Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fener'in ilacı Ankaragücü

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/03/2012 - 22:48 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda son dört maçını kaybeden Fenerbahçe, Ankaragücü'ne konuk oldu. İstanbul ekibi Sow ve Mehmet Topuz'un golleriyle deplasmanda yenilgi serisini sonlandırdı ve üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig'de son dört deplasman maçını da kaybeden Fenerbahçe, ligden düşen Ankaragücü’ne konuk oldu. Sarı kart cezası bulunan takım kaptanı Alex, Serdar Kesimal ve Cristian'ın yanı sıra kırmızı kart cezalısı Caner Erkin, başkent deplasmanında sahadaki yerlerini alamadılar.
Maçın ilk anından itibaren oyuna hükmetmeye başlayan ev konuk ekipte 15. dakikada hızlı paslaşmaların ardından Dia'nın ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Sow, sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

23. dakikada Emre'nin sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içindeki Selçuk, topu kafayla aşırttı. Ankaragücü savunması tehlike büyümeden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Dokuz dakika sonra ise Mehmet Topuz'un yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta top, yandan az farkla auta gitti. Oyun kurmakta zorlanan ev sahibinde ise 36. dakikada Serol'un sol taraftan ortasında Fenerbahçe savunmasından Bilica'nın ters vuruşunda top, kale direğinin az farkla üzerinden kornere gitti. Geride kalan dakikalarad iki takım da talebayı değiştiremedi soyunma odasına Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü ile gidildi.
İkinci devreye Ankaragücü biraz daha hareketli başlasa da organize atak geliştirmekte güçlük çekince Fenerbahçe'yi zorlayamadı 63. dakikada Dia ceza sahasında topla buluştu. Çok da güzel vurdu ama Bayram açıyı iyi kapattı. 48'de Serol soldan etkili geldi. Ortasında Volkan rahat kontrol etti. Bir dakika sonra ise Bilica gene kendi kalesini zorladı ama top az farkla dışarı çıktı.
52. dakikada Ziegler iyi ortaladı. Dia'nın kafası savunmaya çarpmasa Bayram için zor bir pozisyon olacaktı.63. dakikada Dia ceza sahasında topla buluştu. Çok da güzel vurdu ama Ankaragücü kalecisi açıyı iyi kapattı. Fenerbahçe ise aradığı golü 70. dakikada buldu. Eksikler yüzünden orta sahanın ortasında oynayan Mehmet Topuz, atağa çıktı ve şansnı uzaktan denedi. Başarılı oyuncunun vuruşunda Ankaragücü kalecisinin de yapacağı bir şey yoktu ve topun ağlarla buluşmasını engelleyemedi. Geride kalan dakikalarda ise oyunun temposu iyice düştü. İki takım da aradığı golü bulamadı ve mücadele 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam