Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Salih Uçan’a tatil yok

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/05/2013 - 09:19 GMT+3

Bu sezon toplam 38 maçta forma giyen Salih Uçan, yaz döneminde de U19 ve U20 takımlarıyla da futbol mesaisine devam edecek.

Salih Uçan, Fenerbahçe idmanında

Görsel kaynağı: AA

Fanatik'in haberine göre, Fenerbahçe formasıyla 26; U-19 ve U-20 Milli Takımları'yla 12 maça çıktı. Lig bitiminde U-19'la Elit Tur'a gitti. Dönüşte U-20 formasıyla Dünya Kupası'nda mücadele edecek, ardından U-19 ile finallere katılacak. Yani ona bu sezon dinlenmek haram.
Fenerbahçe’nin Bucaspor’dan transfer ettiği Salih Uçan, daha hazırlık kampında göz doldurmuş, kısa sürede sarı-lacivertli formayı kapabileceği sinyallerini vermişti. Bunu düşünenler yanılmadı ve genç oyuncu özellikle ikinci yarıdan itibaren Fenerbahçe’nin en dikkat çeken, yokluğu hissedilen oyuncusu oldu. Sarı-lacivertli formayı toplam 26 karşılaşmada giyen Salih Uçan, Türkiyeli-Avrupalı 19 takıma karşı mücadele etti. Bir gün 3. lig ekibi Pendikspor’a karşı Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele etti, bir gün Benfica’ya karşı Avrupa Ligi’nde. Bir gün Galatasaray derbisinde forma giydi, bir başka gün Viktoria Plzen’e karşı sahaya çıkıp, attığı nefis golle takımını çeyrek finale taşıdı.
Avrupa Şampiyonası Finalleri mücadelesi
Onun görevi sadece Fenerbahçe’de oynamakla sınırlı değildi. Aynı zamanda hem U-19 hem de U-20 Milli Takımları’nın değişmez oyuncusuydu. Öyle ki, U-19 Milli Takımı’na çağrıldığı için Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde forma giyememişti. U-19 ile 5’i özel 2’si resmi 7 maça çıkan Salih, U-20 ile de 5 hazırlık karşılaşmasında mücadele etti. U-19 Milli Takımı, bugün Elit Tur’daki son maçında Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Milliler, beraberlik hatta az farklı yenilgi halinde bile gruptan lider olarak çıkıp, Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde mücadele etme hakkını elde edecek.
Salih'in yoğun takvimi
Finaller 20 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Ancak Salih’i ondan önce çok daha önemli bir şampiyona bekliyor; Ülkemizde 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek U-20 Dünya Şampiyonası. Rusya dönüşü 4-5 gün dinlenme fırsatı bulacak olan Salih, ardından U-20 Milli Takımı’na dahil olacak. 13 Temmuz’da şampiyona sona erdikten sonra bu kez U-19 Milli Takımı’na katılacak. Yani onun için bu sezon dinlenmek haram. O ve takımı Fenerbahçe için daha da kötüsü; Eğer Ay-Yıldızlı ekip, adını finale yazdırırsa, genç futbolcu, Fenerbahçe’nin 30-31 Temmuz tarihlerinden birinde oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasında forma giyemeyecek. Ancak 6-7 Ağustos’taki rövanşta oynayabilecek ve dinlenemeden yeni sezona girecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam