Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray Real Madrid'e 3-0 mağlup oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/04/2013 - 23:36 GMT+3

Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesi ilk maçında Galatasaray, Real Madrid'e 3-0 mağlup olarak tur şansını zora soktu.

Didier Drogba'nın üzüntüsü

Görsel kaynağı: Reuters

Santiago Bernabeu’da hakemin ilk düdüğü ile Galatasaray’ın üstüne yüklenen Real Madrid, özellikle Di Maria’nın olduğu sağ kanattan pozisyon üretmeye başladı. Bu hücumlardan birinde 10. Dakikada Mesut topu önüne çok iyi alarak Ronaldo'yu kaçırdı. Portekizli soğukkanlı bir vuruşla Muslera'nın üzerinden aşırtıp Real Madrid’i öne geçirdi.
Golden sonra Galatasaray vakit kaybetmeden rakip kaleye yükseldi. Drogba, 12’de Varane'den topu kurtarıp sert vurdu ama isabetli olmadı. Bu dakikadan sonra Galatasaray rakip kaleyi uzaktan şutlarla zorladı. Hamit, Sneijder ve Drogba’nın denemelerinden gol çıkmadı.
29’da Real Madrid hızlı çıktı. Essien'in ortasında Galatasaray savunması topu uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Benzema fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılılar rakibi üzerinde baskı kurduğu bölümde bu golle yediği golle 2-0 geriye düştü.
Galatasaray ikinci golden sonra çabuk toparlandı. 43’te Eboue ve Drogba'nın duvar pası yaptı, Eboue kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yerden vuruşunda top kalecide kaldı.
İkinci yarıya Fatih Terim sürpriz bir değişiklikle başladı. İlk yarının kötü isimlerinden Sneijder kenara gelirken Gökhan Zan oyuna girdi. Bu değişiklikle sarı-kırmızılılar üçlü savunmaya döndü.
İkinci yarının en tehlikeli atağında Di Maria, 61’de Muslera ile karşı karşıya kaldı. Uruguaylı kaleci zamanında çıkıp açıyı kapattı ve gole izin vermedi.
Dakikalar 66’yı gösterirken Galatasaray yine tehlikeyi buldu ama son vuruşu yapamadı. Sağdan ortaya Ramos kafa ile dokundu seken topu Riera doldurdu bu defa da Varane hata yapmadı.
73’te kazanılan serbest vuruşta Real Madrid, 65’te oyuna giren Higuain ile farkı üçe çıkardı. Xabi Alonso'nun serbest vuruşunda ön direkte topa iyi bir vuruş yapan Higuain kafa ile durumu 3-0'a getirdi.
Maç boyunca olduğu gibi Galatasaray yine uzaktan şutla gol aradı. 80’de Selçuk’un denemesi Diego Lopez’de kaldı. Galatasaray, Amrabat ve Umut denemeleri ile aldığı risklerin de karşılığını bulamayınca mücadele 3-0 ev sahibi lehine sona erdi. Bu karşılaşmanın rövanşı 9 Nisan’da TT Arena’da oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam