Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ronaldo'nun resitali Real'e avantajı getirdi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/05/2017 - 23:42 GMT+3

Atletico Madrid'i 2-0 mağlup eden Real Madrid, deplasmanda oynanacak rövanş öncesi final yolunda önemli bir avantajın sahibi oldu.

Cristiano Ronaldo bejubelt ein Tor

Görsel kaynağı: Getty Images

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid, evinde ağırladığı ezeli rakibi Atletico Madrid'i 3-0 mağlup ederek final yolunda dev bir avantaj yakaladı.
Santiago Bernabeu tribünlerini coşturan farklı galibiyette tüm gollerin altında Cristiano Ronaldo'nun imzası vardı. Portekizli yıldız 10, 73 ve 86. dakikalarda fileleri havalandırarak kariyerinde 7. kez bir Şampiyonlar Ligi maçında hat-trick yapmayı başardı ve bu alanda Lionel Messi'nin rekoruna ortak oldu.
Şampiyonlar Ligi yarı finallerindeki gol sayısını 13'e çıkararak Alfredo Di Stefano'nun 11 gollük rekorunu kıran Ronaldo, turnuva genelinde kaydettiği 103 golle de kendisine ait rekoru biraz daha geliştirdi. Portekizli yıldızın 103 golüne karşılık Atletico Madrid'in takım olarak Şampiyonlar Ligi tarihinde 100 golü bulunuyor. 32 yaşındaki futbolcu, Madrid derbilerinde kaydettiği 21 golle bir başka rekoru daha elinde bulunduruyor.
Karşılaşma boyunca kaleyi bulan tek bir şut dahi atamayan Atletico Madrid ise 2017 yılındaki ilk dış saha mağlubiyetini ezeli rakibinden aldı. Son olarak 12 Aralık 2016'da Villarreal'e 3-0 mağlup olan Diego Simeone'nin ekibi, 15 maçlık yenilmezlik serisine aynı skorla veda etti.
İki Madrid ekibi arasında Şampiyonlar Ligi finalistini belirleyecek rövanş maçı, 10 Mayıs'ta Vicente Calderon'da oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam