Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mevlüt yine eskisi gibi!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/02/2012 - 11:54 GMT+2

Fransa’da Mevlüt Erdinç’e övgü yağmuru. Golcü futbolcu, bu hafta attığı golle tekrar olumlu eleştiriler almaya başladı.

Mevlut Erding Rennes

Görsel kaynağı: AFP

Fransız basınının, yeni takımı Rennes forması altında ilk golünü atan Mevlüt Erdinç’e ilgisi oldukça büyük. Rennes’in, Mevlüt’le birlikte sadece bir golcü kazanmadığını vurgulayan yorumlarda, golcü futbolcunun üzerindeki baskıyı attığı ve artık daha serbest oynayacağı yazılıyor.
Ligde son olarak Ağustos ayında Paris Saint Germain formasıyla Toulouse’a bir gol atan Mevlüt Erdinç, bu gol sayesinde PSG’de bir devre daha kalmış, o günden bu yana ligde rakip ağları sarsma başarısını gösterememişti. Bu hafta eski takımı Sochaux’ya gol atan Mevlüt, böylelikle yeni takımıyla çıktığı üçüncü maçta golle tanışmış oldu.
Mevlüt Erdinç, maçla ilgili yaptığı açıklamada “Bunun bir gün gerçekleşeceğini biliyordum. Çünkü antrenmanlarda iyi çalışıyorum. Evian’a karşı birçok fırsat yakaladım. Maçın videosunu daha sonra tekrar izledim. Mutlaka gol atmalıydım. Fakat en dikkatimi çeken şey, tempo oldu. Uzun süre oynamadıktan sonra bu şekilde bir dönüş yapmak en önemlisi” dedi. Eski takımı Sochaux’ya karşı oynamanın kendisinde baskı yarattığını da söyleyen Erdinç “Bu haftayı düşündüğüm doğru. Fakat beni kötü etkileyecek düşünceleri kafamdan atmak için her şeyi yaptım” şeklinde konuştu.
Aylar sonra gol atmanın kendisini çok mutlu ettiğini ve son bir haftada üçüncü maçına çıktığını söyleyen 24 yaşındaki futbolcu, sözlerine “Yeni bir takıma gelip oynamaya başlamak benim için çok kolay değildi. Ritmimi kaybetmiştim. Ancak buradaki taraftarlar ve takım arkadaşlarım bana antrenmanlarda ya da dışarıda çok yardımcı oldu. Bu takımı oluşturan oyuncuların kalitesi karşısında şaşırdım. Bazıları çok parlak geleceklere sahip” şeklinde devam etti.
Eski takımı Sochaux’a karşı beşinci maçında dördüncü golünü atan Mevlüt Erdinç, böylelikle Fransa liginde 49 gole ulaşarak, şu anda Ligue 1’de forma giyen faal futbolcular arasında en golcü onuncu futbolcu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam