Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Emre Belözoğlu ayrılıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/04/2012 - 09:48 GMT+3

Milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun dört yıllık Fenerbahçe kariyerinin, 31 Mayıs’ta sona ereceği iddia edildi. Yazılanlara göre, Aziz Yıldırım Emre’yi artık istemiyor.

aziz yıldırım, emre belözoğlu

Görsel kaynağı: AA

Hürriyet’ten Hakan Ünsal’ın iddiasına göre, Aziz Yıldırım Emre Belözoğlu'nu artık istemiyor. İşte Ünsal'ın o yazısı:

”Fenerbahçe’de son haftaların en önemli ismi Emre. Aykut Kocaman’ın sakat olmamasına rağmen üç maç oynatmayıp, son Medical Park Antalyaspor maçında yedek soyundurup sonradan oyuna aldığı Emre için “Sezon sonunda Fenerbahçe’den ayrılacak” demiştim. TRT1’deki Stadyum programındaki bu sözlerim büyük yankı buldu. Peki bu sözleri niye söyledim? 16 yıldır Emre’yi tanıyan biri olarak bu konuda bir şeyler söyleyecek ve yazacak insanlardan biriyim. Bu hakkı kendimde görüyorum. Emre’nin insanlığını ya da karakterini anlatacak değilim. Çünkü bu konuda fazlası var, eksiği yok."
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’de ancak iki şekilde kalır
"Hepimizi ilgilendiren tarafı, bu kadar önemli bir oyuncunun neden oynamadığı daha doğrusu oynatılmadığı? Üstelik Fenerbahçe camiası için bütün şampiyonluklardan daha önemli görülen bir senede ve çok önemli bir Süper Final maçları öncesi ortaya çıkan bu durum doğal olarak gündem oluşturuyor. Düşüncemi hemen paylaşayım ve sonrası yorumumu yapayım. Emre’nin Fenerbahçe ve Türkiye kariyeri bitti. Emre’nin Fenerbahçe’de devam edebilmesi için Sayın Aziz Yıldırım’ın Başkan olmaması ya da Aykut Kocaman’ın hoca olmaması lazım. Bu anormal gelişmeler olursa ancak belki Emre ve Fenerbahçe birlikteliği sürebilir. Bu iki ihtimalden birinin gerçekleşme ihtimali var mı sizce?"
Fenerbahçe zarar görür
"Peki Fenerbahçe’de oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği bir oyuncu bu kadar kritik dönemde neden oynatılmaz? Asıl soru da şu olmalı: Bu süreçten zarar gören kim olur? Bence konuyu bu çerçevede değerlendirmek daha doğru. Emre’nin devam eden süreçten zarar görmeyeceği ortada. Kalan haftalarda oynaması ya da kadroya alınması benim için sürpriz olur. Oynar oynamaz ama sonunda kariyerini Avrupa’da devam ettirir. Fakat Emre oynamadığı sürece Fenerbahçe ve Aykut Hoca zarar görür. Çünkü Emre oynamaması devamlı gündem oluşturacak ve işler iyi gitmezse Aykut Hoca’nın başını ağrıtacak bir kalite."
Hoca tercihi ile izah edilemez
"Emre’nin oynamadığı Fenerbahçe orta sahasının etkinliğinin ne kadar zayıfladığı ortada. Emre gibi bir oyuncuyu oynatmamak hoca tercihi ile izah edilemez. Tayfur Havutçu ve Fatih Terim takımlarının geleceğinin şekilleneceği Süper Finaller öncesi Fernandes ve Selçuk İnan’ı birden oynatmamaya ve kadroya almamaya başlasa bunu bir hoca tercihi olarak nitelendirir misiniz? Mutlaka yaşanmış bir şeyler vardır. Emre, Fernandes ve Selçuk gibi oyuncular oyunları, asistleri ve golleri ile takımlarına kimlik kazandıran hatta oynatılmadıkları zaman teknik adamların yaptıkları işin sorgulanmasına sebep olacak kadar önemli karakterlerdir."
Kocaman’ın kararı değil
"Emre’nin oynamaması Fenerbahçe’nin saha içi ile ilgili değil. Bu bana göre Aykut Kocaman kararı da değil. Geçen sezon başı Alex’i silen ama oynatmak zorunda kalan, Baroni’nin hocalığına yaptığı eleştirilere tepkisiz kalan, Alex’in Twitter’dan eleştirilerini sineye çeken, Bursa deplasmanında soyunma odası koridorunda yaşananlar sonrası Emre’yi kadro dışı bırakamayan şimdi de bu kararı alamaz. Ben olayın ana sebebinin Sayın Aziz Yıldırım’ın artık Emre’yi istememesi olduğunu düşünüyorum. Bu da Emre’nin Fenerbahçe serüveninin bittiğini düşündüren baş etken. Peki hangisi daha önemli? Bir hocanın ya da Başkan’ın egoları mı yoksa Fenerbahçe’nin menfaatleri mi? Karar sizin."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam