Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa'nın en büyüğü bu gece belli oluyor

Eurosport Türkiye

Güncellendi 28/05/2016 - 15:10 GMT+3

Real Madrid ve Atletico Madrid iki sene sonra Şampiyonlar Ligi finalinde tekrar kozlarını paylaşacak. İşte büyük finale dair ilginç rakamlar...

Champions League final: Atletico Madrid v Real Madrid

Görsel kaynağı: Eurosport

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İspanyol ekipleri Real Madrid ile Atletico Madrid arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından belli olacak.
İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.45'te başlayacak.
Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 14. finalinde 11. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak. Atletico Madrid de 3. kez finale kaldığı turnuvada ilk şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor.
Final karşılaşmasında İngiliz hakem Mark Clattenburg düdük çalacak. Clattenburg'un yardımcılıklarını Simon Beck ve Jake Collin yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Macar Viktor Kassai'nin üstleneceği maçta Anthony Taylor ve Andre Marriner ise ilave yardımcı hakemler olacak.
Hedef Barça'yı geçmek
Real Madrid Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 10 kez zafer yaşayarak zirvenin tek hakimi. Ancak 1992/93 yılında yeni formata geçen Şampiyonlar Ligi'nde dört şampiyonluğu bulunan iki takım var: Real Madrid ve Barcelona. Real Madrid bugün kupayı kaldırırsa yeni formatta 5. kez mutlu sona ulaşacak.
Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda toplam 12 şampiyonluğu var. Bu rakama ulaşan diğer takım ise ezeli rakip Barcelona. Real Madrid bugünkü zaferiyle Avrupa kupalarında en çok şampiyon olan takım unvanının tek hakimi olmak istiyor.
Real Madrid 23 yıldır final kaybetmiyor
Real Madrid, Avrupa kupalarında oynadığı son 7 finali de kazandı. Bugüne kadar oynadığı 17 finalin 12'sinde mutlu sona ulaşan eflatun beyazlılar, finaldeki son yenilgisini 1982/1983 sezonunda Kupa Galipleri Kupası finalinde Aberdeen'e karşı aldı. Şampiyonlar Ligi finalindeki son yenilgi ise 1980/81 sezonunda Liverpool maçındaydı.
Aynı ülke takımları 6. kez karşılaşıyor
Şampiyonlar Ligi finalinde 6. kez aynı ülke takımları kozlarını paylaşacak. (1999/2000 Real Madrid - Valencia, 2002/03 AC Milan - Juventus, 2007/08 Manchester United - Chelsea, 2012/13 Bayern Münih - Dortmund, 2013/14 Real Madrid - Atletico Madrid)
Finalde aynı kentin takımları ise ikinci kez karşılıyor. Aynı kentin takımları arasında ilk finali de iki sene önce Real Madrid ve Atletico oynamıştı.
Zidane tarihe geçmek istiyor
Real Madrid teknik direktörü Zinedine Zidane bu gece takımının başında zafere ulaşırsa, Devler Ligi'nde hem oyuncu hem teknik direktör olarak zafer yaşayan 7. futbol adamı olacak. Bugüne kadar bu başarıyı elde eden isimler: Miguel Muñoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruijff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard ve Josep Guardiola
Simeone Avrupa'ya meydan okuyor
İki sene önce finalde Real Madrid'e kaybeden Diego Simeone, bu kez zafere ulaşmak istiyor. Arjantinli teknik adam kupayı kaldırırsa, Şampiyonlar Ligi'nde 51 yıl sonra Avrupalı olmayan bir teknik direktör zafere ulaşacak. Bugüne kadar kupayı kaldıran Avrupalı olmayan iki teknik adam da Arjantinli: Luis Carniglia ve Helenio Herrera
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş