Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyon ManU

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/05/2011 - 17:33 GMT+3

Premier Lig'de 37. hafta karşılaşmasında şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkan Manchester United, deplasmanda Blackburn Rovers ile 1-1 berabere kalarak 19. şampiyonluğuna ulaştı. ManU bu şampiyonlukla ezeli rakibi Liverpool'un şampiyonluk sayısını da geçmiş oldu.

wayne rooney, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Geçen hafta evinde Chelsea’yi yenen Manchester United, şampiyon turu atmak için Blackburn deplasmanına çıktı. Maçın ilk tehlikesi ManU’dan geldi. 4. dakikada Rooney’in ortasına kafa vuran Nani, direği geçemedi.
Nani’nin pozisyonundan sonra oyunu kontrolüne alan Kırmızı Şeytanlar, 19’da kalesinde beklemediği bir gol gördü. Yoktan var olan pozisyonda Avustralyalı Emerton, kaleci Kuszczak’ı avladı.
İlk yarı Blackburn Rovers’ın üstünlüğüyle kapandı.
İkinci yarı yine istekli başlayan taraf ManU idi ancak golü bulamadılar. 65’te Blackburn kontratağında Olsson’un kafası direkten döndü.
Dakikalar 70’i gösterirken Kırmızı Şeytanlar Hernandez ile etkili geldi. Paul Robinson’un hamlesiyle yerde kalan Meksikalı takımına penaltıyı kazandırdı. Topun başına geçen Rooney ligdeki 11. golünü attı: 1-1.
Golden sonra iki takım da skora razı olup top çevirince, karşılaşma 1-1 sona erdi. Manchester United bu sonuçla Premier Lig'de 2010-2011 sezonun şampiyonu oldu.
İngiltere tarihinde 19. şampiyonluğuna ulaşan ManU, 18 şampiyonluğu bulunan Liverpool'u da geçmiş oldu. Bir başka rekor ise Ryan Giggs'ten geldi. Bu maçla birlikte 573. maçına çıkan İrlandalı futbolcu, Premier Lig tarihinde en fazla forma giyen oyuncusu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam