Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Arena'da hangi Fenerbahçe?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/12/2012 - 13:11 GMT+2

Editörlerimizden Atilla Nesipoğlu, dev derbi öncesi Fenerbahçe’yi taktiksel olarak inceledi.

fenerbahçe

Görsel kaynağı: Reuters

Çok da uzun süre geçmedi Türk Telekom Arena’nın yapılışının tamamlanmasından. Arena’da oynanan üç Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ikisinde sarı-lacivertliler gülerken, parçalılar bir defa sevinebildi.
Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona eren bu iki karşılaşmayı gözünüzün önüne getirirseniz, konuk takımın oyunun büyük bölümünde baskı altında kaldığını hatırlarsınız. İki galibiyeti getiren goller de son 10 dakikada gelirken birinde Alex diğerinde de Stoch kazananı belirleyen isimler olmuştu.
Bu galibiyetlerden başlamalı Fenerbahçe için bu akşamı değerlendirmeye. ‘Geçmişten ders aldı mı Fenerbahçe’ diye soralım kendimize. Arena’da yine topu rakibine bırakıp mı geçirecek doksan dakikayı yoksa deplasmanda değil de evindeki gibi mi oynayacak?
Ligde topa sahip olmayı en çok seven teknik direktörün takımı sarı-lacivertliler. Bunu yapabilecek savunmacılar ve orta saha oyuncuları da kadroda bolca mevcut. Ama rakip topu aldığında yeniden baskı ile geri kazanma pek planlarında yok Aykut Kocaman’ın. Bugün de oyuna şekli Kocaman’ın bu planı verecek. Fenerbahçe öne çıkıp Galatasaray savunmasına ne kadar pres yapacak?
Her an defansın arkasına kaçabilme potansiyeline sahip bir Burak Yılmaz ve onu topla buluşturacak Selçuk İnan’ın olduğu bir takıma pres yapmak yazıldığı gibi kolay değil tabii ki. Zor da olsa hatlarını bir türlü yakınlaştıramayan Galatasaray’ın bu zaafından Fenerbahçe ne kadar faydalanacak hep beraber izleyeceğiz.
picture

fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Sarı-lacivertlilerin bu sezonki en önemli deplasmanlarını yeniden gözden geçirip ilerleyelim.
Mönchengladbach’da geriye düştükten devre sonuna kadar oynanan baskılı ve bol paslı futbol ile domine edilen bir ilk yarı. Ardından soyunma odasından geri dönüldüğünden farkı ikiye çıkartana kadar süren korku tüneli.
AEL Limassol önünde rakibin oynamasına izin verilen uzun aralıklar ve belki de sezonun en kötü maçı. Volkan’ın ayakta kalabilmesi ile kazanılan üç puan.
Marsilya’daki ilk yarım saat, yine ayağa sağlam paslar ve merkezi orta saha olan bir oyun. Bekir’in röveşatası sonrasında geriye kayan oyun merkezi ve ev sahibinin ahları vahları arasında üç puanla eve dönüş.
Bugünkü maç öncesinde Fenerbahçe başarıyla çıktığı deplasmanlardaki doğru anları iyi analiz etmeli. O dakikaları karşılaşmalardan cımbızla çekip doğru yapılan işlerin altı çizilmeli.
Yedi maçta sadece bir galibiyet getiren deplasman planını mükemmelleştirilmiş hali bile Arena’da puana yetmeyecektir. Farklı bir şey yapmalı demek fazla olur, gerçekten iyi yapılan şeylerin süresini arttırmak ve bunda ısrarcı olmak bu gece Fenerbahçe lehine skoru belirleyecek.
Sakin kalıp sağlam durabilen ve oyunun merkezini de orta sahaya sabitlemiş bir Fenerbahçe, Arena’dan istediğini alabilir. Ama diğer türlü bir oyunda -son zamanlardaki Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmalarında da şansın da sarı-lacivertlilerden uzak olduğunu hatırlayıp- sarı-lacivertliler, Rus Rulet’inden sağlam çıkabilir mi onu bekleyeceğiz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam