Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

felipe melo galatasaray

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/06/2012 - 10:38 GMT+3

Galatasaraylı taraftarların gözbebeği Felipe Melo, tatilini geçirdiği ülkesinde geleceğiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Felipe melo

Görsel kaynağı: Reuters

Milliyet'ten Mehmet Çiftçi'nin haberine göre, sarı-kırmızılı yönetimin 3.3 milyon avro olan yıllık ücretinin yanı sıra 30 bin avroluk maç başı parasını indirmek istediği Melo, pazar gününe kadar Türkiye’den gelecek yanıtı bekleyecek.
Yakın arkadaşı olan Brezilyalı ünlü radyocu Estevan Ciccone ile bir telefon görüşmesi yapan Melo, Galatasaray ile yeniden anlaşamaması halinde kendisine gelen teklifleri düşünmeye başlayacağını söyledi. Tecrübeli oyuncu, “Galatasaray’la, Juventus arasındaki sözleşmede bulunan opsiyonun süresi 10 Haziran’da bitiyor. Söz verdiğim için son dakikaya kadar bekleyeceğim. Ben kalmak istediğimi açık bir şekilde bildirdim. Bunu zaten herkes biliyor. Ücretimin sorun olduğunu da düşünmüyorum. Bana daha fazla teklif eden kulüpler de var” ifadelerini kullandı.
Melo, Estevan Ciccone ile yaptığı görüşmede İtalyan ekibi Napoli’nin kendisini istediği haberlerini de doğruladı.
Brezilyalı yıldız, “Napoli, Juventus’a bonservisim için Galatasaray’dan daha fazla para teklif etti. Bana da verecekleri yıllık ücreti garanti ettiler. Buna rağmen ben Galatasaray’da kalmak istiyorum” diye konuştu.
Melo, Galatasaray forması altında ortaya koyduğu performans ve elde edilen tarihi şampiyonluğa rağmen ücretinin düşürülmek istenmesinin kendisini şaşırttığını dile getirdi. Başarılı futbolcu, “Açıkçası hayal kırıklığı yaşadığımı söylemem gerekir. Ben planlarımı Galatasaray’a geri dönmek üzerine yapmıştım ama sonuçta hâlâ Juventus’un sözleşmeli oyuncusuyum ve bu durumu çok fazla sorun etmiyorum. Gelecek sezon hangi kulübün formasını giyeceğim kısa süre içinde netleşecek” yorumunu yaptı.
Bu arada Brezilya basını, Galatasaray’ın, Melo’nun bonservisi için Juventus’a son olarak 9 milyon avro önerdiğini ileri sürdü. Haberlerde, Napoli’nin ise kadrosunda görmeyi çok istediği Brezilyalı yıldız için 10 milyon avroya kadar çıkarak, Galatasaray’ı geride bıraktığı savunuldu.
Maliyeti 13.5 milyon lira
Sarı-kırmızılı kulüp, Brezilyalı oyuncuya 1 sezon için garanti para olarak net 3.3 milyon avro (7 milyon 600 bin lira) ödedi. Galatasaray maç başına 30 bin avro ödediği Melo’ya 37 karşılaşma için 1 milyon 110 bin avro verdi. Brezilyalı yıldızın kazancı 4 milyon 410 bin avroya (yaklaşık 10 milyon lira) ulaştı. Cim-Bom, Melo için Juventus’a da 1.5 milyon avro kira bedeli ödedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam