Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe (MAÇ ÖZETİ)

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/08/2015 - 23:46 GMT+3

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetks, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek play-off turuna kaldı. Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçının geniş özetini ve gollerini Eurosport Türkiye farkıyla izleyin.

Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe Nani

Görsel kaynağı: Eurosport

Lviv'de oynanan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'e 3-0 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçının geniş özetini ve gollerini Eurosport Türkiye farkıyla izleyin.
Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turu rövanş maçında Shakhtar'a konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe, 3-0 yenildi ve elendi. Sarı lacivertliler yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.
Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe
Fenerbahçe, ilk maçta olduğu gibi başlangıçta yine rakibine pozisyonlar verdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken sarı-lacivertliler, 25. dakikada Gladkiy'in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. Golden sonra daha iyi bir futbol ortaya koyan temsilcimiz, 35. dakikada Meireles ile ilk kez tehlike yarattı. İlk 45 dakikadaki en net fırsatını 44. dakikada yakalayan temsilcimizde Sow'un kafa vuruşunda Pyatov topu kornere attı.
Maça ev sahibi avantajını kullanarak iyi başlayan Shakhtar Donetsk ise ilk 20 dakikada Marlos ve Teixeira'yla gol pozisyonları üretti. Çok çabuk hücuma çıkan Ukrayna ekibi aradığı golü bir kanat organizasyonu sonunda 25. dakikada Gladkiy'nin ayağından buldu. Golden sonra tempoyu düşüren Shakhtar Donetsk, devreyi kendisine turu getirecek skor olan 1-0'la kapatmayı bildi.
Fenerbahçe, 2. yarıya müthiş bir baskıyla başladı. Nani ile bir pozisyon bulan temsilcimiz, Bruno Alves ile inanılmaz bir gol ppozisyonunu değerlendiremedi. Ani gelişen bir Shakhtar atağında Kjaer ve Caner'in hatası sonucu topla buluşan Marlos ceza sahasında yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. 65. dakikada Srna farkı ikiye çıkaran isim oldu. Golden 3 dakika sonra temsilcimizin kullandığı kornerde topu kapan Shakhtar hızlı çıktı ve Alex Texeira skoru 3-0'a getiren isim oldu.
Kalan bölümde başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 3-0 kaybederek elendi. Temsilcimiz yoluna Avrupa Ligi play offundan devam edecek.
Ukrayna'da Pereira'ya şok
Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasında oynanan maçın 60. dakikasında teknik direktör Vitor Pereira hakemin kararıyla tribüne gönderildi. Fred ile Josef De Souza arasında yaşanan ikili mücadele sonrası yerde kalan Fred'e topu vermek amacıyla yönelen Vitor Pereira, yaptığı hareketin bedelini ağır ödedi.
Vitor Pereira'nın hareketinden sonra Srna Portekizli teknik adamın üzerine yürüdü. Sinirlerin yükseldiği ortamda Fenerbahçeli futbolcular ile Shakhtarlı futbolcular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Alman hakem Felix Zwyer yaşanan olaylar sonrasında Pereira'yı tribüne gönderince Fenerbahçe yedek kulübesi bir anda ayaklandı.
Pereira: Van Persie kararını birlikte aldık
Fenerbahçe'nin Portekizli teknik adamı Vitor Pereira, Robin van Persie'nin sakatlığı nedeniyle Shakhtar Donetsk maçı kadrosuna alınmadığını açıkladı. Pereira maç öncesi yaşanan gelişmeyi "Van Persie'nin bugün bizimle olması mümkün değildi. Bu kararı oyuncu ve sağlık ekibiyle beraber aldık" sözleriyle açıklarken, Hollandalı yıldızın oynayamaması Fenerbahçeli taraftarlarda büyük hayal kırıklığı yarattı.
Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe maçından notlar
Teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta oynanan ve 0-0 sona eren ilk karşılaşmanın başlangıç kadrosunda iki değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, cezası biten Şener Özbayraklı'yı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sağ bekte oynatırken, sakatlıktan kurtulduktan sonra takımla sadece dün akşam çalışan Mehmet Topal'ın yerine ise daha hazır durumda Raul Meireles'e ilk 11'de şans verdi.
Sarı-lacivertlilerde, kalede Volkan Demirel oynarken savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin şeklinde oluştu. Savunmanın önünde Josef de Souza ile Meireles'e forma veren Pereira, sağ kanatta Nani, sol kanatta ise Sow'u oynattı. Forvet arakasında Diego Ribas görev alırken, ileri uçta Jose Fernandao sahaya çıktı.
Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe
Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği listede yer alan isimlerden, sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Van Persie'nin dışında, genç kaleci Erten Ersu, Michal Kadlec ve Hakan Çinemre 18 kişilik kadronun dışında kaldı. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Abdoulaye Ba, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek, Alper Potuk ve Miroslav Stoch yer aldı.
Şener, ilk kez Fenerbahçe forması giydi
Fenerbahçe'nin yeni transferi Şener Özbayraklı ilk kez bir resmi maçta Fenerbahçe forması giydi. Geçen sezon Bursaspor'la UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçında kırmızı kart gördüğü için ilk müsabakada forma giyemeyen yeni transfer Şener Özbayraklı, Shakhtar Donest'le yapılan ilk maçta görev alamayarak cezasını doldurdu. İlk maçta Gökhan Gönül'ün sakatlığı Şener'in de cezası nedeniyle sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, sağ bekte oynamıştı.
Fred ilk 11'de
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, doping testleri pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i ilk 11'de oynattı. Rumen teknik adam, Brezilya Milli Takımı ile yer aldığı Copa America'da alınan doping numunesinin testleri pozitif çıktığı için bu karşılaşmada oynaması beklenmeyen Fred'i sahaya sürdü.
Fenerbahçe Kulübü, ilk maçta da forma giyen Fred için UEFA'ya başvuru yapmış ancak sarı-lacivertlilerin bu itirazı reddedilmişti. Lucescu, yerel ligdeki son oynadıkları maçta ise Fred'i 18 kişilik kadroya almamıştı. Öte yandan Lucescu, ilk maçtaki 11'ini bozmadı. Rumen teknik adam, geçen hafta İstanbul'da golsüz sona eren maçtaki kadroyu Ukrayna'da da sahaya sürdü. Ukrayna ekibinde cezası biten Olexandr Kucher ise 18 kişilik kadroda yer aldı.
Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe Fernandao
Taraftar yalnız bırakmadı
Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Lviv deplasmanında yalnız bırakmadı. Lviv Arena'da kendilerine ayrılan tribünün büyük bir bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Shakhtar Donetsk tribünlerinden de bilet aldı.
Sarı-lacivertli taraftarlar formaları ve atkılarıyla, Shakhtar Donetsk taraftarlarının arasında takımlarını destekledi. Başta Galatasaray ve Beşiktaş formalı olmak üzere diğer Türk takımlarının formalarını giyen Türk taraftarlar da Fenerbahçe'ye destek verdi. Toplam 35 bin kapasiteli stata yaklaşık 30 bin futbolsever maçı takip etti.
Aziz Yıldırım da izledi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı statta takip etti. Zorlu maçta takımı yalnız bırakmayarak Ukrayna'ya gelen Yıldırım, beraberindeki sarı-lacivertli yöneticilerle kendilerini ayrılan bölümde karşılaşmayı izledi.
Shakhtar evinden uzak
Ukrayna'nın doğusundaki iç savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yle yaptığı maçı kendi sahasında oynayamadı. Geçen seneden bu yana lig ve Avrupa maçlarını Kiev ile Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yi Lviv'de ağırladı. Lucescu'nun takımı, Fenerbahçe'yle Donetsk'e yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Lviv şehrinde karşılaştı. Donetsk, Ukrayna'nın en doğusunda, Lviv ise en batısında bulunuyor.
picture

Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe Nani

Görsel kaynağı: Eurosport

Taraftarlar arasında gerginlik
Ukrayna ekibinin taraftarlarıyla Fenerbahçeliler arasında öğle saatlerinde gerginlik yaşandı. Shakhtar Donetsk taraftarı olduğu iddia edilen bir kişi, maç saatini beklemek için Lviv şehir merkezinde zaman geçiren sarı-lacivertli bir taraftar grubunun üzerine makasla yürüdü. Sarı-lacivertli seyirciler, taraftarın elinden makası almak istedi. Bunun üzerine Ukraynalı taraftar yere düşerek kafasından hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen polis incelemede bulundu.
Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına konuk olan Fenerbahçe'de, Hollandalı futbolcu Robin van Persie sakatlığından dolayı kadroya alınmadı.
Lviv Arena'da oynanan karşılaşmada, sarı-lacivertli takımda Van Persie şoku yaşandı. Hollandalı yıldız futbolcu, sağ üst ön adalesindeki zorlanma sebebiyle teknik direktör Vitor Pereira tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Maçtan önceki son antrenmanda takımdan ayrı çalışan ve kendisinini deneyen Van Persie, zorlu maçta takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı.
Teknik direktör Pereria, maçtan önce yaptığı açıklamada, Van Persie'nin oynayabilecek durumda olmadığı için kadroya alınmadığını söyledi. Pereira, sağlık ekibi ve oyuncuyla konuştuktan sonra böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Eğer iyi durumda olsaydı, emin olun bugün bizimle beraber olurdu. Maalesef bu mümkün değildi. Van Persie çok kaliteli bir oyuncu ve hazır durumda olsaydı, bu akşam ona ihtiyacımız vardı. Sağlık ekibimizle ve oyuncuyla konuştuk. Kadroya giremedi. Önemli bir maça çıkacağız ama uzun bir sezon da bizi bekliyor. Bir maçta oynatabilmek uğruna Van Persie'yi riske atmak istemedik" ifadelerini kullandı.
Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe Mircea Lucescu ve Vitor Pereira
Fenerbahçe'den Shakhtar maçı öncesi sert açıklama
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ikinci maçında Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Fenerbahçe yayıncı kuruluş hakkında açıklamada bulundu. Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;
"Bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turu rövanş maçının Digitürk tarafından başta Fenerbahçeli taraftarlarımız olmak üzere tüm futbolseverlere 30 TL ücret karşılığı satılmasını şiddetle kınıyoruz.
Digitürk’e üye olan ve Spor Paketi aboneliği satın alan tüm taraftarlarımızın ve de bütün futbolseverlerin bu mağduriyeti ile ilgili olarak söz konusu kurumun bu yanlıştan döneceği umuduyla maç saatine kadar bekledik.
Ancak ilgili kurumun bu kararından taviz vermemesi üzerine işbu açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Digitürk kurumu bilmelidir ki, Profesyonel Futbol Takımımız’ın bundan sonra oynayacağı Avrupa Kupası maçlarında haksız kazanç içeren bu tarz uygulamaları sürdürdüğü taktirde her türlü tedbir ve yaptırım kulübümüz tarafından uygulanacaktır.
Bu yaptırım ve tedbirlerimiz; bundan sonraki tüm karşılaşmalarımızın Digitürk tarafından yayınlanmasını önlemeye yönelik yasal girişimlerimizi de kapsayacaktır.
İlgili kuruma öneri ve tavsiyemiz en kısa süre içinde bu tarz uygulamalardan vazgeçmeleri yönündedir."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş