Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

fenerbahce aykut kocaman

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/08/2012 - 00:11 GMT+3

Elazığspor ile 1-1 berabere kalarak lige puan kaybı ile başlayan Fenerbahçe'yi Eurosport Türkiye Editörü Atilla Nesipoğlu değerlendirdi.

dirk kuyt

Görsel kaynağı: AA

Dördüncü resmi maçının ilk 11’inde de değişiklik yaparak başladı Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe'si karşılaşmaya. Sorunları bir kez daha isimleri değiştirerek çözme planı işlemedi. Yine en öndeki oyuncunun ismi değişti ama gerisindekiler ile mesafesi kapanmadı.
Cristian kenarda oturunca orta saha Mehmet Topal-Selçuk Şahin’den oluştu. Defansın içine girmekle ünlü bu iki isim savunmanın sıkıntılarını çözdü ama bu sefer hücum ile aradaki uçurum büyüdü. Süper Lig’in yeni takımına karşı ara ara yapılan ön alandaki baskı pozisyonlar getirse de devamlılık olmayınca sarı-lacivertliler golü bulamadı.
Diğer taraftan Bülen Uygun’un Elazığspor’u ise basit oynadı. Sıkıştığında Herve Tum’un kafasına şişirdi, nefes aldığında yine Tum’u duvar yaparak topu rakip kaleye taşıdı. Bu basit plan da maç boyunca da tuttu.
Sıkışan oyundan memnun olan Elazığspor, her maç bir şekilde Fenerbahçe’nin tekrarladığı kişisel hatadan da ikinci yarının hemen başında golü buldu. Hücuma çıkmaya hazırlanırken kaptırılan top, peşinden iki pas ve gol, bir Fenerbahçe klasiği artık.
Bir türlü üretken olamayan Fenerbahçe rakip oyuncu yerdeyken Mehmet Topuz ile başlayan topu taca atmama inadının devamında Kuyt ile golü buldu. Sarı-lacivertli oyuncular yerde yatan Elazığsporlu’ya inanmamış olabilir ama hakem Tolga Özkalfa yüzüne sert şut gelmiş bir oyuncunun yerde kalışına seyirci kalmamalıydı.
Öyle veya böyle golü bulan Fenerbahçe, itirazların ardından çıkan bir kırmızı kartla da bonus kazandı. 10 kişi kalan rakibi önünde Galatasaray maçının bir benzerini oynadı. Yine Kocaman kenardan Krasic’i oyuna sürdü, yine sonuç alamadı. Ama bu defa rakip hücuma adam kaçıramayınca bir puana razı olundu.
Yine sorunlu bir takım görüntüsü çizdi sarı-lacivertliler. İki parça halinde oynamaya devam ediyorlar, geridekiler ve hücumdakiler. Son 10 dakikada eksik kalan rakip karşısında birbirlerine yaklaştılar ve biraz olsun keyif veren bir futbol çıktı ortaya. Bunu 11’e 11 de başarabilecek bir yapı kurmalı Aykut Kocaman. Elindeki malzemeden bunu çıkarmak çok da zor olmamalı Fenerbahçe’nin teknik direktörü için. Sadece değişimin isimler yerine yapıda ve mantalitede olması gerekliliğini kabullenmesi gerekli.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam