Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray-Borussia Dortmund maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 21/10/2014 - 16:49 GMT+3

Galatasaray-Borussia Dortmund maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? İşte cevabı.

Galatasaray

Görsel kaynağı: Eurosport

Şampiyonlar Ligi üçüncü hafta maçında evinde Borussia Dortmund’u konuk edecek Galatasaray maç ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?
22 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 21:45’te başlayacak müsabakaya Türk Telekom Arena ev sahipliği yapacak.
Galatasaray-Borussia Dortmund maçının canlı yayını ise D-Smart platformundaki Smart Spor’da olacak.
Arsenal - Galatasaray
Galatasaray-Borussia Dortmund maçını İspanyol Lahoz yönetecek
Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 22 Ekim Çarşamba günü Borussia Dortmund ile yapacağı karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz yönetecek. Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak maçta Lahoz'un yardımcılıklarını Pau Cebrian Devis ve Roberto Diaz Perez Del Palomar yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemliğini Raul Cabanero Martinez, ilave yardımcı hakemliklerini ise Carlos Clos Gomez ile Xavier Estrada Fernandez üstlenecek.
Galatasaray'da durmak yok
Spor Toto Süper Lig'deki derbide Fenerbahçe'yi mağlup eden Galatasaray, izin yapmadan Borussia Dortmund ile 22 Ekim Çarşamba günü oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü hafta maçının hazırlıklarına başladı.
Teknik direktör Cesare Prandelli yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Fenerbahçe karşısında forma giyen oyuncular yenileme çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise pas çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç oynadı.
Sarı-kırmızılılar, yarın akşam yapacakları antrenmanla Borussia Dortmund maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Avrupa basını Sneijder'i övdü!
Fransız L'Equipe gazetesinin internet sitesi, Galatasaray'ın galibiyetine "Sneijder, Fenerbahçe'yi yıktı" başlıklı haberiyle yer verdi. Haberde, Bruno Alves'in kırmızı kart görmesinin ardından Sneijder'in iki harika golünün karşılaşmanın galibini belirlediği ifade edildi. Sarı-kırmızılıların derbiyi kazanarak maç fazlasıyla ligde liderliğe yerleştiği de hatırlatıldı.
İspanyol Marca gazetesi, "Derbiyi Sneijder'in muhteşem golleri çözdü" başlığıyla okurlarının karşısına çıktığı haberinde, Hollandalı futbolcunun maçın kilidini açan isim olduğu vurgulandı. Sneijder'in son dakikalarda ceza sahası dışından kaydettiği harika gollerle takımını galibiyete taşıdığı belirtildi.
BBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, "Sneijder'in golleri Galatasaray'ı zirveye taşıdı" ifadeleri kullanıldı. Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Borussia Dortmund maçı öncesi, Sneijder'in harika golleriyle moral bularak ligde maç fazlasıyla liderliğe yükseldiğine dikkati çekildi.
İngiliz Daily Mail ve Metro gazetelerinin internet siteleri ise karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taraftarların 1996'da eski teknik direktörlerinden Graeme Souness'ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na Galatasaray bayrağını dikmesinin gösterildiği koreografiyi okuyucuları ile paylaştı.
Wesley Sneijder
Mele ve Dzemaili oynayacak mı?
Galatasaray'da Felipe Melo ve Dzemeili'nin Dortmund'a karşı oynayamayacağı yönünde çıkan haberler çıkmıştı. Ancak gerçek farklı.
Felipe Melo ve Dzemaili Anderlecht maçının ardından Arsenal karşılaşmasında da sarı kart gördüler, ancak cezalı duruma düşmediler. Şampiyonlar Ligi düzenlemesine göre bir oyuncunun cezalı duruma düşmesi için üç maçta sarı kart görmesi gerekiyor. UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 60. maddesi, farklı maçlarda hakem tarafından uyarılan oyuncunun maç cezası alacağını ve bir sonraki maç cezalı olacağını ancak bunun hangi şartlar altında gerçekleşeceğini ilgili ligin yönetmeliğinin belirleyeceğini söylüyor. Şampiyonlar Ligi Yönetmeliği'nin, 'Sarı ve kırmızı kartlar' başlıklı 22. maddesinde, grup aşamasında görülen kartların değerlendirilmesi anlatılıyor: "Grup aşamasındaki ilk maçtan itibaren bir futbolcu, üç maçta gördüğü üç sarı kart için bir sonraki maça çıkmama cezası alır. Bu ceza beşinci, yedinci ve dokuzuncu gibi takip eden tek rakamlarda da geçerli olur." Grup aşamasının öncesinde görülen veya oradan gelen sarı kart cezalarının, gruplarda işlerliğinin kalmayacağına dikkat çekilirken, yine oyuncunun gördüğü sarı kartların süresinin sezon sonu dolacağı yani bir sonraki sezona taşınmayacağının altı çiziliyor. Bu durumda sarı-kırmızılıların iki oyuncusu, Dortmund maçına sınırda çıkacak ve bir kez daha sarı kart görmeleri durumunda, sıradaki maçta cezalı duruma düşecek.
Galatasaray aradığı adamı buldu!
2012-2013 sezonunun devre arasında Inter'den 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Galatasaraylı taraftarlar tarafından yeni Hagi olarak görülmeye başlandı.
Galatasaray'a transfer olurken o zaman sarı kırmızılıların başında olan Fatih Terim'in Sneider'i transfer listesinde 4. tercih olarak görmesi büyük tartışmalara yol açmış, 'Terim Hollandalı futbolcuyu istemiyor' taratışmalarının başlamasına sebep olmuştu. Ancak yıldız futbolcu devre arasında geldiği Galatasaray'da kritik maçlarda gol atmayı başarmış ve sarı kırmızılıların şampiyon olmasında önemli bir rol oynamıştı.
Geçen sezon da Galatasaray'ın en verimli futbolcularından biri olan Sneijder attığı 17 gol ve yaptığı 9 asistle gündem yaratmıştı. 2014-2015 sezonunda da Galatasaraylı taraftarların en güvendiği isimlerin başında gelen Sneijder'in 6 haftası geride kalan Süper Lig'de 3 golü bulunuyor. Derbi mücadelesinde attığı iki golle taraftarların büyük sevgi gösterilerinde bulunduğu yıldız isim için yeni Hagi olarak lanse edilmeye başlandı. Hagi'nin 2001'de futbolu bırakmasından sonra Felipe, İlic, Lincoln, Misimovic gibi isimleri transfer eden ama bir türlü istediği sonucu alamayan Galatasaray sonunda muradına erecek gibi gözüküyor.
Hagi ve Sneijder Hagi Galatasaray'a 1996 yılında transfer olduğun da sezon başıydı ve ilk sezonunda Rumen futbolcu sarı kırmızlı formayla 15 gol atmıştı. Wesley Sneijder ise 2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olduğu Galatasaray'da 4 gol atmıştı. Ancak Sneijder'in devre arasında geldiğini düşünürsek ve bir sonraki sezonun ilk yarısında attığı golleri de bu rakama dahil ettiğimizde rakam 11 oluyor.
Fernando Muslera
Dortmund'a Türkiye sınırında şok!
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gümrük kapılarına internet sağlayan sistemde meydana gelen arıza nedeniyle gümrük kapılarındaki sistemin bir süre çalışmadığını bildirdi. Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 22 Ekim Çarşamba günü oynayacağı rakibi Borussia Dortmund takımının malzemelerin Türkiye'ye getiren otobüs sigortası olmaması nedeniyle bir süre Kapıkule Gümrüğü'nde bekledi. Sigorta işlemlerinin tamamlanmasının ardından otobüs İstanbul'a doğru yola çıktı.
Borussia Dortmund otobüsü
Sneijder atınca takımı kaybetmiyor
Galatasaray'ın Hollandalı 10 numarası Wesley Sneijder oynadığı takıma uğurlu geliyor. Oyuncunun forma giydiği takımlar Şampiyonlar Ligi'nde onun gol attığı maçlarda yenilmedi.
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Cumartesi günün oynanan derbide Fenerbahçe'yi yıkan adam oldu. Bu sezon 3. golünü atan Sneijder, Galatasaray için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Wesley Sneijder, Galatasaray formasıyla ligde 18 gol attı. Attığı 18 golü 13 maçta bulan 30 yaşındaki yıldız, bu 13 maçın tamamını takımına kazandırdı. Sneijder, Galatasaray'a sadece Süper Lig'de katkı vermiyor. Cimbom, Hollandalı'nın gol atığı 3 Şampiyonlar Ligi maçını da kazanmayı bildi. Borussia Dortmund ile oynanacak maç öncesi, Sneijder'in formda olması çok önemli. Zira Galatasaray'ın 10 numarasının öyle bir istatistiği var ki akıllara durgunluk veriyor.
Wesley Sneijder
3 puanın habercisi
Sneijder sırasıyla Ajax, Real Madrid, İnter ve Galatasaray formalarıyla Şampiyonlar Ligi maçlarında 14 gol attı. Sneijder'in 13 maça sığdırdığı 14 gol, oynadığı takıma müthiş bir katkı sağladı. Sneijder'İn gol attığı maçlarda, takımlar 13 maçta 11 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 30 yaşındaki oyuncunun, gol attığı hiçbir karşılaşma kaybedilmedi.
Asistlere de yansıdı
Bir benzer istatistik asist için de geçerli. Wesley Sneijder, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi düzeyinde çıktığı 71 maçta 17 asist yaptı. Asist yaptığı maçlarda sadece 2 maç kaybedildi.
Sneijder'in Ajax'ta attığı CL golleri
Sparta Prag 1-1 Ajax
Thun 2-4 Ajax
Ajax 3 -1 Bröndby (2 gol)
Grazer AK - Ajax
Ajax Amsterdam's Wesley Sneijder (L) and Edgar Davids (Reuters)
Sneijder'in İnter'de attığı CL golleri
Dinamo Kiew 1 -2 İnter
CSKA Moskova 0-1 İnter
İnter 3-1 Barcelona
Twente 1-1 İnter
İnter 4-0 Werder Bremen
Bayern Münih 2-3 İnter
Sneijder'in Galatasaray'da attığı CL golleri
Galatasaray 3-2 Real Madrid
Galatasaray 3-1 Kopenhag
Galatasaray 1-0 Juventus
Galatasaray'da ayrılık!
Galatasaray'da yapılacak başkanlık seçimleri önemli gelişmelere gebe gözüküyor. Sarı kırmızılıların bulunduğu mali durum nedeniyle seçilecek olan başkan adayları bazı futbolcularla yollarını ayıracak. İki yabancı yolcu Galatasaray'da sezon başında kadro dışı bırakılan Emmanuel Eboue ve transferin son günü kadroya katılan Goran Pandev devre arasında takımdan ayrılabilir. Eboue'nin birçok İngiliz kulübüyle görüşmelerde bulunduğu ve transferi için devre arasını beklediği Pandev'in de forma şansı bulamadığı için İtalyan kulüplerinden aldığı teklifleri değerlendireceği belirtildi. Kadroda düşünülmeyen isimler gönderilecek Kadrodaki şişkinliği azaltmak isteyen başkan adayları kadroda düşünülmeyen futbolcularla görüşerek kendilerine kulüp bulmalarını isteyecek. Takımın maliyetini böylelikle azaltmayı hedefleyen yeni yönetim ayrılmak isteyen futbolcuların da önünü açmak için tüm kolaylığı sağlayacak. Galatasaray'da Pandev ve Eboue'nin ayrılması durumunda Galatasaray yönetimi bu futbolcuların sezon sonunda bitecek olan sözleşmeleri sebebiyle bonservis istemeyecek. Ancak iki futbolcunun da aldığı yüksek yıllık maaşlardan kurtulmuş olacak. Galatasaray'da Eboue yıllık 2 milyon 200 bin Euro kazanırken Pandevde 2 milyon 400 bin Euro kazanıyor. Sarı kırmızılılar bu iki isimle yollarını ayırarak en azından futbolcuların yarı ücretlerinden kurtulmuş olacak. Yani Galatasaray sezon sonu bu iki oyuncuya ödemesi gereken toplam 2 milyon 300 bin Euro'luk ödemeden kurtulmuş olacak.
Emanuel Eboue
Aslan'a süpriz aday!
Galatasaray'da Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat arasındaki başkanlık yarışı tüm hızıyla devam ederken, sarı kırmızılı camiada yaşanan sürpriz bir gelişme dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Daha önce Ünal Aysal'ın ilk döneminde yöneticilik yapan Adnan Öztürk'ün, Mayıs ayında yapılması planlanan yeni kongrede aday olacağı öğrenilirken, bu durumun seçime nasıl etki edeceği merak konusu oldu. Bilindiği gibi başkan adaylarından Alp Yalman, seçilmesi halinde kongreye 2016 yılından önce gitmeyeceğini belirtirken, Duygun Yarsuvat Mayıs ayına dek başkanlık yapacağını ve Mayıs ayında yeniden kongreye gideceğini ifade etmişti. Sarı kırmızılı kulislerde Mayıs ayındaki olası kongrede Ünal Aysal'ın da yeniden aday olacağı iddiaları her geçen gün artarken, Adnan Öztürk'ün bu hamlesinin Galatasaray'da ne gibi değişiklikleri beraberinde getireceğini önümüzdeki günler gösterecek...
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam