Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Platini ifade verecek

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/03/2012 - 10:41 GMT+2

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikayeti nedeniyle savcılığa ifade vereceği iddia edildi. Emekli Başsavcı Reşat Petek ise, "Platini'ye tebligat gitmiş ve dönüş alınamamışsa, havalanında gözaltına alınabilir" yorumunda bulundu.

FOOTBALL 2011 UEFA - Michel Platini

Görsel kaynağı: Reuters

Takvim'de yer alan habere göre, İstanbul'da 22 Mart Perşembe günü düzenlenecek UEFA Kongresi öncesi kriz yaratacak bir gelişmenin kapıda beklediği iddiası gündeme tabir yerindeyse bomba gibi düştü. UEFA Başkanı Michel Platini, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine savcılığa ifade verecek.
Mesele 6 Eylül'de
Platini'nin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine, "Soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçları nedeniyle savcılığa ifade vereceği öğrenildi. Yıldırım'ın suç duyurusu ise Platini'nin 6 Eylül'de yaptığı açıklamalara dayanıyor. Platini, o dönem, "Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat, Türk futbolu için iyi günlerin olmadığı kesin. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'yi almadığımızı herkes soruşturma bittiği zaman görecek. Bana değil, bahsedilen kötü işleri yapanlara kızın! Şikeyi ben mi yaptım!" şeklinde açıklama yapmıştı. Aziz Yıldırım bunun üzerine, cezaevinden avukatlarına Platini hakkında suç duyurusunda bulunmaları yönünde talimat vermişti.
Michel Platini önce Erdoğan'i ziyaret edecek
UEFA'nın 36. Olağan Kongresi 22 Mart Perşembe günü İstanbul'da yapılacak. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki organizasyonun ardından Platini konuşma yapacak. Genel Sekreter Gianni Infantino da Türkiye'ye gelecek.
Bugün Ankara'da
Platini, kongre öncesi Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek ve ardından İstanbul'a geçecek.

Platini gözaltına alınabilir
Konuyla ilgili Zaman'da yer alan haberde ise şu ifadeler yer aldı: Hukukî süreci değerlendiren eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, "Platini davete icabet etmezse o zaman savcı gözaltı kararı verebilir. Ancak bu tip krizler yaşamamak için Platini'ye yazılı tebligat ulaştırılır ve yazışma yoluyla ifadesi alınabilir." dedi. Emekli Başsavcı Reşat Petek ise, "Platini'ye herhangi bir tebligat gidip gitmediğini bilmiyoruz. Lakin daha önce tebligat gitmiş ve Platini'den herhangi bir dönüş alınamamışsa havalimanında gözaltına alınabilir" ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam