Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas galatasaray

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/08/2012 - 10:19 GMT+3

Beşiktaş - Galatasaray maçından sonra köşe yazarları maçı değerlendirdi. Beşiktaş’ı kaleme alan yazarların ortak kararı siyah-beyazlıların mücadelesinin karşılığını alamadığı yönünde oldu.

beşiktaş, galatasaray, olcay şahan, eboue, hamit altıntop

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Utanç verici - Güntekin Onay / Vatan
“Olağanüstü mücadele eden Beşiktaş 4. gol için yakaladığı fırsatları değerlendiremezken 86. dakikada Burak Yılmaz’ın kendisini yere attığı pozisyonda Bülent Yıldırım’ın verdiği komik penaltı ile maç 3-3’e geldi. Burak Yılmaz maalesef bunu hep yapıyor. Hiçbir temas olmamasına rağmen aldatmaya yönelik yaptığı hareket ile sarı kart görmesi gerekirken kazandırdığı penaltı utanç verici.
Maçın sonucu ne olursa olsun Beşiktaş’ın orta alanda pas kalitesi yüksek usta bir oyuncuya ve bir kanat oyuncusuna ve bir de ikinci bir forvete ihtiyacı var. G.Saray ise bu savunma ile rüya takım kimliğinden henüz çok uzak.”
Hataları ve sevaplarıyla - Metin Tekin / Sabah
“Beşiktaş'ta ise önde bırakılan Mustafa Pektemek'in oyunu oraya taşıyamayışı, yaratıcılık bölümünü ister istemez Fernandes'e bırakmaları ve Holosko'nun oyuncu kimliğinde çok da fazla olmayan bitiriş noktalarındaki üretkenliği öne çıkan taraflardı. Beşiktaş'ın attığı her gole Galatasaray'ın cevap vermesi oyunun kırılma anı ve maçın karakteriydi.
İki kritik pozisyonu değerlendirirsek Umut'un pozisyonunde el değil ama çarpma olarak değerlendirilebilir. Burak'la gelen penaltıda bir temas göremedim. Olsa bile bu temasın 18'in dışında olduğu düşüncesindeyim.
Beşiktaş bu oyunu kaybetmedi belki ama kazanmada sürekliliği yakalamak için sadece tempolu mücadelenin yetmez; beceri ve kalite olmaksızın istenilen çizgi yakalanamaz. Yoksa sadece böyle beraberliklere sevinilir.”
Yıldırım kararıyla - Atilla Gökçe / Milliyet
“Beşiktaş’ın büyüklüğünü ve ağırlığını, genç ve dipdiri heyecanlarla taraftara sundular. Hatalarıyla ve becerileriyle yepyeni kimlik sergilediler.
Sahadaki Beşiktaş asla teslim olmayan, oyunu bırakmayan, rakibin her hamlesine gayret ve enerjisiyle karşılık veren bir Beşiktaş’tı. Siyah beyazlı takım, hep öne geçti, yakalandı. Sabır ve ısrarla rakibiyle boğuşmayı sürdürdü.
Sağ kanatta Holosko, sol kanatta Olcay Şahan, Galatasaray’a hiç de hesaplamadığı sıkıntılar yaşattılar. Orta alanda Fernandes’in zaman zaman baskı altında top kaybetmesine rağmen yine de etkin ve yaratıcı oyunu devam ediyordu. Özellikle Beşiktaş’ın attığı üçüncü golle dikkatinizi çekerim. Sol kanattan topu ceza alanına taşıyıp sıfırdan kale ağzına çıkaran Olcay Şahan’ın partneri, sağ kanattan akıllıca içeri sızan Holosko’ydu.”
Beşiktaş takım oluyor - Ömer Güvenç / Vatan
“Beşiktaş takım halinde çok iyiydi. Yardımlaşma mükemmeldi. Zaten Samet Hoca’nın da istediği bu. Takım olmak. Bana göre Beşiktaş kısa zamanda büyük yol katetti. Beşiktaş defansında oynayan Sivok ve Escude özellikle ilk 45 dakikada arkasına hem çok top hem de çok rakip kaçırdı. G.Saray’ın büyük yeteneği Selçuk, Veli’yle ve İbrahim Toraman’la mücadele etmekten gerçek performansını gösteremedi.
Şurası kesin ki, G.Saray’da Beşiktaş’takinden daha çok yetenekli futbolcu var. Ama Beşiktaşlı futbolcuların takım olma ruhu aradaki bu farkı dengeledi. G.Saray’ın attığı 3. gol penaltıdan geldi ki; bana göre bu pozisyon penaltı değildi.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam