Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Timsah hesap kitaba daldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/02/2012 - 12:40 GMT+2

Samsunspor deplasmanına hazırlanan Bursaspor play-off umudunu sürdürmek için galibiyeti hedefliyor.

bursaspor

Görsel kaynağı: AA

Bursaspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 28'inci haftasında yarın Samsunspor'a konuk olacak. Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı galibiyetlerle play off için umutlarını arttıran Bursaspor, bu maçtan da kümede kalma savaşı veren Samsunspor karşısında galibiyet alarak iddiasını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.
65'inci randevu
Bursaspor, yarın Samsunspor ile 65'inci randevusuna çıkacak. 1965-66 sezonundan bu yana yaşanan 46 yıllık rekabette taraflar, şimdiye kadar Süper Lig'de 55, İkinci Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda da 5 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 64 müsabakadan 25'ini Bursaspor kazanırken, 18 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı, 21 maçta ise sevinen taraf Samsunspor oldu.
75 gol attı
Süper Lig'de, Bursaspor'un attığı 75 gole Karadeniz temsilcisi bir eksikle, 73 golle karşılık verdi. İkinci Lig'de ise iki takım 4 kez kozlarını paylaştı. 2 maçı kazanan Bursaspor, 1 maçtan yenik ayrılırken 1 maç da berabere bitti. Bursaspor, 5 maçta rakip fileleri 6 kez havalandırırken, 3 gole ise engel olamadı. Türkiye Kupası'ndaki 5 maçta da yeşil beyazlı takım galibiyetlerde rakibine üstünlük kurdu. 2 maçı Bursaspor kazanırken, 2 maç berabere bitti. Samsunspor, 1 maçı kazanmayı başarırken attığı 4 gole karşı kalesinde 5 gol gördü.
Vederson ve N'diaye cezalı
Bursasporlu 2 futbolcu, takımlarının yarın oynayacağı Samsunspor deplasmanında forma giyemeyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 65 ve 85'inci dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonucu kırmızı kartla oyundan atılan Gökçek Vederson'a 83'üncü dakikada oyundan çıkmak üzereyken sarı kart gören Alfred N'Diaye, Samsunspor karşılaşmasında cezalı durumda. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın savunmanın solunda Hakan Aslantaş, orta sahada ise Musa'ya görev vermesi bekleniyor.
Düdük Yıldırım'da
Bursaspor'un yarın saat 16.00'da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda Samsunspor ile oynayacağı müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını, Serkan Gençerler ve Cem Satman yapacak. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise Hakan Özkan. Yeşil beyazlı ekibin Samsunspor karşısına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:
"Carson, Basser, Serdar, Ömer, Hakan, Sestak, Musa, Adem, Ozan, Batalla, Pinto"
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam