hafta sonu oynanacak olan Eintracht Frankfurt maçında son kez kadroda olacağını, ancak sakatlığı sebebiyle forma giyemeyeceğini de ekledi. Bu arada Real Madrid de, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Nuri Şahin’le altı yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu ve oyuncuyu kısaca tanıtan bir yazı yayınladı.
Bonservisi 10 milyon avro
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kadroda görmek istediğini sıklıkla söylediği Şahin için Real Madrid, Alman ekibine yaklaşın 10 milyon avro bonservis bedeli ödedi. Başarılı orta saha oyuncusunun yıllık 2.5 milyon avro ücret alacağı iddia edildi.
Ntv Spor'un canlı yayınına katılan Nuri Şahin şunları kaydetti:
"Çok teşekkür ederim herkese. Öncelikle heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Rıdvan (Dilmen) hocayla konuşmak beni mutlu ediyor. Altı senelik imza attım. İnşallah Türkiye’yi dünyanın en büyük kulübünde önümüzdeki altı sene temsil etmeye çalışacağım.
Benim durumum önderlik olamaz. Mesut’un başardıklarını göz ardı etmek istemem. Ben, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istediğimi söylemiştim. Hayallerim gerçek oldu. Türk Milli Takımı’nı seçip de Real Madrid'de oynamak çok büyük mutluluk verici. Türkiye hem Mesut hem de benimle gurur duyabilir."
Nuri Şahin, yaşadığı sakatlıkla ilgi de bilgi verdi. “Ayağımda bandaj var. Sağ tarafımda çok kas kaybettim. Milli maça yetişmem çok zor. Elimden geleni yapıyorum.“
"İspanyolca'yı iyi konuşabiliyorum"
Sözlerini sürdüren Nuri şunları söyledi:
"Transferden önce Mourinho ile görüştük. Beni uzun zamandır takip ettiğini söyledi. Genç yaşıma rağmen Borussia Dortmund gibi bir takımda liderlik yapmamın kendisini çok etkilediğini söyledi. İlk anda telefonda karşımda Mourinho’nun olduğuna inanamamıştım. Telefonu kapattıktan sonra yanımdaki menajerime ‘ben kiminle konuştum’ diye sorduğumu hatırlıyorum. Mourinho ile çoğu futbolcu İngilizce konuşuyor. Bu konuda sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Ben dil öğrenmeyi seviyorum. 14 aydır da İspanyolca kursu alıyordum. İspanyolca’yı da konuşabiliyorum.
“Real Madrid’de tanıdığın futbolcular var mı” sorusuna “U17’de Marcelo’ya karşı oynamıştım. Khedira’yı da tanıyorum Bundesliga’dan dolayı” diyen Nuri Şahin, forma numarasıyla ilgili, “Ben o formayı giyeyim de numarası önemli değil” karşılığını karşılık verdi.
Kahveci: Nuri adına çok mutluyum
Nuri'den sonra yayına katılan Beşiktaş'ın daha önce İspanya'da yıllarca forma giymiş futbolcusu Nihat Kahveci, "Çok mutluyum. Nuri arkadaşımızı genç yaşından beri tanıyan biri olarak, onun bu yükselişi beni mutlu etti. İspanya Ligi’ne gitmesi ayrıca mutlu etti. Konuştuğumuz takım Real Madrid. Bence dünyanın en iyi takımı. Barcelona her ne kadar iyi olsa da, Real Madrid’in havası başkadır. Ben şu anda çok gurur duyuyorum. Biz Türkler yurt dışına çıktığımızda bakışlar kötü oluyordu. Ancak sahadaki iyi futbolla bu izlenimleri değiştirebiliyorduk. Ben İspanya’ya bir kelime bilmeden gitmiştim. İyi oynamanız, mutlu olmanız ve en kısa zamanda dil öğrenmeniz çok önemli. Mutlu olamadığınızda o sahaya yansır." dedi.
Gelecek sezon Beşiktaş’taki geleceğiyle ilgili açıklama yapan Nihat, “Ligde kötü bir sezon geçirmemize rağmen kupada taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Şu an kupaya konsantre olduk” dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam