Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Jürgen Klopp: Wenger klasikçi, ben metalciyim

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/11/2013 - 10:27 GMT+2

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, verdiği röportajda Arsenal ve Arsene Wenger hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

James Hetfield Metallica

Görsel kaynağı: Eurosport

Guardian'a konuşan Jürgen Klopp, Dortmund'un futbol stilinin Arsenal'e benzetilmesine karşı çıkarken, Arsene Wenger ile arasındaki farkı betimlemek için ilginç bir benzetme kullandı.
Klopp, Wenger'in topa sahip olmayı, oyuna hükmetmeyi ve çok pas yapmayı sevdiğini belirterek Fransız teknik adamın tarzını bir klasik müzik orkestrasına benzetti. Bunun kendisi için fazla sakin olduğunu söyleyen Klopp'un tercihinin müzikal karşılığı ise metal.
"Son 10 yılda izlediğimiz Arsenal'in mükemmele yakın bir futbol oynadığını söyleyebilirim. Fakat şampiyon olamıyorlar, Kupaları daha değişik bir yol izleyen Chelsea kazanıyor. Arsene Wenger çok önemli, sevdiğim bir isim. Onun sahip olduğu felsefe bu, ama ben böyle bir yapıyı yönetemem. Sürekli hareket, heyecan arayan biriyim. Aramızda büyük farklar var."
Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde geçen hafta deplasmanda 2-1 yendiği Arsenal'i, Çarşamba günü evinde ağırlayacak. Klopp, geçen hafta alınan galibiyette kendisini en çok etkileyen istatistiğin, takım halinde rakipten 11,5 km daha fazla koşu mesafesine sahip olmaları olduğunu açıklamıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam