Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Emre Belözoğlu Zokora

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/04/2012 - 09:13 GMT+3

Emre Belözoğlu, Joseph Yobo ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçeli futbolcu, "Zokora'ya Türkçe'de 'Dingil' anlamına gelen bir kelime sarf ettim" dedi. Emre, "Futbol bana çok güzel şeyler verdi. Ama bir yandan da bunları yaşadım. Şöhretin bedeli" ifadelerini kullandı.

emre belözoğlu

Görsel kaynağı: AA

Emre Belözoğlu, konuşmasının başında "Başta Yobo olmak üzere bana yakın ilgi gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sağolsun destek oldular" dedi. Belözoğlu, konuşmasında şunlara değindi.

- Irkçılık bizim kültürümüzde olmayan bir şeydir. Ailemizde, kültürümüzde, geleneğimizde bu yoktur.
- İngiltere'de de bu süreci yaşamıştım. Ama hak yerini bulmuştu. Eğer içimde ırkçılığa dair tek bir duygu varsa Allah kalbimi yerinden çıkarsın. Ben ırkçılığa dair hiç böyle bir duygu barındırmıyorum. O yüzden bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim.
- Zokora'ya saygı duyuyorum ama bu diyaloğu maç dışına taşıması bence art niyetli. Ben ona söylediği kelimeleri sarf etmedim. Görüntülerde bu yok. Başka bir şey söyledim, İngilizce'de "Prick" denilen Türkçe'de "dingil" gibi bir anlama gelen bir kelime kullandım...
- Yobo'nun da konuşması gerektiğini düşünüyorum. Bazı şeylere açıklık getirecektir.
- Gerçekten çok kötü zamanlar geçiriyorum. Ben yine de herkesten özür diliyorum.

"Kimse benim kariyerime sahip değil"
- Türk futbolunda kimsenin benim kariyerime sahip olmadığını düşünüyorum. Rıdvan Dilmen de dahil bana kimse "Çantanı topla, git" diyemez. Burada hocamız Aykut Kocaman var, kararı o verir.
- Benim de hatalarım oldu, geçmişte. Fakat bana da fazla yüklenildiği oldu. Şöhretin bedeli.
- Futbol bana çok güzel bir hayat verdi ama bir yandan da böyle olaylarla baş etmek zorunda kaldım.

Emre ile ortak basın toplantısı düzenleyen Joseph Yobo ise takım arkadaşını savunurken, "Emre sahada savaşan, her şeyini veren, zor bir karakter. Ama asla ırkçı değil" dedi. Yobo, açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye'ye geldiğimden beri ırkçılık görmedim. Böyle bir tavırla karşılaşmadım. Emre'nin ırkçı bir insan olduğunu düşünsem Fenerbahçe'ye gelmezdim. Oyuncular sahada savaşır, tartışır, birbirlerine kötü şeyler söyler. Fakat sahada olan sahada kalır. Emre ile Zokora maç çıkışı sarıldılar, birbirlerinden özür dilediler. Zokora benim arkadaşım. Eğer konu bu kadar hassas olsa maç çıkışı bana bir şey söylerdi. Olaylar farklı yerlere çekildi. Emre'ye bu kadar yüklenilmesinin sebebi geçmişinde meydana gelen suçlamalar. Fakat ben bunlara inanmıyorum."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam