Southgate’ten öğrencisine övgü dolu sözler

Ada futbolundaki en önemli isimlerden biri olan Raheem Sterling, Euro 2020 macerasında İngiltere adına üçüncü golünü Almanya karşısında buldu ve İngilizler, Almanya’yı 2-0’lık skorla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, Sterling için “savaşçı” sıfatını kullandı ve öğrencisi için övgü dolu sözler sarf etti.

Gareth Southgate ve Raheem Sterling

Görsel kaynağı: Getty Images

Saha içerisindeki savaşçı yönüeleştirilen Raheem Sterling, Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performansla hocası Southgate’i mutlu etmiş durumda.
Manchester City’nin yıldızı Sterling, gruplardaki Hırvatistan ve Çekya maçlarında attığı kritik gollerle İngiltere adına galibiyeti getirmişti.
Southgate, öğrencisinin kriz yönetiminin nasıl olduğu sorulduğunda; “O bir savaşçı.” sözlerini kullandı ve ekledi:
İnanılmaz bir direnci ve açlığı var. Son birkaç yıldır gol atmak için her zaman savaşıyor. Her zaman topun peşinde koştu ve gol atmayı başardı. Kendisini gol alanlarında buluyor ve dönüşü müthiş oluyor. İngiltere ile çıktığı yolcuğu biliyoruz ve ben gösterdiği performans adına çok mutluyum.”
“Kesinlike inanılmaz oynuyor, lütfen sorular sormaya ve eleştirmeye devam edin. Biz onu motive edemezsek, başkaları edebilir!”
Sterling, Euro 2020’deki performansıyla takım içindeki en önemli isimlerden biri olsa bile milli forma altında ilk 45 maçında sadece iki gol bulması onu epey zorlamıştı.
picture

Raheem Sterling ve Gareth Southgate

Görsel kaynağı: Getty Images

2018 Dünya Kupası’nı da kapsayan 27 maçlık aralıkta gol bulamayan Sterling, İngiliz medyasında ve taraftarlar arasında eleştirilere konu oluyordu.
Southgate, "Muhtemelen Dünya Kupası'ndan farklı bir hisle dönen oyunculardan sadece biriydi ve onunla bunun hakkında uzun uzun konuştum." dedi.
“Sanırsam Uluslar Ligi’nde İspanya’yı 3-2 yendiğimiz maçta Sterling’in 2 gol atması, onu ateşleyen şey oldu.”
“O anların büyülü olduğunu düşünüyorum. Elbette kulübü adına skor üretebiliyor fakat bunu milli takıma yansıtamamıştı.”
Şimdi bana kalırsa, buradaki atmosferde kendini mutlu hissediyor. Kendi gibi hissedebiliyor ve ona saygı duyduğumuzu anlıyor. Bu turnuvada Sterling’in performansı, her rakip için bir tehdit olşturuyor.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam