Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Bayern sürpriz istemiyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/03/2013 - 12:56 GMT+2

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Bayern Münih, 3-1’in rövanşında Arsenal’i konuk ediyor. Karşılaşmayı 21:30’dan itibaren Eurosport.com Türkiye farkıyla canlı takip edebilirsiniz.

Bayern Munich players celebrate against Arsenal at the Emirates (AFP)

Görsel kaynağı: Eurosport

Emirates’te Bayern Münih’in 3-1’lik galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından taraflar bu kez Allianz Arena’da karşılaşacak. 21:45’te başlayacak mücadele, SmartSpor’dan canlı yayınlanacak. Maçın hakemi Çek Futbol Federasyonu’ndan Pavel Kralovec.
Bayern’de Bastian Schweinsteiger ve Jerome Boateng, kartı cezaları sebebiyle mücadelede forma giyemeyecekler. Jupp Heynckes’in ekibinde aynı zamanda sakatlıkları bulunan Franck Ribery ve Holger Badstuber de Arsenal’e karşı yok. Bayern’in dizilişinde Luiz Gustavo’nun Schweinsteiger’in yerinde, Arjen Robben’in de Franck Ribery’nin bölgesinde ilk 11 başlaması bekleniyor.
Arsenal’de bileğindeki sakatlıktan ötürü üç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Jack Wilshere’in yanı sıra, Lukas Podolski de Bayern’e karşı forma giyemeyecek. Tomas Rosicky’nin orta sahada, Olivier Giroud’nun da ileri uçta ilk 11 başlaması bekleniyor. Wenger’in ekibinde, Polonyalı kaleci Wojciech Szczesny ise dinlendirilecek.
Bunları biliyor musunuz?
Bayern Münih, 18 golle bu sezon Avrupa’da en çok gol atan takım.
Avrupa Kupaları’nda Bayern Münih’i Almanya’da yenebilen tek İngiliz takımı, Norwich City.Sarı-yeşilliler, Bavyera ekibini Ekim 1993’te oynanan UEFA Kupası maçında mağlup etmeyi başarmışlardı.
Bayern, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon oynadığı üç iç saha maçının tamamını kazandı ve 12 gol attı.
Arsenal, Şampiyonlar Ligi’nde daha önce oynadığı sekiz Almanya deplasmanından sadece birinde (2006 – Hamburg) galibiyete ulaştı.
Arsenal ve Bayern Münih, daha önce Şampiyonlar Ligi’nde beş kez karşılaştılar, Bavyera ekibi üç kez kazanırken Arsenal bir kez galip gelebildi. Bir maç da berabere sonuçlandı.
Bayern, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 13 maçında da gol attı.
Arsenal, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan takımlar arasında Celtic’le beraber en kötü savunma istatistiğine sahip. Wenger’in ekibi 11 gol yedi.
Bayern Münih, 217’yle Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl en çok orta denemesi yapan takım.
picture

FC Bayern FC Arsenal Infografik Voraussichtliche Aufstellungen

Görsel kaynağı: Eurosport

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam