Eurosport
japonya fransa londra 2012
Tarafından
Yayınlandı 06/08/2012 - 19:52 GMT+3
Londra 2012 kadınlar futbolda ilk finalist, Fransa’yı 2-1 mağlup eden Japonya oldu.
Eurosport
Görsel kaynağı: Eurosport
61482 kişinin izlediği mücadelenin hemen başında Yuki Ogimi ile 3. dakikada gole yaklaşan Japonya’ya, Fransa kalecisi Bouhaddi izin vermedi. Maçtaki üstünlüğünü sürdüren Japonya, Ogimi ile 32’de öne geçerek soyunma odasına da 1-0 üstün gitti.
İkinci 45 dakikaya da iyi başlayan Japonlar, Mizuho Sakaguchi’nin 49’daki golü ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğü ele alan Fransa, Le Sommer ile durumu 2-1’e taşıdı. Golden iki dakika kazanılan penaltıyı Elise Bussaglia faydalanamayınca Fransa eşitlik fırsatını kaçırdı.
Geriye kalan sürede Japonya hata yapmadı ve güçlü rakibini mağlup ederek adını finale yazdırdı. Diğer finalisti ise bu akşam oynanacak Kanada-ABD karşılaşması belirleyecek.
Benzer Konular
Reklam
Reklam