Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

City ile sekizinci kupa, 25. finaldeki 21. zafer

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 02/03/2020 - 16:24 GMT+3

Aston Villa ile Manchester City, geçtiğimiz gün Wembley’de Lig Kupası için kozlarını paylaştılar. Mücadele City'nin 2-1’lik üstünlüğü ve şampiyonluğa ulaşmasıyla sona erdi. Menajer Pep Guardiola, böylelikle Manchester ekibiyle sekizinci kupasını kazandı, finallerdeki kazanma alışkanlığını sürdürdü.

Phil Foden of Manchester City and Pep Guardiola, Manager of Manchester City pose with the trophy following their sides victory during the Carabao Cup Final

Görsel kaynağı: Getty Images

İngiltere Lig Kupası finalinde, son iki yılın şampiyonu Manchester City'nin rakibi, Premier Lig'in düşme potasında yer alan Aston Villa'ydı. Maçta 20. dakikada Sergio Agüero’nun golüyle öne geçen City, 10 dakika sonra Rodri’den gelen golle farkı ikiye çıkardı. İlk yarının bitimine dört dakika kala Mbwana Samatta, Villa’nın hanesini bir gol yazsa da kalan dakikalarda gol olmadı ve kupa Maviler'in oldu.
Agüero, bu maçın ardından Aston Villa’ya karşı oynadığı altı mücadelede 10 gol atarak 2000’lerde Villa’ya 10 golü en az maçta isim olarak tarihe geçti. Ayrıca maçta bir asisti bulunan Phil Foden, bu sezon bütün branşlarda ilk 11’de başladığı 10. maçında iki gol ve yedi asistle dokuz gole doğrudan katkı yapmış oldu.
Fernandinho, David Silva, Sergio Aguero | Manchester City | 2020 Lig Kupası Finali
Bu yılla birlikte Lig Kupası’nı art arda üçüncü kez kazanan City; 1980-1981 ile 1983-1984 yılları arasında art arda dört defa Lig Kupası’nı müzesine götüren Liverpool’un rekoruna bir adım uzakta. Maviler cephesinde dikkat çeken bir diğer istatistik ise takımın teknik direktörü Pep Guardiola’ya ait. Başarılı antrenör, City ile sekizinci kupasını kazandı. Öte yandan kariyerindeki 25. final mücadelesinde 21. kupasını almayı başardı.
Tarihinde dokuzuncu kez Lig Kupası finali oynayan ve beş defa şampiyon olan Aston Villa cephesinde ise takımının tek golünü atan Mbwana Samatta, kupa tarihinde gol atan beşinci Afrikalı oyuncu oldu. Geriye kalan dört oyuncu ise Didier Drogba, Joseph-Desire Job, Obafemi Martins ve Yaya Toure.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam