Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Juventus 1-3 Barcelona maçının özetini izle maç özeti maçın geniş özetini izle rakitic suarez morata

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/06/2015 - 00:56 GMT+3

Şampiyonlar Ligi Finali'nde Barcelona, Juventus'u 2-1 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü oldu. Juventus 1-3 Barcelona maçının özeti, golleri ve önemli anları Eurosport.com Türkiye'de.

Barcelona v Juventus, Champions League Final - Barcelona's Neymar in action with Juventus' Stephan Lichtsteiner

Görsel kaynağı: Reuters

Bu yıl Berlin'de düzenlenen Şampiyonlar Ligi finali Juventus ve Barcelona'yı karşı karşıya getirdi. Katalan Kulübü, Rakitic, Suarez ve Neymar'ın golleriyle İtalyan devi Juventus'u alt etti ve Kupa 1'de mutlu sona ulaştı. Siyah beyazlılarda tek gol Morata'dan gelirken, Pirlo maç sonunda göz yaşlarına hakim olamadı. Barcelona'nın Juventus'u 3-1'le geçir Avrupa'nın en büyüğü olduğu karşılaşmanın geniş özetini, gollerini ve önemli anlarını Eurosport.com Türkiye aracılığı ile izleyin.
Maçtan dakikalar
Maça oldukça hızlı başlayan Barcelona henüz 4. dakikada Iniesta'nın pasıyla topla buluşan Rakitic'in golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Messi'nin uzun pasıyla başlayan atakta Neymar topu ceza sahasına iyi bir koşu yapan Iniesta ile buluşturdu, İspanyol futbolcunun pasıyla kaleci Buffon'la karşı karşıya kalan Rakitic henüz ilk atakta takımını 1-0 öne geçirdi.
picture

Rakitic Neymar

Görsel kaynağı: EFE

Savunmanın adeta bel kemiği olan Giorgio Chiellini'nin sakatlığı nedeniyle forma giyemediği finalde henüz ilk atakta golü yiyen Juventus gol sonrası savunma güvenliğinden ödün vermezken, finaldeki temsilcimiz Cüneyt Çakır için ilk kritik an yedinci dakikada yaşandı. Neymar'ın soldan yaptığı orta Juventuslu bir futbolcunun eline çarparken, Cüneyt Çakır'ın devam kararı Brezilyalı yıldızın tepkisine neden oldu.
12. dakikada Luis Suarez Barcelona'yı iki farklı öne geçirmeye çok yaklaştı ancak savunmanın topla çıkarken yaptığı top kaybıyla bir anda topu önünde buluşan Uruguaylı, Barzagli'ye takıldı.
13. dakikada Suarez'in pasıyla topla buluşan Dani Alves'in şutu kariyerindeki tek eksik Şampiyonlar Ligi kupası olan Buffon'a takılınca Barcelona henüz 15 dakikada iki farklı öne geçme fırsatını değerlendiremedi.
picture

La parata di Gigi Buffon su Dani Alves, Imago

Görsel kaynağı: Imago

24. dakikada hata yapan taraf bu kez Barcelona savunmasıydı. Ceza yayının üzerinde topla buluşan Morata'nın şutu kaleyi bulmadı.
34. dakikada Barcelona ceza alanına sokulan Pogba yerde kaldı ancak Cüneyt Çakır yine beyaz noktayı göstermedi ve Berlin'deki İtalyan taraftarların büyük tepkisini çekti.
39. dakikada Suarez ceza sahasına girer girmez vurdu ancak çaprazdan yapılan bu vuruş direğin dibinden dışarı çıktı. Uruguaylı
40. dakikada bir kez daha şansını denedi ancak Buffon farkın ikiye çıkmasına izin vermedi.
44. dakikada Claudio Marchisio ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak Ter Stegen üzerine gelen bu şutu rahatlıkla kontrol etti ve ilk 45 dakika 1-0'lık Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya da hızlı başlayaran taraf ilk yarıda olduğu gibi Barcelona oldu.
48. dakikada beşe üç gelişen atakta Rakitic, Suarez'in koşu yoluna bıraktı. Suarez'in ceza sahasından yaptığı vuruş bir kez daha Buffon'a takıldı. Juventus'un aradığı beraberlik golü 55. dakikada geldi. Claudio Marchisio'nun şık derinlemesine pasıyla topla buluşan Stephan Lichtsteiner'in sağdan ortasıyla topla buluşan Tevez'in şutu Ter Stegen'den döndü, tamamlayan Morata yarı finalde Madrid'e attığı golün aksine bu kez doyasıya sevindi: 1-1
picture

Juventus - Barcelona (Alvaro Morata)

Görsel kaynağı: Eurosport

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Juventus 60. dakikanın ardından maçın kontrolünü eline almayı başardı.
66. dakikada Pogba Barcelona ceza sahası içinde yerde kalmasına karşın penaltı kararı çıkmayınca Fransız oyuncu çıldırdı.
Öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen Juventus'a cezayıysa 68. dakikada Luis Suarez kesti. Messi'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş Buffon'dan sekerken, pozisyonu iyi takip eden Luis Suarez boş kaleye yaptığı düzgün vuruşla takımını öne geçirmeyi başardı: 2-1
picture

Luis Suarez exulte après son but en finale

Görsel kaynağı: AFP

71. dakikada Neymar golü buldu ancak çizgi hakemi Hüseyin Göçek sambacının şutunun dirseğinden çıktığını işaret edince Barcelona önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.
78. dakikada kullanılan serbest vuruşta kaleci Ter Stegen boşa çıktı, arka direkteki Pogba'nın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.
picture

Juventus Barcellona Pogba Lapresse

Görsel kaynağı: Eurosport

81. dakikada gelişen Barcelona atağında hücuma çıkan Pique, Juventus savunmasının arkasına iyi sarktı ancak tecrübeli oyuncunun sert şutu farklı şekilde dışarı çıktı.
88. dakikada Marchisio ceza sahası dışıdan kaleyi yokladı ancak Ter Stegen yerden gelen bu şutu kornere çelmeyi başardı. Kalan dakikalarda savunmasında açık vermeyen Barcelona, 90+7'de yakaladığı kontra atakla üçüncü golü Neymar'la buldu ve sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nin 2014-2015 sezonunda şampiyonluğa ulaşmayı başardı.
Juventus - Barcelona (Rakitic, Neymar)
"Devler Ligi"nde kupa, sahibini buluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bugün İtalya'nın Juventus ve İspanya'nın Barcelona takımları karşılaşacak.
Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadelede düdük çalacak Cüneyt Çakır, UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç'ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.
İki takım da kupa tarihinde 8. kez finalde boy gösterecek. Barcelona'nın 4 kez şampiyonluk yaşadığı "Devler Ligi"nde, Juventus 2 defa mutlu sona ulaştı.
Escudos de Juventus y Barcelona
Sakat oyuncuların durumu;
Juventus'ta final maçında, savunma oyuncuları İtalyan Giorgio Chiellini ve Uruguaylı Martin Caceres sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.
Siyah-beyazlılarda oynaması şüpheli olan bir diğer İtalyan savunmacı Andrea Barzagli, Berlin'e giden takım kafilesinde yer aldı. Barcelona ise Juventus karşısına tam kadro çıkacak.
Diğer yandan iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor.
Muhtemel 11'ler
Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Barcelona karşısına kalede Gianluigi Buffon, savunmada Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Patrice Evra, orta sahada Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal, hücumda Carlos Tevez ve Alvaro Morata'dan oluşan muhtemel 11 ile çıkacak.
Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin ise Juventus karşısında kalede Marc-Andre ter Stegen, savunmada Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, orta sahada Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, hücumda Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar'ı sahaya sürmesi bekleniyor.
Escudos de Juventus y Barcelona
Cüneyt Çakır'ın final gururu
İtalya'nın Juventus ile İspanya'nın Barcelona takımları arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek Cüneyt Çakır, final maçında ilk kez bir Türk hakemin görev yapacak olmasının sorumluluğunu ikiye katladığını söyledi.
UEFA'ya yaptığı açıklamada, final maçıyla ilgili duygularını aktaran Cüneyt Çakır, "Finalde düdük çalmak gurur duyulacak ve aynı zamanda büyük sorumluluk gerektiren bir şey. İlk kez bir Türk hakemi ve ekibi Şampiyonlar Ligi finalinde görevlendiriliyor, bu da sorumluluğumuzu ikiye katlıyor" ifadelerini kullandı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanacak final maçını yöneteceğini öğrendiği anı unutamadığını belirten Çakır, "UEFA, görevlendirildiğimizi haber vermek için aradıklarında çok mutlu oldum. Beni destekleyen herkesi düşündüğümde buralara kadar gelmiş olmam beni daha fazla memnun etti" değerlendirmesinde bulundu.
"Hakem olmak sahadaki 90 dakikadan fazlasıdır"
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 FIFA Dünya Kupası tecrübesi de bulunan 38 yaşındaki Cüneyt Çakır, ulaştığı noktaya gelmesinde sıkı çalışmanın ve kendini işine adamanın önemli olduğunu vurguladı.
Escudos Barcelona y Juventus
Hedeflerine ulaşabilmek için her zaman sıkı çalışarak elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade eden tecrübeli hakem, "Günümüzde futbol seviyesi çok yükseldi. Biz de hakemler olarak bu seviyeye ayak uydurarak maçlara o şekilde hazırlanmalıyız. Hakem olmak sahadaki 90 dakikadan fazlasıdır. Maçlar dışında kendinizi fiziksel, zihinsel ve teknik açıdan hazırlamalısınız" diye konuştu.
Hakemlikte dayanışmanın öneminin altını çizen Çakır, geldiği noktada kişisel başarının değil, arkadaşlarıyla birlikte takım başarısının söz konusu olduğunu belirtti.
"Her maça hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz"
Cüneyt Çakır ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin özel bir karşılaşma olduğunu ancak hazırlıklarını her maçta olduğu gibi yaptıklarını kaydetti.
Final öncesi futbolcular gibi kendilerinin de heyecan duyduğunu kabul eden Çakır, "Bizim için bu ve diğer karşılaşmalar arasında çok fark yok. Tabii ki bu bir final ve özel bir gün ancak bu mücadeleye de her maça hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz. Yine de oyuncular gibi biz de maçı ve sahaya çıkmayı heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma bugün TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadelede düdük çalacak Cüneyt Çakır, UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç'ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak. Mustafa Emre Eyisoy ise yedek yardımcı hakem görevinde bulunacak.
"Sahaya beraberlik için çıkmayacağız. Turu geçmemiz için gol atmak zorundayız"
Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile bugün oynayacakları karşılaşmada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.
Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Juventus cephesinden teknik direktör Massimiliano Allegri, futbolcular Gianluigi Buffon ve Leonardo Bonucci katıldı.
Allegri, yarın akşam (bu akşam) çok zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Rövanşı olmayan bir karşılaşma. Bu yüzden fiziksel ve mental olarak hazır olmamız gerekiyor. Çok iyi bir rakiple karşılaşacağız ama her takımda olduğu gibi Barcelona'nın da bazı hataları ve zayıflıkları var" diye konuştu.
Barcelona'nın yıldızları Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez'i nasıl durduracakları konusunda medya tarafından çok fazla soruya maruz kaldığını kaydeden Allegri, "Takımım bu konuda çok becerikli olmak zorunda. Ama sahaya beraberlik için çıkmayacağız. Turu geçmemiz için gol atmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.
Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşmak için önlerinde sadece bir maç kaldığını hatırlatan İtalyan teknik adam, "Takımım çok sakin ve tamamen maça odaklandı. Daha önce turnuvada katıldığımız 7 finalin 5'ini kaybettik. Barcelona ise 4 kez kazandı ve 3 kez finalde elendi. İşin matematiği ortada" ifadelerini kullandı.
"Avrupa'da da bir ivme yakaladık"
Juventus'un bu sezon ligde şampiyonluğun yanı sıra İtalya Kupası'nda da 20 yıl aranın ardından kupaya uzanarak taraftarını mutlu ettiğini vurgulayan Allegri, "Bunlar önemli çünkü öz güvenimizin yerine gelmesiyle Avrupa'da da bir ivme yakaladık. Yarın 90 dakika boyunca maça odaklanmalıyız. Mental açıdan gücümüzü koruyarak hazırlıklı olmalıyız. Çünkü maçın favorisi Barcelona" değerlendirmesinde bulundu.
Barcelona'nın en önemli özelliğinin hücum gücü olduğunu belirten Allegri, bu nedenle Juventus'un maçta yakalayacağı gol fırsatlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini, 2010'da "Devler Ligi"nde kupaya uzanan Inter'in 5 yıl ardından aynı mutluluğu taraftarlarına ve İtalyan halkına tekrar yaşatmak istediklerini vurguladı.
Allegri, karşılaşmada sakatlığı devam eden savunma oyuncusu Giorgio Chiellini'nin forma giyemeyeceğini ve eksikliğini hissedeceklerini, Andrea Barzagli ve Angelo Ogbonna'nın ise oynanacak duruma geldiğini söyledi.
Barcelona Vs Juventus - March 1986
"Şamar oğlanı değiliz"
Juventus'un emektar kalecisi Buffon ise karşılaşmanın ilk 10 dakikasında iki takımın da birbirini tanımak amacıyla temkinli oynamasını beklediğini ve finale yakışan bir mücadele izleteceklerine inandığını belirtti.
İtalyan kaleci, Barcelona'nın birçok yıldız futbolcusuyla maçın favorisi olduğunu belirterek, "Messi, Suarez, Neymar ve orta sahada Andres Iniesta'ya sahip oldukları için çok şanslılar. Ama bizde de Carlos Tevez, Paul Pogba, Claudio Marchisio ve Leonardo Bonucci var. Şamar oğlanı değiliz, kupa şansımız var" şeklinde görüşünü belirtti.
Toplantıda söz alan Bonucci ise maç boyunca Barcelona'nın atak, Juventus'un ise savunma yapacağı yönündeki görüşlere katılmadığını belirterek, "Son 16 turunda iyi bir takım oyunu sergileyerek Borussia Dortmund'u eledik ve bu maçı bizim için dönüm noktasıydı. Harika bir takım olduğumuzu kavradık ve bu nedenle finaldeyiz" şeklinde konuştu.
"İtalya ile İspanya'nın şampiyonlarının karşılaşması, izleyebileceğiniz en iyi maçlardan biri olacaktır"
Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile bugün oynayacakları karşılaşmada tarih yazmak istediklerini söyledi.
Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Barcelona cephesinden teknik direktör Luis Enrique, futbolcular Gerard Pique ve Neymar katıldı.
Enrique, Barcelonalı futbolculardan övgüyle bahsederek, "Barcelona'ya birçok kupa kazandıran eşsiz oyunculardan kurulu eşsiz bir jenerasyona sahibiz. Umarım eğlenceli bir final olur ve güzel futbol oynanır. İyi oynayan kazansın" dedi.
"Hedef, tarih yazmak"
İki takımın birbiriyle mukayese edilmemesi gerektiğini belirten İspanyol teknik adam, "İkimiz de finaldeyiz ve kulübümüz adına tarih yazmayı hedefliyoruz. Her takımın bir kimliği, güçlü ve zayıf yönleri vardır. İtalya ile İspanya'nın şampiyonlarının karşılaşması, izleyebileceğiniz en iyi maçlardan biri olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Luis Enrique, bu sezon ligi ve İspanya Kral Kupası'nı kazandıklarını, tek hedeflerinin yarınki mücadeleyi de kazanarak sezonu "üçleme" yaparak kapatmak olduğunu vurguladı.
Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin çok başarılı bir teknik adam olduğunu belirten Enrique, "Milan'da çalıştığı dönemde kupalar kazandı ve kendini kanıtladı. Bu sezon Juventus'u 4. kez üst üste şampiyon yaptı ve Şampiyonlar Ligi'nde finale taşıdı. Başardıkları nedeniyle onu tebrik ederim, Juve'de inanılmaz işlere imza atıyor" diye konuştu.
Yarın (bugün) akşam zorlu bir maça çıkacaklarını belirten İspanyol çalıştırıcı, "Maçta topa daha fazla sahip olacağımızı düşünüyorum. Maç genel olarak onların yarı sahasında oynanacak. Yüksek seviyede bir performans sergilemeliyiz. Juve'nin bize benzer bir tarzı var, onlar da topu seviyor. Defansları çok iyi ve üretkenler. Bu nedenle bizimle aynı pozisyondalar, onlar da üçüncü kupayı hedefliyor" ifadelerini kullandı.
Enrique, final maçlarının tansiyonunun yüksek geçmesi nedeniyle futbolcularını sakin olmaları yönünde uyardığını ve takımıyla gurur duyduğunu da ifade etti.
Orta sahada hakimiyet kuran tarafın maçı kazanacağına inandığını kaydeden Barcelonalı teknik adam, "Oyunu hem ofansif hem de defansif olarak domine etmeliyiz. Kendi oyunumuza bakacağız. Topa daha fazla sahip olarak tehlikeli ataklar üretecek ve rakibe en az düzeyde pozisyon vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Barcelona and Juventus players celebrate their respective cup wins
Pique'den Ter Stegen'e övgü
Toplantıda söz alan Pique ise Barcelona'nın Pep Guardiola döneminden daha iyi oynayıp oynamadığına ilişkin soruyu yanıtlayarak, "Bunu bilemem. Önemli olan finale çıkmaktı. Karşılaştırmalardan nefret ederim. Bazıları o dönemki Barcelona'yı, diğerleri ise bu takımı beğenebilir. Bunlar önemli değil" cevabını verdi.
İspanyol oyuncu, Barcelona kalecisi Ter Stegen'in henüz çok genç yaşta olmasına rağmen takıma uyum sağlayarak çok başarılı bir performans sergilediğini, takım olarak her zamanki futbollarını bu maçta da tekrarladıkları takdirde kupaya uzanma şanslarının fazla olduğunu öne sürdü.
"En iyi performansımı sergilemek istiyorum"
Neymar ise futbol kariyerinde birçok finale çıkmasına rağmen yarınki karşılaşmanın çok özel olduğunun altını çizerek, "Kariyerimin en önemli maçına çıkacağım ve bu nedenle en iyi performansımı sergilemek istiyorum. Yarın forma giyerek çocukluk rüyamı gerçekleştireceğim ve umarım mücadeleden keyif alırım" şeklinde görüşünü belirtti.
Hücum arkadaşları Lionel Messi ve Luis Suarez'in olağanüstü futbolcular olduğunu söyleyen Brezilyalı yıldız, "Başarımızın sırrı, takım içinde olduğu kadar dışarıda da iyi bir dostluğumuzun olması. Umarım sezonu iyi bir sonuçla bitirir ve bütün sezon gösterdiğimiz yoğun çalışmaların sonucunu stadımıza gelerek takım arkadaşlarımızla kutlarız" ifadelerini kullandı.
Juventus and Barcelona (LaPresse)
Chiellini, "Devler Ligi" finalinde yok
İtalyan ekibi Juventus'un savunma oyuncusu Giorgio Chiellini, sakatlığı nedeniyle Barcelona ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde takımını yalnız bırakacak.
Juventus Kulübü'nden yapılan açıklamada, yapılan kontroller sonucunda sol baldırında birinci derece yırtık tespit edilen Chiellini'nin tedavisine başlandığı ve tecrübeli futbolcunun Barcelona karşılaşmasını kaçıracağı bildirildi.
Diğer yandan, Chiellini ile Barcelona'nın Uruguaylı golcüsü Luiz Suarez'in, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalya-Uruguay maçındaki ısırık vakasından sonra tekrar birbirlerine karşı mücadele etme ihtimali ortadan kalktı.
Cüneyt Çakır ve ekibi Berlin'e geldi
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İspanya temsilcisi Barcelona ile İtalya'nın Juventus takımı arasında 6 Haziran Cumartesi günü oynanacak final maçını yönetecek hakem Cüneyt Çakır ve ekibi, Berlin'e geldi.
İstanbul'dan THY'ye ait uçakla Berlin Tegel Havalimanı'na ulaşan Türk hakem ekibini, burada UEFA yetkilileri karşıladı. Herhangi bir açıklamada bulunmayan Çakır ve ekibi, kalacakları otele hareket etti.
Cüneyt Çakır'ın düdük çalacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yardımcı hakem olarak Bahattin Duran ve Tarık Ongun, çizgi hakemi olarak da Hüseyin Göçek ile Barış Şimşek görev yapacak.
Final müsabakasının dördüncü hakemi İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson olurken, yine Türkiye'den Mustafa Emre Eyisoy ise yedek yardımcı hakem görevinde bulunacak.
Juventus will play Barcelona in the final of the UEFA Champions League
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam