Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Şampiyonlar Ligi: Arsenal 4-1 Galatasaray | MAÇ ÖZETİ - GENİŞ ÖZET - GOLLER - POZİSYONLAR

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/10/2014 - 23:55 GMT+3

Arsenal, Galatasaray'ı Welbeck(3) ve Alexis Sanchez'in golleriyle 4-1 mağlup etti. Galatasaray'ın tek golü Burak Yılmaz'dan geldi. Karşılaşmanın özet görüntüleri, golleri ve önemli pozisyonları burada.

Arsenal - Galatasaray

Görsel kaynağı: AFP

Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Arsenal'a konuk olan Galatasaray, Welbeck'in hat-trick yaptığı karşılaşmadan 4-1 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmaya tempolu başlayan Arsenal, özellikle sağ kanattan Oxlade-Chamberlain'in taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin ilk bölümlerinde oyunu rakip yarı alana yıkan Londra ekibi, kalabalık Galatasaray savunmasını aşmakta zorlandı. Oyunun temposunun yavaş yavaş düşmeye başladığı dakikalarda kısa paslarla tehlike yaratmaya çalışan ev sahibi ekip, 22. dakikada skor üstünlüğünü yakaladı.
picture

Arsenal - Galatasaray

Görsel kaynağı: Eurosport

İki yeni transferinin hazırladığı golde, Sanchez'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Welbeck, topu yerden bir vuruşla ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golden 8 dakika sonra Galatasaray savunmasının hatasını iyi değerlediren Welbeck, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.
Karşılaşmanın 36. dakikasında Galatasaray taraftarının yaktığı meşaleleri sahaya atmasıyla oyun bir süre durmak zorunda kaldı.
picture

Arsenal - Galatasaray Fernando Muslera

Görsel kaynağı: Eurosport

Orta alanda rakibinin üstünlüğünü kabullenen ve ileri uçtaki oyuncularını istediği toplarla buluşturamayan Galatasaray, Mesut Özil, Sanchez ve Welbeck gibi futbolcuları durdurmakta zorlanınca farkın artmasına engel olamadı. İlk yarının bitimine 4 dakika kala Mesut Özil'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Şilili oyuncu Sanchez, takımını 3-0 öne geçirdi.
picture

Arsenal - Galatasaray

Görsel kaynağı: Eurosport

Karşılaşmanın ilk yarısı Arsenal'in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya Hamit - Yekta değişikliğiyle başlayan Galatsaray, ön alanda fazla görünen taraf oldu. Ancak Arsenal yine beklenmedik anda Arsenal'in 4. golü geldi. Oxlade-Chamberlain'in ara pasıyla hareketlenen Danny Welbecktopun dibine girerek yaptığı şık vuruşla Muslera'yı bir kez daha avladı ve hat-trick yaptı.
picture

Arsenal - Galatasaray

Görsel kaynağı: Eurosport

Dakikalar 58'i gösterdiğinde ise bir anda ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ı düşüren Szczesny, hem penaltıya sebebiyet verdi, hem de kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Szczesny'nin yerine kaleye David Ospina geçerken, Alexis Sanchez oyun kenarına alındı.
Penaltı için topun başına geçen Burak Yılmaz kaleci ve topu ayrı köşelere gönderedi ve farkı 3'e indirdi.
Golün ardından rakibinin 10 kişi kalmasıyla avantajı eline geçiren Galatasaray, farkı azaltmak için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Burak Yılmaz, Hamit ve Sneijder'le önemli şanslar yakalayan sarı kırmızılılar bu fırsatları değerlendiremeyince karşılaşma 4-1'lik skorla sona erdi.
Bu sonuçla Arsenal gruptaki ilk galibi,yetini alarak puanını 3'e yükseltti. İkinci maçından da galibiyet çıkaramayan Galatasaray ise 1 puanda kaldı. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Borussia Dortmund, Anderlecht'i 3-0 mağlup etti ve 2'de 2 yaptı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam