Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Fatih Terim Schalke maçıyla ilgili konuştu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/02/2013 - 20:24 GMT+2

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli teknik adam, "Bu turu geçersek yarı final neden olmasın" dedi.

fatih terim

Görsel kaynağı: AA

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Schalke 04’ü Türk Telekom Arena’da ağırlayacak Galatasaray’da, teknik direktör Fatih Terim ile Hamit Altıntop basının karşısına geçti.
Tecrübeli teknik adam basın toplantısında şunları söyledi:
“Schalke gruplarda hiç yenilmemiş bir takım. Öyle bir hava var ki, kolay maç olacakmış gibi. Bu bize yapılan bir kötülüktür.”
"Hayal etmeden olmaz. Biz bu turu geçersek yarı final neden olmasın"
“Çok sakat var demek ülke takımına yapılan bir iyilik değildir. Herkes dokuz eksikten bahsediyor. Biz bu dokuz eksiği bir türlü bulamadık. Schalke maçı zor olacak.”
“Geçenlerde güzel bir şey okudum: "Başarı tamamıyla şans işidir, inanmazsanız başarısızlara sorun."
“Galatasaray rakibi elerse “Rakip zaten eksikti”, elenirsek ise “Bu takımı nasıl eleyemezsin” gibi şeyler yazılacak basında. Bu bir gerçek.”
“Sneijder ve Drogba dünya çapında isimler. Ama eksikleri var. Bu süreçte herkesin başka algısı var. Transferlerden sonra turun rahat geçileceği yönünde bir algı. Bizim önemli oyuncularımız vardı, iki önemli isim daha katıldı. Geçiş döneminde onlardan alabileceğimiz en fazla performansı almak istiyoruz. Drogba’nın ilk 11’de oynanayıp oynamayacağı kararını bu akşam vereceğim. Oyuncular ve dizilişler değişir ama anlayış değişmez. Sneijder’ın da Drogba’nın da bu organizasyondaki tecrübelerinden yararlanmak en büyük arzum. Ama takımın oyun anlayışından feragat etmeyeceğiz.”
“Büyük maçlarda veya final maçlarında takımım gerçekçi bir oyun sergiledi. Böyle olması gerekiyordu. Sadece coşkuyla değil aklımızla oynamamız gereken bir maça çıkacağız. Schalke agresif savunma yapıp çabuk çıkan bir takım. Maç büyük ihtimal bizim baskımızla geçecek.”
“Kafamdaki ilk 11 şekillendi. Eboue’nin sakatlığı geçti. Onun dışında pek tereddütüm yok.”
"Sneijder'dan memnunum. Eksikleri var ama sahiplenme ve bir şeyler yapma isteği beni mutlu ediyor."
"İlk hedefimiz tur atlamaktı. Bunu yakaladık. Ben şunu gördüm. Bizim olduğumuz bir yerde kimse ümidini kesmedi, çıtayı da yükseltti. Tur atlasak bile kimse mutlu olmayacak. Herkes finali isteyecek. Avrupa üçüncüsü olduk. Almanya maçında çok iyi oynadık ama eleştirildik."
"Tüm futbolcular, Sneijder ve Drogba'yı bağırlarına bastı. 10 yıldır bu formayı giyiyor gibiler. Artık onları değerlendirirken takımla beraber konuşmamız gerek."
"Arkadaşlarımın kadar benim de formda olmam önemli. Her hazırlığı yaptık. Ben de fazlasıyla konsantreyim."
"Kazanılmayan maç, kazanılmayan kupaların bütünü benim için başarısızlıktır."
"Schalke'nin önemli oyuncuları var. Bunların başında da Jefferson Farfan geliyor. Ayrıca, Michel Bastos ve Draxler iyi isimler. Arsenal'in grubundan lider çıkan bir takımın kalitesinden şüphe yok. Herkese dikkat etmemiz gereken bir maç."
Hamit Altıntop: Hedefimiz belli
Tecrübeli futbolcu Hamit Altıntop ise şunları söyledi:
"Hedefimiz belli. Çok iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Gol atmak güzel ama en önemlisi takım olarak hedeflere ulaşmak. Yarın iyi bir sonuçla ikinci maça gitmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Fatih Terim'in basın toplantısı
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam