Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sol Campbell: Irkçılık nedeniyle İngiltere'den ayrılabilirim

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/09/2013 - 17:50 GMT+3

Arsenal'in efsanevi oyuncusu Sol Campbell, İngiliz basınına verdiği röportajda, ülke futbolundaki ırkçılığın onu yurt dışına çıkmaya zorlayabileceğini söyledi.

sol campbell, arsenal

Görsel kaynağı: AFP

Arsenal’in 2003-04 sezonunda Premier Lig’de namağlup şampiyonluğda yer alan ve takımla ile iki lig şampiyonluğu kazanan Sol Campbell ülke futboluna dair önemli açıklamarda bulundu.
2012 yılında futbolu bırakmasının ardından kariyerine teknik direktör olarak devam etmek isteyen Campbell, ülkedeki ırkçı yaklaşımlar ve siyahi futbolculara yönelik “geride kalmış” davranışlardan dolayı bu amacına ulaşmak için yurtdışına çıkması gerekebileceğini belirtti.
Campbell: ''Görevime yurt dışında başlamak istiyorum. Burada benim için bir fırsat yok, en azından insanların davranışları değişene kadar öyle. Herkes kendisine bu ülkede neden daha fazla siyahi teknik direktör olmadığını sormalı''yorumunda bulundu.
Campbell, teknik direktör olmak isteyen siyahi eski futbolcuların şansını yurt dışında denemek zorunda kaldığını düşünüyor bu konuda örnek olarak Brian Deane‘i veriyor. Campbell’a göre Deane, İngiltere’deki şartlardan dolayı böyle bir tercih yaptı.
Sol Campbell konuyla ilgili olarak, ''İleride teknik direktörlük yapmak isteyen başka siyahi oyuncularla da konuştuğumda, onlar da buradaki yaklaşımın tarih öncesinden kalma olduğunu düşünüyor. Umarım bu ortam değişir, her gün bunun için dua ediyorum. Yıllarca milli takım için kalbimi ve ruhumu ortaya koydum; ancak bana zor zamanlarımda sırt çevirdiler. Ona rağmen, yine İngiltere Milli Takımı’nın bir parçası olarak bir şeyler yapmak istedim. Onlar da ilgiliydiler, ama bir anda Gary Neville ortaya çıktı ve yardımcı teknik direktör oldu. Onlara problem çıkartmayacak, nazik insanlarla çalışmak istedikleri ortada. Bir zeytin dalı uzattım, ve o dal kırıldı. Artık ileriye bakıyorum'' şeklinde konuştu.
İngiltere’deki 92 profesyonel futbol kulübünün sadece 4 tanesinin siyahi teknik direktör bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam