Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas derbi basarisiz

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/10/2012 - 22:01 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 3-0 yenilen Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı lig derbilerinde son yıllardaki başarısız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

fenerbahçe beşiktaş gokhan gonul gol

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 8 sezonda yaptığı 34 lig maçında sadece 7 galibiyet alabildi.
Söz konusu dönemdeki derbilerden 19'unu yitiren, 8'inde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 7 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.
Beşiktaş, son 34 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 42 gol atarken, kalesinde ise 57 gol gördü. Kara Kartallar, son 8 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 17 lig maçında sadece 2 galibiyet alabilirken, 11 kez yenilip, 4 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 17 maçtan ise 5'ini kazandı, 8'ini yitirdi, 4'ünde de eşitliği bozamadı.
Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı son 10 lig derbisinden sadece 1'ini kazanabildi.
Ayrıca Fenerbahçe'ye yenilen Beşiktaş, ligde üst üste 3. mağlubiyetini aldı.
7 haftada 8 puanda kaldılar
Ligin 4. haftasında deplasmanda 3-2'lik Gaziantepspor yenilgisiyle başlayan mağlubiyetler serisi, BJK İnönü Stadı'ndaki 1-0'lık Sivasspor yenilgisi ve son olarak da Fenerbahçe karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetle sürdü.
Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftada 9 puan yitirirken, 7. hafta sonunda ancak 8 puan toplayabildi.
7 hafta sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de yenilgisi bulunan Kara Kartallar, 8 puanla 11. sıraya geriledi.
3 haftada 7 gol yediler
Beşiktaş, seri mağlubiyetler yaşadığı son 3 haftada kalesinde toplam 7 gol gördü.
Gaziantepspor'dan 3, Sivasspor'dan 1, Fenerbahçe'den de 3 gol yiyen siyah-beyazlılar, son 3 karşılaşmayı maç başına 2.33 gol yeme oranıyla oynadı.
Beşiktaş, ligde geride kalan 7 haftada ise kalesini toplam 11 kez rakip oyunculara kapayamadı.
Escude 45 dakika oynayabildi
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, bu sezon ilk kez savunmanın solunda görev verdiği Escude'yi, ikinci yarının başında oyundan aldı.
İlk yarıdaki performansı ve 2 golün de savunduğu kanattan gelmesi üzerine Fransız futbolcu, ilk yarının ardından yerini Filip Holosko'ya bıraktı.
2 haftadır gole de hasret kaldılar
Ligde ilk 5 haftada oynanan maçlarda rakip fileleri havalandırmayı başaran Beşiktaş, son 2 maçtır gol yollarında da sıkıntı yaşadı ve taraftarlarına gol sevinci yaşatamadı.
İlk 5 haftada toplam 12 gol atan siyah-beyazlılar, son 2 haftayı ise Sivasspor karşısında 1-0, Fenerbahçe karşısında da 3-0 kaybedip, golsüz kapadı.
İkinci yarıda savunmanın soluna Uğur Boral geçerken, Holosko orta alanın solunda görev yaptı. Aybaba, 56. dakikada da Uğur Boral'ı çıkarıp, savunmanın solunda bu kez Ersan Gülüm'e şans tanıdı. Böylece derbide, siyah-beyazlılar savunmanın solunda 3 futbolcu denedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam