Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Real Madrid - Galatasaray: 4-1 maç özeti / Bernabeu'da hüsran

Eurosport Türkiye

Güncellendi 28/11/2013 - 14:38 GMT+2

Real Madrid'e konuk olan Galatasaray, sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrılarak tur hesaplarını son maça bıraktı.

Real Madrid - Galatasaray

Görsel kaynağı: AFP

Şampiyonlar Ligi B Grubu beşinci maçında Galatasaray, lider Real Madrid'e konuk oldu.
Maça hızlı başlayan ekip Real Madrid oldu. 4'te Bale, 10'da Marcelo ile gelen Madrid ekibi tabelayı değiştiremedi. Galatasaray rakip kaleye ilk şutu Real Madrid kalesine gönderdiğinde ise dakika 19'du.
26'da ise oyunun kaderi değişti. Savunmanın arkasına sarkan Umut Bulut'u Sergio Ramos düşürdü. Hakem William Collum ise hiç tereddüt etmen kırmızı kart İspanyol defansa gösterdi. 10 kişi kalan rakibinin üstüne giden Aslan, 37'de Gareth Bale'in duran toptan yolladığı füzeyi engel olamayınca 1-0 geriye düştü.
Golden 1 dakika sonra ise sahne Umut Bulut'undu. Drogba'nın enfes ara pasına hareketlenen Umut, Casillas'ın yanında topu bıraktı ve Galatasaray oyuna tekrar tutundu.
İkinci yarıya Galatasaray baskılı başladı ama golü Real Madrid attı. 51'de herkes ofsayt diye duraksadı ama devam eden isim sağ bek Arbeloa oldu ve eflatun-beyazlılar 2-1 öne geçti. Madrid 63'te ise farkı ikiye yükseltti. Arbeloa'nın asistinde Di Maria bomboş pozisyonda Galatasaray kalesine üçüncü golü bıraktı.
10 kişi oynayan taraf Real Madrid değil de Galatasaray'mış gibi devam eden maçta, Madrid ekibi 81'de Isco ile durumu 4-1'e getirdi. Mücadelenin kalan anlarında skor değişmedi ve mücadele Real Madrid'in 4-1'lik zaferiyle bitti.
REAL MADRID: 4 – GALATASARAY: 1
STAT: Santiago Bernabeu
HAKEM: William Collum (İskoçya)
REAL MADRID: Casillas, Pepe, Ramos, Bale, Marcelo (Dk. 74 Carvajal), Casemiro (Dk. 59 Xabi Alonso), Arbeloa, Jesé (Dk. 28 Nacho), Di María, Isco, Illarra
TEKNİK DİREKTÖR: Carlo Ancelotti
GALATASARAY: Eray, Eboue, Gökhan, Chedjou, Dany, Bruma (Dk. 64 Sneijder), Selçuk, Melo (Dk. 88 Ceyhun), Amrabat (Dk. 67 Riera), Umut, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
GOLLER: Dk. 37 Bale, Dk. 38 Umut Bulut, Dk. 51 Arbeloa, Dk. 63 Di Maria, Dk. Isco
SARI KARTLAR: Dk. 36 Melo, Dk. 55 Arbeloa
KIRMIZI KART: Dk. 26 Ramos
İLK YARIDAN POZİSYONLAR
4. dakikada ani gelişen Real Madrid atağında Bale, kaleci Eray ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun uygun pozisyonda vuruşunda top auta gitti.
19. dakikada Galatasaray’ın geliştirdiği ilk ciddi atakta, rakip ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Selçuk, müsait durumda çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.
26. dakikada uzun pasla ceza alanına girerken topla buluşan Umut Bulut’u arkadan çeken Sergio Ramos, doğrudan kırmızı kart gördü.
28. dakikada Real Madrid ceza sahasının hemen önünden kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda defans elemanlarına da çarpan top kaleci Casillas’ta kaldı.
36. dakikada Galatasaray yarı sahasının ortasında Pepe’ye faul yapan Melo sarı kart gördü.
37. dakikada Galatasaray yarı sahasının ortasından kazanılan serbest atışta Bale, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
38. dakikada Drogba’nın ara pasında Real Madrid ceza alanında topla buluşan Umut, eşitliği getiren golü attı: 1-1
41. dakikada Galatasaray’ın sağ kanattan Amrabat ile geliştirdiği atakta, Real Madrid ceza sahasına gelen ortada Umut topa yetişemedi.
43. dakikada Real Madrid’de Isco’nun ara pasıyla Galatasaray ceza alanı sol tarafında topla buluşan Bale, meşin yuvarlağı kötü vurarak, üstten auta gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berebare bitti.
İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
Ayrıntılar geliyor…
REAL 10 KİŞİ
İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran temsilcimiz, Real kalesinde gol ararken ev sahibi ekip 26. dakikada 10 kişi kaldı. Mutlak bir gol pozisyonu yakalayan Umut Bulut’u ceza sahasına girmeden indiren Sergio Ramos, kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Ancak eksik kalan Real, 37. dakikada Gareth Bale’in harika frikik golüyle 1-0 öne geçti.
‘UMUT’LAR TÜKENMEDİ
Santiago Bernabeu sakinleri bu golün sevinicini yaşayamadan temsilcimizin golü geldi. 38. dakikada Drogba’nın enfes pasına iyi hareketlenen Umut Bulut, Casillas’ı avladı ve skora dengeyi getirdi.
UMUT’UN GOLÜ BAYRAĞA TAKILDI
İkinci yarıya çok hızlı giren temsilcimiz, 48. dakikada yine Umut Bulut’la bir gol daha bulsa da yan hakemin ofsayt bayrağı golü geçersiz kıldı. 52′de ise golü bulan taraf bu kez Real oldu. Altıpasın üzerinde rahat bir vurş çıkaran Arbeloa’nın şutu Eray’ın elleri arasından geçti ve Real yeniden öne geçti. Ronaldo’nun yerine maça 11′de başlayan Di Maria da 63. dakikada sahneye çıkaran skoru 3-1′e getirdi.
Teknik Direktör Mancini’nin Sneijder ve Riera hamleleri Galatasaray’da beklenen etkiyi yaratamazken, 80. dakikada Isco şık bir golle skoru belirledi: 4-1.
HESAP ARENA’DA KAPANACAK
Bu sonuçla 4 puanda kalan Galatasaray, averajla Kopenhag’ın üzerinde 3. sırada yer aldı. Temsilcimiz, gruptaki son maçında 10 Aralık’ta Juventus’u konuk edecek. Real Madrid’in lider olarak çıkmayı garantilediği grupta, tur atlaycak 2. takım ve Avrupa Ligi’ne gidecek takım, son maçların ardından belli olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam