Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Polat: Fener şike yapmış

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/03/2012 - 10:41 GMT+2

Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat, “Fenerbahçe, birkaç kulüple birlikte şike yapmış. Bir yandan rakipler, bir yandan TFF ablukaya almışlar ligi. Sezonu neden sekizinci bitirdiğimiz daha iyi anlaşılıyor” dedi.

adnan polat

Görsel kaynağı: Eurosport

Vatan'ın Telegol programına dayandırarak verdiği habere göre, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Telegol programında Fenerbahçe’nin geçen yılı şike yaparak zirvede tamamladığını iddia eden Polat, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener, yeni yönetim ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında ağır ifadeler kullandı. İşte eski başkan Polat’tan salvolar:
“Geçen sezon Fenerbahçe birkaç kulüple birlikte şike yapmış gibi gözüküyor. Bir yandan rakipler bir yandan futbol federasyonu ablukaya almışlar adeta ligi. Geçen sene neden 8. olduğumuz şimdi daha net şekilde anlaşılıyor.”
“Şike olayında Galatasaray’ın tutumunu eksik buluyorum. Buradaki uygulamada kulüp yalnız kaldı. Galatasaray Kulübü dışlanmış gibi bir izlenim oluştu. Siz Kulüpler Birliği toplantılarına her seferinde farklı birini gönderirseniz olacağı budur. Bunun yansımaları gelecekte Galatasaray’a zarar verebilir.”
‘Ankaragücü’ne 10 atardık’
“Son maça kalan şampiyonlukta Fenerbahçe’ye golü Denizlispor’a biz mi attırmadık? O dönem bitti, 1-2 hafta sonra Rüştü ile tesislerde karşılaştık. Milli maç kampı vardı o sırada. “Rüştü sizin gibi şampiyonluğa oynayan bir takım Denizlispor’u nasıl yenemez?” dedim. Rüştü de bana “İnan ki bacaklarımız bile titriyordu” diye cevap verdi. Kendi beceremediklerini başkalarına çamur atıyorlar.”
“8-0’lık Ankaragücü maçında ne etik dışı, ne de ahlak dışı hiçbir durumumuz olmamıştır. İnsanlar 8-0’a takıldı. Averajla şampiyonluk kaybetmek büyük bir hayâl kırıklığıdır bunu anlayabiliyorum. (O sırada arkadaki görüntülere bakıp “10-0 bile olurmuş” diye gülüyor)”
1 milyon doların makbuzu kaybolmuş
Denizlispor’a teşvik primi gönderildiği ve bu teşvik primi ile ilgili Bülent Tulun’dan bir mektup aldığı iddialarına da yanıt veren Polat, “Bu mektubun fotokopisi savcının eline geçmiş ve o da “Gidin Galatasaray’ı arayın” demiş. Mayıs 2006’da böyle bir para (1.5 milyon dolar) kulüp kasasına girmiş. Bu mektupta 1.5 milyon dolar lafı var. Takipsizlik kararı verdi savcılık. Büyük para çıkışları varsa onlara da bakın diyor savcılık daha sonra. 1 milyon doların hepsinin kaydı var. 16 Mayıs’ta 1 milyon dolar muhasebede kayıtlı ama makbuz yok herhalde taşınırken kayboldu.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam