Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig – Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe macerası

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/05/2013 - 17:51 GMT+3

Fenerbahçe’ye 2009/2010 sezonunda Sportif Direktör olarak gelen Aykut Kocaman, yönetime sunduğu istifası kabul edildi.

aykut kocaman

Görsel kaynağı: AA

Sarı-lacivertli takımda görev yaptığı üç yılda bir Türkiye Süper Lig şampiyonluğu, iki Türkiye Kupası zaferi ve kulüp tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final yaşayan başarılı teknik direktör görevinden ayrıldı.
Aykut Kocaman futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ile iki lig şampiyonluğu yaşayan Kocaman, 2009 yazında Christoph Daum yönetimindeki Fenerbahçe’ye sportif direktör olarak Fenerbahçe’ye geri döndü.

Sezonun son haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor ile 1-1 berabere kalıp Bursaspor şampiyon olunca, sarı-lacivertliler Daum ile yollarını ayırdı. Sportif Direktörlükten kulübeye inen genç teknik adam önderliğinde 2010/2011 sezonun devre arasına lider Trabzonspor’un dokuz puan gerisinde giren Fenerbahçe, sezonu şampiyon olarak tamamladı.

2011/2012 sezonunda ligi son haftaya kadar kovalayan fakat Galatasaray’a şampiyonluğu kaybeden sarı-lacivertliler, bu sezona kötü bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi’nde Spartak Moskova’ya elenen Fenerbahçe'de ligde önce Galatasaray’a sonra da sahasında Karabükspor’a kaybedince Aykut Kocaman basın toplantısında istifa etmişti.
Aziz Yıldırım, futbolcular ve camianın önde gelen isimlerinin baskısı ile yeniden görevinin başına dönen Aykut Kocaman ligde üst üste galibiyetler alırken UEFA Avrupa Ligi'nde de başarıyla yoluna devam etti. Ligin sonunda şampiyonluktan kopan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne de yarı finalde veda etti. Sezonu Galatasaray galibiyeti ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek tamamladı.
Yeni sezonda da takımın başında olması beklenen Aykut Kocaman, bugün yönetim kuruluna istifasını vererek Fenerbahçe'deki görevinden ayrıldı.

Aykut Kocaman istifa etti
Fenerbahçe'den istifalar hakkında açıklama
Abdullah Kiğılı: İstifa mektubunu bekliyoruz
Aykut Kocaman: Neden istifa etti?

Aykut Kocaman'ın Karabükspor karşılaşmasından sonraki istifa açıklaması:
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam