Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

aziz yildirim tahliye

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/05/2012 - 11:50 GMT+3

Fenerbahçe eski Başkanvekili Nihat Özdemir hayatı boyunca Fenerbahçe kulübü dahil hiçbir göreve kendi talebi ile gelmediğini hep getirildiğini söyledi. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın da haftaya görülecek dava sonrasında "İnşallah serbest kalır öyle arzu ediyorum" dedi.

nihat özdemir

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

İskenderun Körfez Sanayi ve İşadamları Derneği'nin 'İşadamları deneyimlerini paylaşıyor' konulu toplantıda konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü eski Başkan vekili Nihat Özdemir İskenderunlu işadamları ile başarılarını paylaştı önerilerde bulundu. Özdemir konuşmasının sonunda bir işadamının Fenerbahçe'yi neden bıraktınız sorusuna asistanlık döneminden başlayan bir yerlere hep aday gösterildiği yaşamından kesitleri paylaştı.
Özdemir, Ben hayatta hiçbir yere gideyim gireyim diye talip olmadım. İyi asistandım. İyi hocalık yaptım iyi öğretim üyeliği yaptım. Okulda dediler ki seçime sen gireceksin benim aklımdan geçmiyordu. Temsilci seçtiler diyerek şunları söyledi: "Müteahhit oldum hiç haberim yok beni aldılar yönetime sonra bir genel kurul oldu beni başkan yaptılar. İki dönem başkanlık yaptım bıraktım, yeter dedim. Ankara Spor Kulübü'nde tenis oynuyordum beni yönetime aldılar sonra başkan yaptılar sekiz yıl başkanlık yaptım. Ankara sanayi odasının meclis başkanlığı seçimi var illa seni aday göstereceğiz dediler, öyle oldum. Doğruya doğru. Hiçbir yere ben buraya geleceğim diye aday olmadım. Samimi olarak söylüyorum."
Turgut Özal istedi oldum
Futboldan anlamadığını sadece seyrettiğini konuşmasında belirten Özdemir, ‘Rahmetli Turgut Özal Ankaragücü sahipsiz kaldı. Bu kadar işadamısınız ayıp değil mi’ dedi. Benimle birlikte bir sürü arkadaş Ankaragücü'nü aldık ben ne futboldan anlarım, ne bilirim sadece maç seyreden bir insandım. ‘Samet futbolu bırakmış alın antrenör yapın iyi biri’ dediler aldık antrenör yaptık. Ankara gücünü iyi bir hale getirdik ve ondan sonra bıraktık. Böyle bir hayatımız oldu" dedi.
Delege olmadan Fenerbahçe yönetim kurul üyeliği
Limak Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe eski başkan vekili Nihat Özdemir, bir gün Ali Şen'in Bodrum'dan mesaj gönderdiğini Fenerbahçe için el koymaya geliyorum. Açıklamasının ardından gelişmeleri şöyle anlattı: "Ben o zamanda iyi Fenerbahçeliydim. Kadir Günay dedi ki: Aziz Bey kongreye çağırıyor. Ben o zaman delege bile değildim. Yani Fenerbahçe kongre delegesi değildim. Bizim İstanbul da ne işimiz var dedim. Vallahi bizim ikimizi Ali Şen istiyor dedi. Ben kongre üyesi olmadan Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi oldum. Kalkavan var, Selim soydan var, Baycan Aslan var, Mehmet Ali Aydınlar var, muhasip üye geldik yönetim kurlu üyesi olduk. Müthiş bir kadro kurulmuştu. O yıl Trabzon'u yendik şampiyon olduk. Sonra Ali Şen bıraktı bende bıraktım."
Aziz Yıldırım aradı
Fenerbahçeyi bırakmasının ardından Aziz Yıldırım'ın kendisini arayarak kulübe tekrar dönmesini istediğini konuşmasında vurgulayan Özdemir, "Aziz Yıldırım aday oldu. Bir oyla kazandı. Ankara'dayım telefonuma baktım Aziz Bey arıyor. Buyur başkan ! Seni yönetime yazacağım dedi. Vallahi ben bıraktım yapamam, zamanım yok. 'İyi Ali Şen istiyor oluyorsun da ben senin hemşehrinim, aynı zamanda senin sınıf arkadaşınım ben istiyorum sen gelmiyorsun' dedi. Ne istiyorsan yap dedim. Yönetim kurulu üyeliğine tekrar girmiş oldum. Sonra bir günde geldi seni başkanvekili yapacağım dedi. O zamanda müteahhitler birliği başkanı olmuşum Fenerbahçe'yi bırakacağım bunu da biliyor. Beni başkanvekili yaptı beraber yine çalıştık" dedi.
3 Temmuz zor günlerdi
Fenerbahçe ile ilgili şike davasının gündeme gelmesi ile birlikte 3 Temmuzda kara günler yaşadıklarını ifade eden Özdemir şunları söyledi: "Başımıza 3 Temmuz olayı geldi. Gerçekten zor bir dönem her yönüyle, taraftar, medya, rakiplerimiz, adli süreç, her tarafı problem maddi yük üzerimizde banka borçları üzerimize kaldı 3 Temmuz da. Fakat yönetim kurulun da herkesin çok büyük endişeleri var Fenerbahçe ne olacak. Bazı huzursuzluklar vardı. Bu kadar senelik arkadaşımın bir televizyon kanalında programına katıldım onun sponsorluğunda iptali falan olunca bu beni çok üzdü ve istifa ettim. Fakat arkadaşlarımın sevdiğim büyük insanlar bana bu dönemde bırakıp gitmen doğru olmaz dediler, tekrar göreve çağırdılar. Yani ben 3 Temmuz olayından altı ay evvel Fenerbahçe'de önümüzdeki kongrede olmayacağımı açıklamıştım. Bu olaylar arka arkaya gelince geldik son kongreye. Hem benim çok uzun süre Fenerbahçe'de kalmam, hem bu dönemde yaşadığım yorgunluklar artık benim Fenerbahçe'ye bir son verme noktasına getirmişti. Tabiki arkadaşlarım bırakmama razı olmadılar. Ama daha benim bunu taşıyacak gücümün kalmadığını biliyorum. Çünkü ben bir daha Fenerbahçe de yönetime girsem, göreve devam etsem orada geçen dönemlerdeki gibi faydalı olacağıma inanmıyordum. Bunun yanında kendi işime, kendi aileme ve kendi çocuklarıma haksızlık edeceğime inandığım için uzun süren mücadelelerden sonra bu konuya son noktayı koymam gerektiğine inandım ve koydum. Bu kararım benim Fenerbahçe'den kopmam demek değil. İsmim orda olsun veya olmasın ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçeyi seviyorum. Bugüne kadar yaptıklarımı helal ettiğim gibi. Bugünden sonrada Fenerbahçe için elimden gelen madden ve manen her türlü fedakarlığı desteği yapmaya hazırım ve yapacağım."
Aziz Yıldırım inşallah haftaya serbest kalır
Fenerbahçeden hiçbir zaman kopamayacağını da vurgulayan Özdemir, Pazartesi günü federasyonda bir toplantı var mesela ona gideceğim diyerek " Bu bir geçiş süreci inşallah yakın zamanda da Türk yargısının, adliyesinin adli sisteminin, işte bu ay sonunda haftaya başlayacak dava sonunda belki aziz başkanımız serbest kalır İnşallah onu arzu ediyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam