Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Necati Ateş: Milli Takım'dan davet bekliyorum

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/11/2012 - 18:56 GMT+2

Eskişehirspor forması giyen Necati Ateş, "Milli Takım'da oynamayı kim istemez, tabii ki davet bekliyorum" dedi.

necati ateş

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Eskişehirspor'un başarılı futbolcusu Necati Ateş Lig TV'nin sorularını yanıtladı. Necati Ateş'in röportajından satırbaşları şöyle:
"Türkiye'nin en değerli hocası Galatasaray'ın başında. Bu geçen yıldan bariz belli oluyor. Dört yıldır bir başarısı yoktu Galatasaray'ın ve Fatih hocanın gelmesiyle direk şampiyonluk. Bu kolay birşey değil ve Şampiyonlar Ligi'nde de hala şanslarının olduğuna inanıyorum. Nasıl burada Cluj gelip berabere kalıyorsa, diğer takım kazanabiliyorsa, Galatasaray da gidip onları orada yenenebilir.
"Geçen yıl da performansım çok iyiydi. İyi bir hazırlık dönemi geçirip lige iyi girmeyi istiyordum. Buraya gelip ilk maçımda gol atmak benim için ayrı bir motivasyon oldu. Bunu devam ettirmek ayrı bir motivasyon oldu. Gerçekten çok iyi bir takım Eskişehirspor. İnanılmaz iyi oyuncuları var. Büyük takımlarda ve milli takımlarında oynamış oyuncuları var. Takım olmak için biraz sıkıntılarımız vardı. Son 6-7 maçta bunu yendik. Çok iyi bir takım olduk. Arkadaşlık ve dostluk da çok güzel. Her maçı kazanmaya çalışan bir takım ruhu aşılıyor hocamız bizlere. Bunda da gayet başarılı. Biz de tecrübeli futbolcular olarak gençlere çok iyi uyum sağladık.
Artık kaybetmeyen bir takım olma kararı aldık ve o seviyede gidiyoruz şu anda. Burada 3 yıllık kontratım var ve daha yeni geldim. 3 yıl içerisinde de burada başarılı olmak istiyorum. UEFA Kupası'na katııp burada iyi neticeler almak istiyorum. Bursaspor'un şampiyonluğundan sonra Türkiye Süper Ligi'nde hiçbir şey uzak değil diye düşünüyorum. Neden bir şampiyonluk olmasın. Herşey olabilir hayatta. Emin adımlarla gitmek lazım. Hedefleri belirlerken hemen şampiyon olacağım deyip hüsrana uğramamak lazım. Onun için bazı şeyleri emin adımlarla gidip ona göre değerlendirmek lazım."
Milli takımdan tabii ki davet bekliyorum. Milli takımda oynamayı kim istemez. Ben uzun yıllardır milli takıma gitmiyorum. Ondan önceki yıllarda sürekli gidiyordum. Sürekli de performansım geçen yıl Antalyaspor ve burası gayet iyi. Çağırılmamamın nedenini bilmiyorum. Ama her zaman umutluyum ve kendi işimi her zaman en iyi şekilde yapmaya çalışacağım.
Abdullah Avcı'dan da görev için haber bekleyeceğiz. Çağırıldığımız taktirde de elimizden gelen her şeyi saha içinde yapacağız. Çağırılmadığımız taktirde de saha dışında desteklerimiz devam edecek onlara. Ne olursa olsun orası Türk Milli Takım'ı, Türk futbolunun doruk noktası, her zaman desteklemek durumundayız. Şu an için Umut ve Burak'ın gol ortalamalarına bakarsanız bu işi çok iyi yaptıklarını görürsünüz. Gerçekten çok iyiler, ama ben klasik santrafor oyuncusu değilim, klasik orta saha oyuncusu da değilim. Ortaya sıkışmış bir oyuncu gibiyim.
Geçen yıl arkadaşlarımla beraber bunu çok iyi uyguladık ve bu da bize başarıyı getirdi. Türkiye'de inanılmaz oyuncular var. Bizim takımda olsun başka takımlarda olsun çok yetenekli futbolcular var. Bizde mesela Alper, Veysel ve Erkan çok iyi çıkış içerisindeler. Onları da izlemeleri lazım. Sadece genç oyuncularla olmaz, sadece tecrübeli futbolcularla da olmaz. Bu karışımı iyi yapıp sahaya iyi oturtmak lazım. Milli Takım'da oynayan gerçekten inanılmaz oyuncular var. Emre olsun, Arda olsun yeni gelen arkadaşlarımız olsun.
Çok tanımıyorum Almanya'da oynayan oyuncuları ama mutlaka oraya çağırılıyorsa birşey vardır. İyi izlemişlerdir onları, Türkiye'ye kazandırmak istiyorlardır. Şu an için Türk Milli Takımı için her şey iyi gitmiyor, inşallah bunu değiştirirler. Gidersek biz de değiştiririz inşallah hep beraber. Hala Dünya Kupası'nı yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Çağırıldığımız taktirde biz her türlü katkıyı sağlayacağımızı düşünüyorum. Yeterki bize güvensinler"
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam