Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kaptan Amerika MLS'e dönüyor!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 20/03/2016 - 19:19 GMT+2

10 yıldır Everton forması giyen ABD'li kaleci Tim Howard, sezon sonunda MLS'e gidiyor. 37 yaşındaki kalecinin yeni adresi Colorado Rapids.

Everton's Tim Howard

Görsel kaynağı: Reuters

Ocak ayından beri Everton kalesini Joel Robles'a kaptıran Tim Howard memleketine dönüyor. Yapılan resmi açıklamaya göre Rapids bu transfer için 415 bin sterlin bonservis bedeli ödeyecek.
Everton ile mevcut sözleşmesi 2017 yazında bitecek olan deneyimli kaleci, yeni kulübüyle Temmuz ayından geçerli olmak üzere 3 yıllık bir sözleşme imzaladı. 37 yaşındaki kaleci yıllık 1.7 milyon sterlin ücret alacak.
Kariyerine North Jersey Imperials takımında başlayan Howard, sonrasında MetroStars takımına transfer olmuştu. Avrupa'ya geçişini ise 2003 yazında Mnachester United'a 2.3 milyon sterlinlik transerle yapmıştı.2006/2007 sezonunda Everton'a kiralık olarak giden Howard, sonrasında David Moyes yönetimindeki takımın vazgeçilmez parçalarından biri olmuştu.
Başkanlığa aday gösterilmişti
Tim Howard, 2014 Dünya Kupasında gösterdiği performansla ülkesinde kahraman ilan edilmişti. Ünlü çizgi roman kahramanı ''Kaptan Amerika''ya benzetilen deneyimli kaleci, özellikle 16 kurtarış yaptığı Belçika maçında turnuvanın en unutulmaz performanslarından birine imza atmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam