Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Schalke eski hocası Stevens'e karşı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/08/2013 - 12:50 GMT+3

Schalke 04, Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için eski teknik direktörünü geçmek zorunda. Ön eleme turundaki rakip PAOK’un başında Huub Stevens var.

Kein Wiedersehen mit Schalke gibt es für Huub Stevens.

Görsel kaynağı: AFP

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Metalist Kharkiv’le karşılaşması gereken Schalke 04, Ukrayna temsilcisinin 2008 yılındaki Karpaty maçında şike yaptığının tespit edilip bir yıl süreyle UEFA organizasyonlarından men edilmesi üzerine Yunanistan’ın PAOK takımıyla eşleşmişti. Ancak bu eşleşme ilginç bir rastlantıyı da beraberinde getirdi. PAOK’un başında, Schalke’nin eski teknik direktörü Huub Stevens’ın olması, söz konusu eşleşmeyi hayli ilginç hale getiriyor.
İlk olarak 1996 yılında Schalke’nin başına geçen Hollandalı teknik adam, 1997 yılında madencilere UEFA Kupası sevinci yaşatmıştı. 2002 yılına kadar görevde kalan Stevens, UEFA Kupası’nın dışında 2001 ve 2002 yıllarında Almanya Süper Kupası’nı da kulübün müzesine kazandıran isim oldu. Schalke 04, ayrıca 2001 yılında Huub Stevens ile Bundesliga şampiyonluğu için mücadele ederken, kupayı son anda dramatik bir şekilde Bayern’e kaptırmıştı.
Daha sonra 2011 yılında Ralf Rangnick’in yerine göreve gelen tecrübeli teknik adam, ilk yılında takımı direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne taşısa da geçtiğimiz sezona kötü başlamış, ardından Aralık ayında takım ligde yedinci sıradayken yerini Jens Keller’e bırakmıştı. Huub Stevens, ayrıca taraftarlar arasında yapılan bir oylamada Schalke’de yüzyılın teknik direktörü olarak da seçilme onurunu yaşadı.
PAOK kulübesinde eski kulübüne karşı ilk olarak 21 Ağustos’ta Gelsenkirchen’de, rövanşta da 27 Ağustos günü Selanik’te mücadele edecek olan 59 yaşındaki Stevens’ın kariyerinde, bu iki kulüp dışında PSV Eindhoven, Roda, Köln, Hertha Berlin, Hamburg ve Red Bull Salzburg gibi takımlar bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam