Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Necati Ateş

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/03/2012 - 19:40 GMT+2

Süper Lig’de nefesler tutuldu, herkesin aklı artık Kadıköy’de oynanacak dev derbide. Bu futbol şöleninden önce gelin yuvaya dönen Necati Ateş’e şöyle bir yakından bakalım.

Necati Ateş

Görsel kaynağı: AA

2008-2009 sezonunun devre arasında Mustafa Denizli’nin Yusuf Şimşek hamlesi, modern futbolun doğruları açısından pek doğru değildi. Yaşlı bir futbolcu, daha önce oynadığı hiçbir büyük takımda başarılı olamamış ve son yıllarını zirve yarışının dışında Anadolu’da geçirmiş bir isimdi. Ama onun saf yeteneği Mustafa Denizli’nin teknik direktörlük becerisiyle birleşmiş ve o sezon Kara Kartal’ı zafere uçuran hamlelerden birisi olmuştu.
Sezon başı ve devre arası medyada yaratılan, zaman zaman yöneticilerin de zikrettiği isimlere bakılınca aslında Necati Ateş de camianın çoğunluğunu tatmin eden bir transfer değildi. 32 yaşındaki golcü yaklaşık beş yıl aradan sonra eski kulübüne dönerken, daha sahaya çıkmadan hem transfere hem de oyuncunun kendisine eleştiri okları dönmüştü. Ama geride kalan haftalardan sonra takımın yeni “reis”lerinden birisi oldu futbolcu.
İlk İstanbul seferi
İzmirli olan Necati Ateş, Ege’de geçirdiği yılların ardından Adana’nın yoluna tuttu. 2001-2003 yılları arasında Adanaspor’da forma giyen Necati orada gösterdiği performansla ismini duyurdu. Hal böyle olunca golcü futbolcunun peşine İstanbul takımları tutarken, o zaman 23 yaşında olan golcü oyuncunun yeni kulübü Galatasaray oldu.
Çok iyi başlayan Galatasaray macerasının 2006-2007 sezonunun sonuna kadar olan kısmı gayet iyi geçti. 99 lig maçında rakip fileleri 48 kez havalandıran golcü futbolcu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rakabette de attığı gollerle rol aldı. 2004-2005 sezonunda Ali Sami Yen’de Galatasaray’ın 1-0 kazandığı maçta takımının tek golüne imza atan golcü futbolcu aynı sezon Kadıköy’de 1-0 kaybedilen maçta ise yenilgiyi engelleyemedi. O yıl iki takım Türkiye Kupası finalinde de kozlarını paylaştı ve sarı-kırmızılılar 5-1 gibi görkemli bir zafere imza atarken, Necati de takımının ikinci golüyle galibiyette rol oynadı. 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında ise Galatasaray ezeli rakibi karşısında oynadığı dört maçın hepsini kaybederken, Necati’de bütün maçlarda forma giymişti.
picture

mersin galatasaray necati

Görsel kaynağı: AA

Deplasman golcüsünün iade-i itibarı
Sonrasında ise Necati için “sürgün” günleri başladı. Önce 10 numaralı formasını o sezonun kağıt üzerindeki flaş transferi Lincoln’e kaptıran golcü futbolcu sonrasında yönetimle yaşadığı sorunlar yüzünden sırasıyla Ankaraspor, İBB ve o zaman İspanya 2. Lig’inde mücadele eden Real Sociedad’a kiralandı. Forvet 2009’da ise Antalya’nın yolunu tuttu. Yaklaşık iki buçuk sezonunu Akdeniz ekibinde geçiren Necati, orada hem olgunlaştı hem de Süper Lig için ne kadar önemli bir forvet olduğunu defalarca ispatladı.
Devre arasında eski takımı Galatasaray’a gelen Necati Ateş, geride kalan maçlarda beş kez rakip fileleri havalandırırken hem sarı-kırmızılı takımın yakaladığı altı maçlık galibiyet serisinde önemli rol oynadı hem de kendisine burun kıvıranlara gereken cevabı verdi. Zamanında onun kulüpten ayrılmasında başrol oynayanların şimdi ne yaptığının önemi bile yokken, Necati performansıyla Galatasaray’ın şampiyonluk ateşini yakan isimlerden oldu. Daha önce sarı-kırmızılı forma ile Kadıköy’de gol bulamayan tecrübeli ayak bakalım “deplasman golcüsü” olduğu günlerde şeytanın bacağını kırabilecek mi?
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam