Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Neville ve arkadaşları

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/02/2011 - 12:47 GMT+2

Beşiktaş tarihinde Recep Çetin sağ bekte ne ise, iki gün öncesine kadar Gary Neville da Manchester United için oydu. Yakın gelecekte, Neville ile emekliliği paylaşacak diğer efsaneleri saymak hiç de zor olmasa gerek.

ryan giggs, gary neville

Görsel kaynağı: Reuters

1998 ve 2006 Dünya Kupaları’nda İngiltere forması giyen, 1996, 2000 ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonaları’nda formasını ıslatan Gary Neville, futbolu bıraktığını açıkladı. Bu vesileyle Manchester United’ın “yaşayan” unutulmaz oyuncularını bir kez daha hatırlayalım. En son Manchester United’ın West Bromwich’i 2-1 mağlup ettiği lig maçında forma giyen ve 71 dakika sahada kalan Gary Neville, kırmızı formayı 20 yıl boyunca giymişti. Sir Alex Ferguson’a göre neslinin en iyi sağ beklerinden biri olan 35 yaşındaki Neville, 602 defa Manchester United forması giymiş, sekiz lig şampiyonluğu yaşamıştı. Üç federasyon kupası iki de lig kupası kaldıran İngiliz, yedi kez de gol sevinci yaşamıştı. Kırmızı Şeytanlar’ın kaptanlığını da yapan Gary Nevillle, milli formayı da 1995-2007 yıllarında olmak üzere 85 kez giymişti.
Ajax 1994, 1995, 1996 ve 1998 yıllarında lig şampiyonluğu, 1994-1995 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşadığında kalede çok tanıdık bir isim vardı. Bu sezon futbolu bırakacağını açıklayan 1970 Hollanda doğumlu Edwin van der Sar, sayısız başarılarla dolu kalecilik kariyerinin artık sonuna geldiğini düşünüyor. Hollandalı filebekçisi, sezon sonunda emekli olacağını açıkladı.
1990’ların futboluna damga vuran ve Alex Ferguson tarafından oluşturulan David Beckhamlı, Paul Scholeslu Manchester United kadrosunun demirbaşlarından biri, hiç şüphesiz Ryan Giggs’tir. Geçen sezon kırmızı formasıyla 20’nin üzerinde maçta ilk 11’de forma giyen Galli efsane, kazandığı kupaları birbiri ardına sıralamak bu yazının konusu değil. Ferguson’ın sahada adeta eli-ayağı olan Giggs için hâlâ rakip savunma oyuncuları çözüm üretebilmiş değil. Sıkışan oyunları açmayı, kritik paslarıyla maçın kaderini tayin etme hünerini defalarca kanıtlamış olan Giggs, ligde 5-0 kazanılan Birmingham City karşılaşmasında bir de gol atmıştı.

15 Eylül 2009. İnönü Stadyumu’nda oyunu başlatan ilk düdüğün ardından dakikalar 77’yi gösterdiğinde Hakan Arıkan’ın eldivenlerinden seken Nani’nin şutunu kale önündeki en doğru yerde kafa vuruşuyla filelere bırakan, Paul Scholes’tan başkası olabilir miydi? Bir orta saha oyuncusunun, gol sevinciyle arasındaki mesafeyi en kısa hale getiren oyuncular arasında yer alan ve bugün 35 yaşında olan Scholes'u hâlâ Old Trafford'ta izleyebilirsiniz.
picture

paul scholes, van der sar

Görsel kaynağı: Reuters

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam