Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Trabzonspor'un unutamadıkları

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/02/2013 - 01:26 GMT+2

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Bakın bordo-mavililer geçmişte oynadığı maçlarda rakibini nasıl alt etmişti!

fenerbahçe, moshoeu, trabzonspor

Görsel kaynağı: AA

1 Nisan 1984 / 1-0
Lig tarihinde altı şampiyonluğu bulunan ve yetmişlerle seksenli yıllarda Fırtına gibi esen Trabzonspor’un son şampiyonluğu, Fenerbahçe’ye attığı kritik son dakika golüyle gelmişti. İki puanlı sistemin devam ettiği bu yıllarda rakibinin bir puan üzerinde yer alan bordo-mavililer Fenerbahçe’ye konuk olmuştu. Üstün oynayan bordo-mavililerin beklediği gol de son dakikada gelmişti. Çalımlarla ilerleyen İskender Günen’in ortasında kafayla fileleri bulan Dobi Hasan getirdiği galibiyetle şampiyonluğun önünü açan isim olmuştu.
6 Nisan 1997 / 4-3
Trabzonspor, 2-1’lik trajik yenilgiden sonraki sezon ilk maçta Fenerbahçe’ye 1-0 yenilse de, sezonun ikinci yarısında bu defa her şey çok farklıydı. İki takım da şampiyonluk için iddiasını kaybetmiş olsa da, arada büyük bir rekabet vardı. Bordo-mavililer maça fırtına gibi başlamış 20 dakika sonunda İskender Eroğlu ve Hami Mandıralığı’nın (2) golleriyle 3-0’lık üstünlük yakalamıştı. Şota’nın 32’de gelen sayısı Avni Aker’i bayram yerine çevirmişti. İlk yarı 4-0 Trabzonspor’un üstünlüğüyle sona ermişti. İkinci 45 dakikada sarı-lacivertliler farkı kapatmak için büyük çaba sarf ederek Elvir Bolic ve Emil Kostadinov (2) ile farkı bire indirmişti. Ancak 4-3’le kazanan Trabzonspor olurken, atılan yedi gol, o maçı iki takım arasındaki en özel özel buluşmalardan yapmıştı.
picture

fenerbahçe, trabzonspor, şenol güneş

Görsel kaynağı: AA

11 Şubat 1998 / Trabzonspor hükmen galip
Türkiye Kupası çeyrek finali ilk maçını Fenerbahçe’ye karşı 2-1 kaybeden Trabzonspor rövanşın 51. dakikasında Davor Vugrinec’in golüyle öne geçip tur için umutlanmıştı. Uche’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısındaki üstünlüğünü perçinleyen bordo-mavililer tur için yüklenirken; yaşananlar, iki takım arasındaki rekabette bu maçı unutulmazlar arasına yerleştirmişti. Söylenenlere göre kafasına yabancı bir madde isabet eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Otto Baric birden yere yığılmıştı. Sarı-lacivertli oyuncuların sahadan çekilmesiyle maçın hakemi Murat Ilgaz üç kez geri dönmeleri için davette bulunmuş ardından maçı tatil etmek zorunda kalmıştı. TFF’nin aldığı kararla Fenerbahçe hükmen mağlup sayılmıştı.
23 Ağustos 2010 / 3-2
İlk adımı yanlış attığınızda ikincisini düzeltmeniz bazen imkansız olur. Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında galip geldiği son maçta bordo-mavililer Mehmet Topuz’un 14. dakikada kendi kalesine attığı golle öne geçmiş hemen ardından 15’de bu defa Yattara ile farkı ikiye çıkarmıştı. Kanarya, Diego Lugano’nun sayısı ile toparlanmış, ancak bordo-mavililerin Polonyalı stoperi Glowacki 29’da yeniden farkı ikiye çıkarmıştı. Oyunun ilk yarım saatlik diliminde tam dört gol! 45 dakikanın bitimine dakikalar kalan Mehmet Topuz maçtaki son golü kaydetmiş, Trabzonspor mücadeleyi 3-2 üstün tamamlamıştı. Rıdvan Dilmen’e göre bordo-mavililer ezeli rakipleri karşısında tarihi bir farkı kaçırmıştı.
5 Mayıs 2010 / 3-1
Türkiye Kupası finali. İlk yarısı golsüz sona eren maçta Fenerbahçe Alex de Souza ile öne geçmiş, 27 yıl sonra kim bilir kaçıncı kez kupanın bir kulbundan tutmuştu. Ancak 66’da Umut Bulut ile skora denge getiren Fırtına, Engin Baytar ile üstünlüğü ele geçirmiş, Colman’ın golüyle de kupayı müzesine götürmüştü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam