Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Galatasaraylıların hafızalarına kazınan Beşiktaş maçları

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/01/2013 - 02:29 GMT+2

Ezeli rekabette Galatasaray'ın, Beşiktaş'a karşı aldığı unutulmaz zaferleri sizler için bir araya getirdik.

galatasaray, beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

20 Nisan 1997
Terim’in Galatasaray’ın başındaki ilk yılında oynanan maç. O zaman Fatih Terim sadece Fatih Terim, ne sinyorluk var ne imparatorluk. Ligde 30 .hafta. Yolun sonuna çok az bir zaman var. Cimbom ezeli rakibinin beş puan önünde. Beşiktaş ise şampiyonluk yarışına tutunmayı istiyor. Oktay’ın asistinde Amokachi siyah-beyazlıları öne geçiriyordu. Bitime dört dakika kala Ahmet Çakar beyaz noktayı işaret ediyor. Zorlu mücadeleden bir puan çıkaran Galatasaray, o sezonu zirvede tamamlayarak dört sezon üst üste şampiyon olduğu unutulmaz seriye de start vermiş oluyordu.
9 Mart 2002
Sezonun kaderi bu maçta çizildi. 25. haftada Göztepe’ye 2-0 mağlup olan Cimbom, averajla liderliği teslim ettiği Beşiktaş’ı ağırlıyordu. Mircea Lucescu’nun öğrencileri Andres Fleurquin’in golüyle müsabakayı kazanırken, Uruguaylı’nın kafasına meşin yuvarlağı harikulade bir ustalıkla konduran Arif Erdem’den başkası değildi. Galibiyetle liderlik koltuğunu geri alan Aslan, sezon sonuna kadar zirveden inmedi ve kupayı müzesine taşıyan takım oldu.
18 Temmuz 1997
1993 senesinde Spor Yazarları Derneği Kupası’nı (TSYD) 4-1’lik yenilgiyle Beşiktaş’a kaptıran Galatasaray, bu mağlubiyetin acısını yıllar sonra yine aynı kupada bu sefer çok farklı bir zaferle çıkardı. Fatih Terim’in Aslanları, 6-0’lık görkemli skorla sonuçlanan maçta Benjamin Benjamin Toshack’ın Beşiktaş’ına eşine az rastlanır türden bir mağlubiyet yaşattı. Rumen golcü Adrian Ilie hat-trick’le unutulmaz gecede sahne alırken Suat iki, Hakan Ünsal bir golle adını tarihe yazdırdı.
7 Mayıs 2006
Fenerbahçe ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, prestij için oynayan Beşiktaş’a konuk oluyor. Sondan bir önceki hafta. Olası bir kayıp bir çuval incirin berbat olması anlamına geliyor. Sol kanattan ceza sahasına giren Tümer, ikinci yarıda Beşiktaş’ı öne taşıyor. Uçurumun kenarına gelen Aslan’ın imdadına yetişen isim attığı iki golle Hasan Kabze oluyor. Son haftaya Fenerbahçe ile Galatasaray aynı puanla giriyor. Sarı-lacivertlilerin Denizli ile 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluk Galatasaray’ın oluyor.
picture

servet çetin, beşiktaş, galatasaray

Görsel kaynağı: AA

21 Aralık 2008
Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan son yılların en gollü maçında kazanan şimdilerde Eskişehirspor’u çalıştıran Michael Skibbe’nin ekibi oldu. İlk golde Arda, sağ kanattaki Cassio Lincoln’e veriyor, Brezilyalı ise topu kale önündeki curcunanın içine yolluyordu. Kritik dokunuşuyla ilk golü atan Servet maskeli baloyu başlatıyordu. Holosko ve Delgado’nun golleriyle direnişe geçen Beşiktaş, Milan Baros’un hat-trick’iyle yelkenleri suya indiriyordu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam